Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.

Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille. Hintaesimerkit on laskettu kahdesta erityyppisestä kerrostaloyhtiöstä, joiden sähkönkulutusta seurattiin vuoden verran.

Energiansäästöä kertyi toisessa yhtiössä jopa 34 % vuodessa ja rahassa 5300 €.

Puhaltimien uusimien ei itsessään ole toki ilmaista, mutta todensimme investoinnin kannattavuuden vertailemalla vanhanaikaisen vaihtovirtapuhaltimen sähkönkulutusta uudenaikaiseen modernisoituun EC-puhaltimeen. Pelkkien puhaltimien takaisinmaksuaika on niinkin nopea kuin 3,5 vuotta. Sen jälkeen kaikki toimenpiteestä tuleva energiansäästö kertyy taloyhtiön hyödyksi viivan alle.  

Ja tämä on pelkästään sähkönkulutuksen säästöstä saavutettu etu. Vielä mittavampiin säästöihin päästään käyttämällä älypuhaltimia, erityisesti kun laitteet liittää linjasäätöautomaatioon. Älypuhaltimet mukautuvat kiinteistön ilmanvaihtotarpeeseen, eikä ilmaa ja samalla lämpöenergiaa puhalleta turhaan ulos.

Haluatko kiinteistöstäsi ilmanvaihdon modernisoinnin takaisinmaksulaskelman? Ota meihin yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat asiassa.

Lue lisää palveluistamme ilmanvaihdon modernisointiin ja ilmanvaihtoremontteihin.

Kaikkea ei mitata rahassa – kiinteistöjen energiansäästö on merkittävä keino ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Kiinteistöjen energian tuotantoon liittyvät päästöt vaikuttavat kiinteistön ylläpidon hiilijalanjäljen suuruuteen. Ilmanvaihtopuhaltimien uusiminen onkin merkittävä ilmastoteko. Uusien puhaltimien pieni energiantarve ja suuri hyötysuhde pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain lähes 20 000 kg CO2e. Se on melkein yhtä paljon kuin kahden keskivertosuomalaisen kaikesta asumisesta, ruoasta, liikenteestä ja matkailusta sekä muusta kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt!

Vastuulliset kiinteistönomistajat ovatkin jo ilahduttavasti heränneet huomioimaan ilmastoasiat ja toimimaan taloyhtiöissä niiden puolesta. Kiinteistön energian käytön vähentämien tekee hyvää ympäristölle.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki
Ilmanvaihtopuhaltimien modernisoinnilla voidaan säästä lähes kahden keskivertosuomalaisen koko vuoden hiilijalanjäljen verran. Kuva: Sitra 2019

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi

Uutisvirta

29.2.2024

Espoon Nupurin päiväkotiin mittava energiaremontti – “Ekoteko, mikä mahdollistaa myös jäähdytyksen kesähelteillä”

Cervi Group käynnistää Espoon Nupurin päiväkotiin mittavan energiaremontin ja ilmanvaihdon modernisoinnin. Päiväkodin lämmitysmuoto vaihtuu ympäristöystävällisempään maalämpöön, mikä mahdollistaa myös viilennyksen kesähelteillä. Uudistustyö ei aiheuta käyttöhaittaa, ja päiväkoti toimii remontin ajan normaalisti. Hanke on osa Espoon kaupungin tavoitetta korvata kiinteistöjensä hiilipohjaisia lämmitysmuotoja maalämmöllä.

4.1.2024

Pakkassään ilmanvaihto: Säästä energiaa oikeilla käytännöillä

Ilmanvaihto on yksi kiinteistöjen merkittävimpiä energian kuluttajia, ja kovilla talvipakkasilla lämmitykseen kuluvan sähkön määrä nousee huomattavasti. Tällöin erilaiset kotikonstit sähkön säästöön ovat monelle tervetulleita. Tässä alkuvuoden pakkasiin muutama tärkeän vinkki, jotka on hyvä pitää mielessä myös hyisevillä keleillä. 1. Ilmanvaihtoventtiileitä ei saa koskaan tukkia tai sulkea, tällä on kiinteistölle vakavia ja kauaskantoisia seurannaisvaikutuksia. On hyvä […]

23.11.2023

Taitava kiinteistösijoittaja panostaa sijaintiin, kuntoon ja kestävään ylläpitoon

Kiinteistösijoittaminen vaatii harkittuja päätöksiä, joissa keskeistä ovat sijainti, kunto, ennakoiva huolto ja energiatehokkuus. Kestävät ratkaisut kuten Energiatehokkuus ja asiakastyytyväisyys käsi kädessä