Cervin talous- ja hallintopäällikkö Minna Fagerlund: ”Meillä luotetaan siihen, että duunit hoidetaan.”

”Innostuin Cervin ilmapiiristä ja draivista ensimmäisestä rekrytointipuhelusta lähtien. Tuntui, että yrityksessä oikeasti tehdään asioita eikä vain puhuta niistä. Kaksi asiaa jäi kutkuttamaan vahvimmin: Cervin todella nopea kasvu ja se, että pääsisin luomaan työnkuvaani itse. Myös toimitusjohtaja Petri Valven ja myyntijohtaja Kalle Jensenin kokemus, osaaminen ja innostus herättivät luottamukseni. Heidän kelkkaansa oli helppo hypätä mukaan.

Olen työskennellyt toisilla toimialoilla, eikä minulla ollut aiemmin kosketuspintaa ilmanvaihtoalaan. Mutta talous- ja hallintotehtäviä sekä henkilöstöhallintotehtäviä olen tehnyt jo viitisentoista vuotta. Aloitin nämä hommat työskentelemällä yksitoista vuotta perheemme it-yrityksessä.

Minulle korostettiin, että tähän työtehtävään tarvitaan ihminen, joka pystyy pitämään ohjakset käsissä kovassakin kasvuvaiheessa ja jolla on kova kehittymisen halu. Hirvittävän mielenkiintoinen mahdollisuus, siis.

Cervin kova kasvutahti tuntuu tietysti minunkin jakkarallani. Eikä se tahti tästä hidastu! Välillä naurattaa, että jos olisin sitä ihmistyyppiä, jota huimaa helposti, olisin jo monta kertaa pyörtynyt. Toimenkuvani on laaja, ja siksi minun täytyy osata priorisoida se, mitä teen. Iloitsen siitä, että Cervissä on panostettu todella paljon prosessien modernisointiin ja uudenlaiseen tapaan toimia.

Vaikka meitä on jo lähes 60, Cervi on kuitenkin nuori firma, jossa ei ole vielä vakiintuneita manuaaleja siitä, miten toimitaan. Siksi meillä on käynnissä laatusertifiointi, jossa prosessit hiotaan kuntoon ja dokumentoidaan. Olen mukana sellaisessa ensimmäistä kertaa. Tehtäväni on nyt huolehtia muiden kanssa siitä, että Cervin huippujengille jalkautetaan se juuri meidän tapamme toimia.

Cervin työyhteisö on silläkin tavalla uudenlainen ja eläväinen minulle, että toimistolla saattaa päivän aikana pyörähtää helposti 40 työntekijää. HR:n tekeminen on helpompaa, kun oikeasti tapaan ihmisiä.

Kun olin kesällä poissa viikon, Cerviin oli sillä aikaa rekrytoitu yksitoista uutta työntekijää. En silti ajattele, että työni on hektistä. Ajattelen, että täällä on säpinää. Pidän siitä, että en aamulla koskaan tiedä, mitä päivän aikana lopulta teen. Se on työni suola.

Palaudun työstäni nopeasti, kun haen työpäivän jälkeen poikani eskarista. Kiire tyssää siihen, kun poika hyppää syliin. Minulle oli yhteishuoltajana myös tärkeää, että voin välillä tehdä töitä kotoa käsin.

Kun tulin Cerviin, tuntui kuin olisin tullut kotiin. Meillä luotetaan siihen, että duunit hoidetaan. Kukaan ei kyttää. Ja huumori! Se on yksi tärkeimpiä juttuja Cervissä. Täällä osataan nauraa, on hyvä fiilis.”