10.10.2018 Modernisointi

Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

saneerauksen suunnittelu

Putkiremontti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kunnostaa myös kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä. Mikäli jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan ilmanvaihtoon liittyviä toimia, voidaan merkittävästi vaikuttaa niin sisäilman laatuun, kuin energiasäästöönkin.

Ihmiset viettävät nykyään lähes 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on suuri merkitys myös kansanterveyden näkökulmasta.  Asuintalon suurin yksittäinen energiahukka tapahtuu edelleen koneellisten ilmanvaihtojärjestelmien työntäessä kalliisti lämmitettyä ilmaa taivaan tuuliin.

Samalla merkittävä osa näistä kiinteistöistä on vahvasti alipaineisia. Tällöin asuntoihin ajautuu usein epäpuhtauksia rakenteiden, viemäreiden ja muiden epäterveellisten reittien kautta. Tämänlaisessa tilanteessa ilmanvaihto toimii juuri päin vastoin kun sen olisi tarkoitus tehdä.

Onneksi  kasvava määrä suunnittelutoimistoja on ottanut ilmanvaihtoon ja energiaan liittyvän suunnittelun osaksi toimintaansa. Nämä toimistot osaavat valistaa taloyhtiöitä ilmanvaihdon merkityksestä terveyden ja energiasäästön osalta. Ilmanvaihtoalan johtavana toimijana Cervillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo pitkään näiden toimistojen kanssa.

Asiantuntijamme vastaavat mielellään ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiin.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Modernisointi

Uutisvirta

11.5.2020

Cervin digitalisaation kehittäminen jatkuu määrätietoisesti vahvistaen etumatkaa alan suunnannäyttäjänä.

Osana digitalisoinnin kehittämistä on vahva panostus ilmanvaihtojärjestelmien modernisointiin yhteistyössä edistyksellistä teknologiaa hyödyntävien laitetoimittajien kanssa.

13.2.2020

Asunto Oy Porthaninhovi on voittanut vuoden putkiremontti-kilpailun – Cervi saneerasi talon ilmanvaihdon

”Olemme iloisia, että ilmanvaihdon uudistamisessa käännyttiin puoleemme”, sanoo Cervin Tuomas Välinen.

4.12.2019

Kuinka iv-huolto toimii Cervin toimittamana Kotkan alueella

Oppilaitosten sisäilma on puhuttanut kovasti eikä joiltain ongelmilta ole vältytty Kotkassakaan. Suurin Ekamin kampuksista (23000 neliötä) on vuodelta 1952 ja siellä on tehty paljon töitä ilmanvaihdon parantamiseksi.

Bureau veritas

bureau veritas