Cervin IV-huoltohenkilö auttaa asiakkaita konkreettisesti energiansäästössä

Cervi Korjauspalvelut Juuso.

Juuso on työskennellyt Cervin korjauspalveluissa reilut kaksi vuotta ja tuo mukanaan laajan osaamisen ja kokemuksen alalta. Taustalla on merkonomi-tutkinto ja parisen vuotta talotekniikan insinöörikoulutusta, ennen kuin työelämä imaisi mukaansa. Nyt hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus talotekniikan alalta, sisältäen kolmen vuoden työskentelyn Australiassa ja Uudessa-Seelannissa rakennuksilla. Näin Juuso kertoo arjestaan Cervin Korjauspalvelut-yksikössä.

Parasta on osaava ja auttava työyhteisö

Työssäni on mukavaa sen vaihtelevuus. Jokinen päivä on vähän erilainen ja tiedän pääseväni tekemään aina vähän eri juttuja. Näissä töissä ei kerkeä tylsistymään. Huoltohommissa myös kohteet vaihtuvat ja pääsee näkemään ja tekemään töitä hyvin monipuolisesti.

Juuso nostaa esiin Cervin korjauspalveluiden vahvan tiimihengen ja osaamisen jakamisen kulttuurin. Hän kertoo arvostavansa työyhteisöä, jossa on hyvät työkaverit ja paljon osaamista. Tiimin jäsenet auttavat toisiaan tarvittaessa, mikä edistää työn sujuvuutta ja tehokkuutta.

Ehdottomasti parasta on kuitenkin työyhteisö. Aina voi kysyä neuvoa kaverilta, jos tarvitsee tietää jotain spesifistä juttua. Ja homma on molemminpuolista. Minä autan myös ja homma toimii jouhevasti, iloitsee Juuso

Monipuolinen työnkuva: Liesituulettimien vaihdosta älypuhaltimiin

Työpäivät Cervin Korjauspalvelut -yksikössä vaihtelevat sisällöltään. Tehtävälistalla voi olla liesituulettimen vaihtoja, yhteydenpitoa asiakkaaseen, käynneistä sopimista tai vaikkapa älypuhaltimien asennuksia.

Korjauspalveluille tulee paljon keikkoja mittaus- tai puhdistuspuolelta, kun asentajamme huomaavat samalla korjattavaa iv-kanavissa ja kirjaavat sen asiakkaalle lähetettäviin raportteihin. Myös suoria keikkoja tulee asiakkailta, esimerkiksi puhaltimien vaihtoja.

Kaikkien tuleekin ostata vähän kaikkea ilmanvaihdosta, mutta olemme kukin erikoistuneet sen tiettyihin osa-alueisiin. Meillä ei myöskään ole vakio työpareja, vaan tekijät valitaan kohteeseen aina osaamisen ja työn tarpeen mukaan, kertoo Juuso

Yksi tyypillisimmistä töistä ja ihan tavallista peruskorjaushommaa on Juuson mukaan asuinkerrostalojen vanhan liesituulettimen purku poistokanavasta. Näin estetään, etteivät ruoan käryt kulkeudu kerrostalon muihin huoneistoihin. Tilalle asennetaan uusi aktiivihiilisuodattimella olevan liesikupu.  Toinen hyvin tyypillinen työ asuntokohteissa on liesituulettimien pehmeän ruttuputken poisto ja kovan paloturvallisen kanavoinnin asentaminen tilalle. Ruttuputki aiheuttaa paloturvallisuusriskin ja kerää paljon rasvaa eikä sitä voi harjoin puhdistaa.

Paloturvallisuusriskin aiheuttavia ruttuputkia on yllättävän paljon vanhoissa kerrostalokohteissa, päivittelee Juuso.

Autan asiakkaita konkreettisesti energiansäästössä

Viimeaikaisena puheenaiheena energiatehokkuus on saanut paljon huomiota, ja Juuso on innolla mukana auttamassa asiakkaita tässä asiassa.

Olen saanut hyvää palautetta esihenkilöiltä etenkin ilmanvaihtokoneiden uusimisista. Näillä toimenpiteillä autan asiakkaita suoraan energiansäästössä. Esimerkiksi kun sähkömoottorilla toimiva hihnavetoinen ja runsaasti energiaa kuluttava puhallin puretaan ja mitoitetaan tilalle uusi kammiopuhallin, missä on säädettävä ja energiatehokas sähkömoottori, on säästö energian kulutuksessa huomattava, eikä uusien puhaltimen takaisinmaksuaikaan ole pitkä. 

