Hormikorjaus

Hormikorjaus

Hormikorjaus ja kartoitukset

Hormikartoitus ja kuntoarvio

Asiantuntijamme suorittavat hormikartoitukset ja kuntoarviot hormikorjauksien suunnittelun pohjaksi. Kartoituksessa ja arvioissa selvitetään hormien kulku ja riittävyys, sekä niiden pituudet, dimensiot ja tiiveys. Tarvittaessa suoritamme hormikuvaus, joka dokumentoidaan. Näiden tietojen pohjalta teemme ehdotuksen asiakasta parhaiten palvelevasta korjausratkaisusta.

Massaus eli keraaminen liukuvalu

Yleisin ja helpoin hieman vaurioituneen savu- ja ilmahormien korjausmenetelmä on massaus eli keraaminen liukuvalu. Ensin hormin pinta puhdistetaan, minkä jälkeen se pinnoitetaan paloturvallisuusluokituksen saaneella keraamisella massalla. Tämä luo hormin pinnalle tiiviin, kestävän ja sileän pinnoitteen.

Putkitus

Jos hormi on niin huonossa kunnossa, että sitä ei pystytä enää korjaamaan keraamisella massalla (esimerkiksi hormisortumissa, jolloin seinää ei enää keraamiselle massalle ole), hormi putkitetaan taipuisalla rosteriputkella. Rosteri on materiaalina lähes ikuinen.

Sukitus

Putkituksen vaihtoehtoinen menetelmä on sukitus. Sukituksessa hormin seinämille turvotetaan palamaton komposiittisukka, joka mukailee vanhan hormin pintaa ja muotoa. Tällöin putken dimensio eli poikkipinta-ala ei juuri pienene.

Eri korjausmenetelmistä selvitämme kanssanne juuri teidän tarpeisiinne sopivimman ratkaisun. Käytä asiantuntijapalveluamme arviointiin.