Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.

Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille. Hintaesimerkit on laskettu kahdesta erityyppisestä kerrostaloyhtiöstä, joiden sähkönkulutusta seurattiin vuoden verran.

Energiansäästöä kertyi toisessa yhtiössä jopa 34 % vuodessa ja rahassa 5300 €.

Puhaltimien uusimien ei itsessään ole toki ilmaista, mutta todensimme investoinnin kannattavuuden vertailemalla vanhanaikaisen vaihtovirtapuhaltimen sähkönkulutusta uudenaikaiseen modernisoituun EC-puhaltimeen. Pelkkien puhaltimien takaisinmaksuaika on niinkin nopea kuin 3,5 vuotta. Sen jälkeen kaikki toimenpiteestä tuleva energiansäästö kertyy taloyhtiön hyödyksi viivan alle.  

Ja tämä on pelkästään sähkönkulutuksen säästöstä saavutettu etu. Vielä mittavampiin säästöihin päästään käyttämällä älypuhaltimia, erityisesti kun laitteet liittää linjasäätöautomaatioon. Älypuhaltimet mukautuvat kiinteistön ilmanvaihtotarpeeseen, eikä ilmaa ja samalla lämpöenergiaa puhalleta turhaan ulos.

Haluatko kiinteistöstäsi ilmanvaihdon modernisoinnin takaisinmaksulaskelman? Ota meihin yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat asiassa.

Lue lisää palveluistamme ilmanvaihdon modernisointiin ja ilmanvaihtoremontteihin.

Kaikkea ei mitata rahassa – kiinteistöjen energiansäästö on merkittävä keino ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Kiinteistöjen energian tuotantoon liittyvät päästöt vaikuttavat kiinteistön ylläpidon hiilijalanjäljen suuruuteen. Ilmanvaihtopuhaltimien uusiminen onkin merkittävä ilmastoteko. Uusien puhaltimien pieni energiantarve ja suuri hyötysuhde pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä vuosittain lähes 20 000 kg CO2e. Se on melkein yhtä paljon kuin kahden keskivertosuomalaisen kaikesta asumisesta, ruoasta, liikenteestä ja matkailusta sekä muusta kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt!

Vastuulliset kiinteistönomistajat ovatkin jo ilahduttavasti heränneet huomioimaan ilmastoasiat ja toimimaan taloyhtiöissä niiden puolesta. Kiinteistön energian käytön vähentämien tekee hyvää ympäristölle.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki
Ilmanvaihtopuhaltimien modernisoinnilla voidaan säästä lähes kahden keskivertosuomalaisen koko vuoden hiilijalanjäljen verran. Kuva: Sitra 2019

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi

Uutisvirta

14.3.2023

Ovatko kiinteistöt jo myöhästymässä ilmasto- ja energiatavoitteista?

Kiinteistöjen vaikutus ilmastonmuutokseen on merkittävä: arviolta kolmannes globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy rakennusalalla. Nyt alkaa olla viimeisiä aikoja hyvittää kiinteistöistä aiheutuvia ilmastosyntejä ja samalla säästää energiaa. Ilmaston lämpeneminen ja sen vaikutus sään ääri-ilmiöiden yleistymiseen aiheuttavat suurta rasitusta kiinteistöjen rakenteille ja sisäolosuhteille. Yksi tuntuvimmista muutoksista ovat Suomessakin lisääntyvät hellejaksot, jotka vaikeuttavat rakennusten sisälämpötilojen hallintaa. Rakenteiden lisäksi ilmanvaihto, lämmitys […]

4.10.2022

Ilmanvaihdon säätö ja tasapainotus – Helppo ja nopea keino energiansäästöön

Energiansäästö on jo pidemmän aikaa ollut kiinteistöalla kärkiaiheita sekä ilmastollisista että kustannussyistä. Tasapainottamalla ilmanvaihto suunnitelmien mukaiseksi voidaan säästää kiinteistön lämmitystarpeessa ja käyttää kertyvää säästöä johonkin muuhun.

13.9.2022

Usein ilmanvaihtojärjestelmä on energiasyöppö ja nyt järjestelmiä uusitaan ennätysvauhtia – Cervi: “Kysyntä on kesän aikana kaksinkertaistunut”

Vanhentunut ilmanvaihtojärjestelmä on yksi kiinteistöjen merkittävimpiä energian kuluttajia. Nykyaikaisilla menetelmillä energiahukkaan voidaan kuitenkin vaikuttaa ja nyt järjestelmiä uusitaan ennätysvauhtia.

Bureau veritas

bureau veritas