Cervi Korjauspalvelut Juuso Kilonpuiston koulun IV-konehuoneessa.

Juuso asentaa myös älypuhaltimia sekä antureita, joilla vanhoihin puhaltimiin saadaan kaivattu ”äly” tarpeenmukaista ja energiaa säästävää ilmanvaihtoa varten.  Hän oli mm. mukana Vuosaaressa viiden rakennuksen asuntokerrostalokohteen ilmanvaihdon modernisoinnissa.  Kohteessa Cervi purki kaikki vanhat kammiomalliset katolla olevat puhaltimet ja rakensi niihin uudet älykaulukset sekä asensi uudet puhaltimet. Hommaan kuului myös puhaltimien arvojen mittaus ja säätö, sekä myös kaikkien talojen ilmanvaihdon säätö. Puhaltimissa olevien antureiden avulla ilmanvaihto säätyy automaattisesti tarpeen mukaan ja hyvin säädetty ja optimoitu ilmanvaihto ei turhaan hukkaa lämmitysenergiaa.

Tämä oli merkittävä keikka ja koen näillä toimenpiteillä auttaneeni asiakasta konkreettisesti energiansäästössä, Juuso kertoo.

Paljon on ollut muitakin mielenkiintoisia kohteita, mutta viime kesältä muistan erityisesti ison saneerauskohteen, Eiran Aikuislukion, jossa vaihdettiin kaikki simpukkakammiopuhaltimet uusiin. Parissa kohtaa sain suunnitella kammiot itse. Ja mikäs siellä oli työskennellä katolla näköalapaikoilla hyvässä säässä.

Voimaa vapaa-ajasta

Juuson vapaa-aikaan kuuluu säännöllinen salilla käynti, joka pitää hänet hyvässä kunnossa ja antaa energiaa työhön. Hän korostaa, että hyvinvoiva keho auttaa myös työtehtävien suorittamisessa ja antaa voimaa arjen haasteisiin.

Koneet ja huipparitkin nousevat paremmin tonteille, kun on treenannut salilla, Juuso kuittaa.

 

Töihin Huippujengiin?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Töissä Cervillä

Uutisvirta

17.4.2024

Rahoitusmahdollisuus Cervi Groupin asiakkaille: Helppo tie energiatehokkuuteen

Energiaremontin tai muun projektin rahoittaminen voi olla haasteellinen askel monelle yritykselle, erityisesti taloyhtiöille. Mutta älä huoli, meillä on ratkaisu tähän pulmaan. Cervi Group on solminut yhteistyösopimuksen rahoituskumppani Funder Financen kanssa, tarjoten asiakkaillemme helpon pääsyn rahoitukseen tarpeidensa mukaan.

29.2.2024

Espoon Nupurin päiväkotiin mittava energiaremontti – “Ekoteko, mikä mahdollistaa myös jäähdytyksen kesähelteillä”

Cervi Group käynnistää Espoon Nupurin päiväkotiin mittavan energiaremontin ja ilmanvaihdon modernisoinnin. Päiväkodin lämmitysmuoto vaihtuu ympäristöystävällisempään maalämpöön, mikä mahdollistaa myös viilennyksen kesähelteillä. Uudistustyö ei aiheuta käyttöhaittaa, ja päiväkoti toimii remontin ajan normaalisti. Hanke on osa Espoon kaupungin tavoitetta korvata kiinteistöjensä hiilipohjaisia lämmitysmuotoja maalämmöllä.

4.1.2024

Pakkassään ilmanvaihto: Säästä energiaa oikeilla käytännöillä

Ilmanvaihto on yksi kiinteistöjen merkittävimpiä energian kuluttajia, ja kovilla talvipakkasilla lämmitykseen kuluvan sähkön määrä nousee huomattavasti. Tällöin erilaiset kotikonstit sähkön säästöön ovat monelle tervetulleita. Tässä alkuvuoden pakkasiin muutama tärkeän vinkki, jotka on hyvä pitää mielessä myös hyisevillä keleillä. 1. Ilmanvaihtoventtiileitä ei saa koskaan tukkia tai sulkea, tällä on kiinteistölle vakavia ja kauaskantoisia seurannaisvaikutuksia. On hyvä […]