Kiinteistön arvon säilyminen, käyttömukavauus ja energiatehokkuus voivat olla yllättävän pienestä kiinni.

Cervillä on lupaus: Parannamme elämänlaatua parantamalla sisäilmanlaatua – Kyllä, heti kun vain pääsemme hommiin.

Kiinteistöjen ilmanvaihto vaatii säännöllistä huoltoa, puhdistusta eikä aina pikku vioiltakaan voida välttyä. Joskus voi myös olla niin, että koko ilmanvaihto pitää laittaa kiinteistössä uusiksi. Selvittää mistä viat johtuvat tai korjata hormit ja vaihtaa laitteistot. Parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun Cervi on mukana jo remonttien suunnitteluvaiheessa.

Mutta tässä on vasta toinen puoli totuutta parempaan sisäilmaan.

Puoli totuutta parempaan sisäilmaan

Toinen puoli on taloyhtiöiden päätöksenteossa. Eli milloin sitä huoltoa tarvitaan tai koska on viisainta huomioida isommat remontit? Kuka päättää, koska ja mistä saada oikeat tekijät? Taloyhtiöiden hallituksilla on tässä merkittävä rooli. Ja isännöitsijällä.

Valtaosa ilmanvaihtoon liittyvistä töistä on Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon suositusten mukaan taloyhtiön vastuulla. Esimeriksi ilmanvaihtosuodatinten vaihdot vähintään kahdesti vuodessa. Koneellisessa ilmanvaihdossa asukkaiden vastuulla on lähinnä liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistus.

Useimmiten taloyhtiön hallitusjäsenet ovat myös kiinteistön käyttäjiä ja havaitsevat pienemmät korjaustarpeet jo arjessaan. Kaikkea ei kuitenkaan havaitse aistinvaraisesti, vaan siihen vaaditaan mittauksia ja vanhojen kiinteistöjen osalta tarkempiakin kartoituksia.

Isännöitsijä taas tuntee parhaiten kiinteistön hyvään ylläpitoon liittyvät suositukset ja säädökset, sekä omaa laajan verkoston ammattilaisia varmistamaan kiinteistön arvon säilyminen.

Samaan suuntaan on helpompi soutaa

Taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän ja töitä suorittavan ammattilaistahon yhteispelin pitäisikin olla suunnitelmallista ja mutkatonta. Hyvä korjausohjelma huomioi sekä rakennuksen tekniset tarpeet että käyttäjien asumismukavuuden.

On arvioitu, että jopa 30 – 40 % päästöistä tulee kiinteistöistä. Oikealla kiinteistön ylläpidolla onkin tärkeä merkitys myös kestävän kehityksen kannalta. Kiinteistön arvon säilyminen, käyttömukavauus ja energiatehokkuus voivat olla yllättävän pienestä kiinni – Kuten ilmanvaihdon toimivuudesta.

Mikäli vastuullinen, energiatehokas ja käyttäjäystävällinen ilmanvaihto kiinnostaa, autamme mielellämme!

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puhdas sisäilma Uutinen

Uutisvirta

11.9.2023

Cervi vahvistaa liiketoimintaansa Varsinais-Suomessa ja ostaa Topi Riivari Oy:n

Cervi vahvistaa liiketoimintaansa Varsinais-Suomessa ostamalla Topi Riivari Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa on osa Cervin strategian mukaista kasvua ja toiminnan laajentamista.

Solmittu yrityskauppa pitkään alalla toimineen Riivarin kanssa tuo vahvaa paikallista asiantuntijuutta etenkin energiahankkeiden osalta.

1.9.2023

Cervi vahvistaa hallintoaan – talousjohtajaksi Sami Karppi.

Cervin talousjohtajaksi on nimitetty 1.9.2023 alkaen KTM, CFA Sami Karppi. Cervi Group on nopeasti kasvava ilmanvaihtoon ja jäähdytykseen keskittyvä toimija, jonka tavoitteena on tuoda asiakkaittensa käyttöön alan uusimmat ilmanvaihdon energiansäästö- ja modernisointiratkaisut. Taloustiimin vahvistamisella pystymme varmistamaan entistä vahvemman tuen nykyiselle liiketoiminnalle ja uusille konserniyhtiöille. – Strategiamme on edelleen kasvaa vahvasti ja laajentua maantieteellisesti. Olemmekin iloisia […]

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

Bureau veritas

bureau veritas