Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.

Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille. Hintaesimerkit on laskettu kahdesta erityyppisestä kerrostaloyhtiöstä, joiden sähkönkulutusta seurattiin vuoden verran.

Energiansäästöä kertyi toisessa yhtiössä jopa 34 % vuodessa ja rahassa 5300 €.

Puhaltimien uusimien ei itsessään ole toki ilmaista, mutta todensimme investoinnin kannattavuuden vertailemalla vanhanaikaisen vaihtovirtapuhaltimen sähkönkulutusta uudenaikaiseen modernisoituun EC-puhaltimeen. Pelkkien puhaltimien takaisinmaksuaika on niinkin nopea kuin 3,5 vuotta. Sen jälkeen kaikki toimenpiteestä tuleva energiansäästö kertyy taloyhtiön hyödyksi viivan alle.  

Ja tämä on pelkästään sähkönkulutuksen säästöstä saavutettu etu. Vielä mittavampiin säästöihin päästään käyttämällä älypuhaltimia, erityisesti kun laitteet liittää linjasäätöautomaatioon. Älypuhaltimet mukautuvat kiinteistön ilmanvaihtotarpeeseen, eikä ilmaa ja samalla lämpöenergiaa puhalleta turhaan ulos.

Haluatko kiinteistöstäsi ilmanvaihdon modernisoinnin takaisinmaksulaskelman? Ota meihin yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat asiassa.

Lue lisää palveluistamme ilmanvaihdon modernisointiin ja ilmanvaihtoremontteihin.

Kaikkea ei mitata rahassa – kiinteistöjen energiansäästö on merkittävä keino ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Kiinteistöjen energian tuotantoon liittyvät päästöt vaikuttavat kiinteistön ylläpidon hiilijalanjäljen suuruuteen. Ilmanvaihtopuhaltimien uusiminen onkin merkittävä ilmastoteko. Uusien puhaltimien pieni energiantarve ja suuri hyötysuhde pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain lähes 20 000 kg CO2e. Se on melkein yhtä paljon kuin kahden keskivertosuomalaisen kaikesta asumisesta, ruoasta, liikenteestä ja matkailusta sekä muusta kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt!

Vastuulliset kiinteistönomistajat ovatkin jo ilahduttavasti heränneet huomioimaan ilmastoasiat ja toimimaan taloyhtiöissä niiden puolesta. Kiinteistön energian käytön vähentämien tekee hyvää ympäristölle.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki
Ilmanvaihtopuhaltimien modernisoinnilla voidaan säästä lähes kahden keskivertosuomalaisen koko vuoden hiilijalanjäljen verran. Kuva: Sitra 2019

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi

Uutisvirta

1.10.2021

Ilmanvaihtokanavien sukitus on vastuullisuusteko

Ilmanvaihtokanavien sukitus on vastuullisuusteko, jota taloyhtiöiden ja kiinteistönomistajien kannattaa harkita jo lähitulevaisuudessa. Ilmanvaihtokanavien tiivistys maksaa itsensä takaisin energiansäästöillä ja pienentyneillä lämmityskustannuksilla lisäten samalla asuinviihtyvyyttä. 

12.5.2021

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi, jonka keskiössä on ihminen

Cervin uusi Ilmatilavalvomo mahdollistaa tarpeenmukaisen huollon ja vikojen ennakoinnin. Sen avulla parannamme sisäilmaolosuhteita ja pienennämme kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Talotekniikka muuttuu näin olosuhdetekniikaksi, josta hyötyvät kaikki.

12.5.2021

Tutkimus: Asunnon energialuokka kiinnostaa, mutta ilmanvaihtoratkaisun päivittäminen koetaan kalliiksi

Kodin energialuokan vaikutus kulutukseen kiinnostaa suomalaisia. Cervin suuren sisäilmatutkimuksen mukaan jopa 53 % suomalaisista kertoo kiinnittävänsä huomiota asunnon energialuokkaan uutta kotia etsiessä. Vaikka modernit ilmanvaihtoratkaisut säästävät pitkässä juoksussa merkittävästi energiaa, moni kokee silti ilmanvaihtoratkaisun päivittämisen uuteen kalliiksi.

Bureau veritas

bureau veritas