Hormien korjaus sukittamalla kasvattaa suosiotaan –  mistä on kyse? 

Hormikorjausta on perinteisesti tehty käyttämällä keraamista liukumassavalua, eli ”slammausta” tai putkittamalla hormit taipuisalla rst-putkella. Joitakin vuosia sitten markkinoille tullut ilmanvaihtohormien sukitus on kuitenkin vähitellen kasvattanut suosiotaan yhtenä korjausvaihtoehtona.

Miksi hormien korjauksesta on tullut niin suosittu menetelmä?
Hormisukitus ei täysin korvaa muita menetelmiä vaan on yksi vaihtoehto muiden korjausmenetelmien lisäksi. Sukittamisella on kuitenkin joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät menetelmästä erittäinkin mielenkiintoisen. Se on täysin tiivis, aiheuttaa vähemmän rakenteiden avaamista, on nopea asentaa ja mahdollistaa painovoimaiseen ilmanvaihtoon vaadittavan halkaisijan säilyttämisen. Tämä on mahdollista koska esikyllästetty kivikomposittisukka paisutetaan kuumalla höyryllä ja kovetetaan lähes alkuperäisen hormin muotoon.

Milloin sukitus ei menetelmänä sovellu?
Esimerkiksi merkittävät hormien koon muutokset ja liian tiukat mutkat saattavat aiheuttaa ongelmia. Hormisukitus on myös varsin kallis vaihtoehto, joten mikäli päästään riittävään lopputulokseen esim. ilmamäärien osalta, saattaa olla edullisempaa käyttää jotain muuta huokeampaa menetelmää, kuten esimerkiksi ”putkittaminen” rst putkella.

Miten voidaan arvioida soveltuuko sukitus juuri omaan kiinteistöön?
Helpoin tapa on teettää hormikartoitus jolloin selviää hormien kunto, halkaisija ja pituus, sekä mitä tiloja hormit palvelee. Tämä on hyvä tehdä esimerkiksi putkiremontin hankesuunnittelun yhteydessä. Näin saadaan paras käsitys eri korjausvaihtoehdoista ja niiden kustannuksista.

Tilaa hormikartoitus Uusimaa ja Pirkanmaa!