10.10.2018 Modernisointi

Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

saneerauksen suunnittelu

Putkiremontti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kunnostaa myös kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä. Mikäli jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan ilmanvaihtoon liittyviä toimia, voidaan merkittävästi vaikuttaa niin sisäilman laatuun, kuin energiasäästöönkin.

Ihmiset viettävät nykyään lähes 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on suuri merkitys myös kansanterveyden näkökulmasta.  Asuintalon suurin yksittäinen energiahukka tapahtuu edelleen koneellisten ilmanvaihtojärjestelmien työntäessä kalliisti lämmitettyä ilmaa taivaan tuuliin.

Samalla merkittävä osa näistä kiinteistöistä on vahvasti alipaineisia. Tällöin asuntoihin ajautuu usein epäpuhtauksia rakenteiden, viemäreiden ja muiden epäterveellisten reittien kautta. Tämänlaisessa tilanteessa ilmanvaihto toimii juuri päin vastoin kun sen olisi tarkoitus tehdä.

Onneksi  kasvava määrä suunnittelutoimistoja on ottanut ilmanvaihtoon ja energiaan liittyvän suunnittelun osaksi toimintaansa. Nämä toimistot osaavat valistaa taloyhtiöitä ilmanvaihdon merkityksestä terveyden ja energiasäästön osalta. Ilmanvaihtoalan johtavana toimijana Cervillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä jo pitkään näiden toimistojen kanssa.

Asiantuntijamme vastaavat mielellään ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiin.

Aiheeseen liittyvät aiheet

Modernisointi

Uutisvirta

6.11.2019

Puhdas sisäilma on vastuullisuusasia

Digitalisaatio ei ole pelkkää puhetta kiinteistöjen ilmanvaihdossa. Teknologian nopea kehitys ja anturitekniikan halpeneminen mahdollistavat sekä energiasäästöjä että parempaa sisäilmaa.

12.9.2019

Kokonaisvaltainen ilmanvaihdon selvitys paljasti riittämättömän korvausilman

Hyvä korjausohjelma huomioi sekä rakennuksen tekniset tarpeet että käyttäjien asumismukavuuden. Oikealla kiinteistön ylläpidolla on tärkeä merkitys myös kestävän kehityksen kannalta.

11.9.2019

Sukkaa putkeen ja puhdasta ilmaa sisälle

Edelläkävijyys, ilmanvaihtoalan kehittäminen ja uusien menetelmien tuominen markkinoille on Cerville tärkeää.

Tilaa uutiskirje

Sähköpostiosoite

Bureau veritas

bureau veritas