10.10.2018 Modernisointi

Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

saneerauksen suunnittelu

Putkiremontti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kunnostaa myös kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä. Mikäli jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan ilmanvaihtoon liittyviä toimia, voidaan merkittävästi vaikuttaa niin sisäilman laatuun, kuin energiasäästöönkin.

Ihmiset viettävät nykyään lähes 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on suuri merkitys myös kansanterveyden näkökulmasta.  Asuintalon suurin yksittäinen energiahukka tapahtuu edelleen koneellisten ilmanvaihtojärjestelmien työntäessä kalliisti lämmitettyä ilmaa taivaan tuuliin.

Samalla merkittävä osa näistä kiinteistöistä on vahvasti alipaineisia. Tällöin asuntoihin ajautuu usein epäpuhtauksia rakenteiden, viemäreiden ja muiden epäterveellisten reittien kautta. Tämänlaisessa tilanteessa ilmanvaihto toimii juuri päin vastoin kun sen olisi tarkoitus tehdä.

Onneksi  kasvava määrä suunnittelutoimistoja on ottanut ilmanvaihtoon ja energiaan liittyvän suunnittelun osaksi toimintaansa. Nämä toimistot osaavat valistaa taloyhtiöitä ilmanvaihdon merkityksestä terveyden ja energiasäästön osalta. Ilmanvaihtoalan johtavana toimijana Cervillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo pitkään näiden toimistojen kanssa.

Asiantuntijamme vastaavat mielellään ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiin.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Modernisointi

Uutisvirta

23.11.2023

Taitava kiinteistösijoittaja panostaa sijaintiin, kuntoon ja kestävään ylläpitoon

Kiinteistösijoittaminen vaatii harkittuja päätöksiä, joissa keskeistä ovat sijainti, kunto, ennakoiva huolto ja energiatehokkuus. Kestävät ratkaisut kuten Energiatehokkuus ja asiakastyytyväisyys käsi kädessä

7.10.2022

Arvotalon asukkaille raikkaampaa sisäilmaa ilmanvaihtoremontilla

Vanhat painovoimaiset talot ovat aina erilaisia ja ne vaativat asiantuntevaa huomiota. Kun korjausurakkan suunnittelu ja toteutus saadaan toimimaan saumattomasti, painovoimainenkin rakennus saadaan täyttämään tämän päivän vaatimukset.

5.4.2022

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin – Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin. Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä.