Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.

Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille. Hintaesimerkit on laskettu kahdesta erityyppisestä kerrostaloyhtiöstä, joiden sähkönkulutusta seurattiin vuoden verran.

Energiansäästöä kertyi toisessa yhtiössä jopa 34 % vuodessa ja rahassa 5300 €.

Puhaltimien uusimien ei itsessään ole toki ilmaista, mutta todensimme investoinnin kannattavuuden vertailemalla vanhanaikaisen vaihtovirtapuhaltimen sähkönkulutusta uudenaikaiseen modernisoituun EC-puhaltimeen. Pelkkien puhaltimien takaisinmaksuaika on niinkin nopea kuin 3,5 vuotta. Sen jälkeen kaikki toimenpiteestä tuleva energiansäästö kertyy taloyhtiön hyödyksi viivan alle.  

Ja tämä on pelkästään sähkönkulutuksen säästöstä saavutettu etu. Vielä mittavampiin säästöihin päästään käyttämällä älypuhaltimia, erityisesti kun laitteet liittää linjasäätöautomaatioon. Älypuhaltimet mukautuvat kiinteistön ilmanvaihtotarpeeseen, eikä ilmaa ja samalla lämpöenergiaa puhalleta turhaan ulos.

Haluatko kiinteistöstäsi ilmanvaihdon modernisoinnin takaisinmaksulaskelman? Ota meihin yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat asiassa.

Lue lisää palveluistamme ilmanvaihdon modernisointiin ja ilmanvaihtoremontteihin.

Kaikkea ei mitata rahassa – kiinteistöjen energiansäästö on merkittävä keino ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Kiinteistöjen energian tuotantoon liittyvät päästöt vaikuttavat kiinteistön ylläpidon hiilijalanjäljen suuruuteen. Ilmanvaihtopuhaltimien uusiminen onkin merkittävä ilmastoteko. Uusien puhaltimien pieni energiantarve ja suuri hyötysuhde pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain lähes 20 000 kg CO2e. Se on melkein yhtä paljon kuin kahden keskivertosuomalaisen kaikesta asumisesta, ruoasta, liikenteestä ja matkailusta sekä muusta kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt!

Vastuulliset kiinteistönomistajat ovatkin jo ilahduttavasti heränneet huomioimaan ilmastoasiat ja toimimaan taloyhtiöissä niiden puolesta. Kiinteistön energian käytön vähentämien tekee hyvää ympäristölle.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki
Ilmanvaihtopuhaltimien modernisoinnilla voidaan säästä lähes kahden keskivertosuomalaisen koko vuoden hiilijalanjäljen verran. Kuva: Sitra 2019

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi

Uutisvirta

4.12.2020

Kiinteistösijoittamisessa sijainti, kunto ja hyvä ennakoiva huolto sekä ennustettavuus ovat avainasemassa

Kiinteistösijoittaminen on taitopeliä. Meille mieluisimpia kohteita ovat sellaiset, jotka saadaan kiinteistöä päivittämällä ja tekniikkaa kohentamalla vuokralaisille houkuttelevaksi, kertoo Toimitilanne Suomen kiinteistösijoittamisesta ja vuokraamisesta vastaava Tatu Hyvärinen.

3.12.2020

Ville Aarnio – Cervin ilmanvaihdon energiaremonttien edelläkävijä

”Teemme energiaremontit aina kohteen ja asiakkaan ehdoilla, emmekä edes tyrkytä mitään vakiokonseptia. Pelkästään vaihtamalla energiatehokkaat ilmanvaihtolaitteet kiinteistöissä on saavutettu yli 30 %:n vuosisäästöjä.”

2.12.2020

Ilmanvaihto on merkittävä osa taloyhtiön energiatehokkuutta

Ilmanvaihdon vaikutus kiinteistön energiankulutukseen ja asuinviihtyvyyteen on merkittävä. Jo keski-ikään tulleissa taloissa on mahdollisuus pihistää energian kulutuksessa ilmanvaihtoa modernisoimalla ja saada ne siltä osin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Bureau veritas

bureau veritas