10.10.2018 Modernisointi

Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

saneerauksen suunnittelu

Putkiremontti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kunnostaa myös kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä. Mikäli jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan ilmanvaihtoon liittyviä toimia, voidaan merkittävästi vaikuttaa niin sisäilman laatuun, kuin energiasäästöönkin.

Ihmiset viettävät nykyään lähes 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on suuri merkitys myös kansanterveyden näkökulmasta.  Asuintalon suurin yksittäinen energiahukka tapahtuu edelleen koneellisten ilmanvaihtojärjestelmien työntäessä kalliisti lämmitettyä ilmaa taivaan tuuliin.

Samalla merkittävä osa näistä kiinteistöistä on vahvasti alipaineisia. Tällöin asuntoihin ajautuu usein epäpuhtauksia rakenteiden, viemäreiden ja muiden epäterveellisten reittien kautta. Tämänlaisessa tilanteessa ilmanvaihto toimii juuri päin vastoin kun sen olisi tarkoitus tehdä.

Onneksi  kasvava määrä suunnittelutoimistoja on ottanut ilmanvaihtoon ja energiaan liittyvän suunnittelun osaksi toimintaansa. Nämä toimistot osaavat valistaa taloyhtiöitä ilmanvaihdon merkityksestä terveyden ja energiasäästön osalta. Ilmanvaihtoalan johtavana toimijana Cervillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo pitkään näiden toimistojen kanssa.

Asiantuntijamme vastaavat mielellään ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiin.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Modernisointi

Uutisvirta

8.9.2020

Lymyileekö talosi hormeissa merkittävä energiahukka?

Erityisesti 60-, 70- ja vielä 80-luvun taloissa on yleistä, että ilmanvaihtohormit vuotavat ja koko ilmanvaihto on epätasapainossa. Asukas huomaa ilmanvaihdon epätasapainon siitä, kun ilma tuntuu seisovalta ja tunkkaiselta tai kodissa on vetoisaa ja viileää.

8.9.2020

Toimitilojen jäähdytyksen energiakustannuksiin 30 % säästöt lauhduttimien puhaltimien vaihdolla

Selvitämme kiinteistön nykytilanteen mittauksin ja saat takaisinmaksuarvion vaihdosta uusiin energiatehokkaisiin puhaltimiin.

7.9.2020

Rakennusten energiankulutus on merkittävä ilmastonmuutoksen aiheuttaja – Cervi tarjoaa ratkaisuksi tarpeenmukaisen ilmanvaihdon

Jokainen kiinteistö on oma yksilönsä ja tarvitsee myös yksilöllisen ilmanvaihdon ratkaisun. Oikealla ilmanvaihdon käytöllä ja kunnossapidolla on mahdollista säästää 5–15 % taloyhtiön lämmönkulutuksessa sekä 2,5 % kiinteistösähkön kulutuksessa. Euroissa tämä tarkoittaa tuhansien säästöjä, Cervin toimitusjohtaja Petri Valve kertoo.

Bureau veritas

bureau veritas