11.5.2024 Muut

Kuinka usein nuohous on suoritettava?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa ja turvallisuutta. Säännöllinen nuohous varmistaa tulisijojen ja savuhormien turvallisen käytön, ehkäisee tulipaloja ja parantaa lämmityslaitteiden tehokkuutta. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka usein nuohous tulisi suorittaa, mitkä tekijät vaikuttavat nuohouksen tarpeellisuuteen ja miten me Cervissä voimme auttaa sinua pitämään kotisi turvallisena.

Nuohouksen yleiset suositukset

Nuohouksen tiheys voi vaihdella eri tekijöiden, kuten tulisijan tyypin, käyttötiheyden ja sijainnin perusteella. Suomessa nuohous on lailla säädeltyä, ja sen suorittamisesta vastaa alueellinen nuohouspalvelu. Yleisesti ottaen, vakituisesti asutuissa kiinteistöissä nuohous tulisi suorittaa vuosittain. Mökeillä ja muissa satunnaisesti käytetyissä kiinteistöissä nuohous on suoritettava vähintään kolmen vuoden välein.

On tärkeää huomata, että paikalliset paloturvallisuusmääräykset voivat vaatia tiheämpää nuohousta erityisolosuhteissa, kuten erittäin aktiivisessa käytössä olevissa tulisijoissa tai alueilla, joilla on korkea paloriski. Me Cervissä seuraamme aina voimassa olevia säädöksiä ja suosituksia, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua.

Mitä nuohous pitää sisällään?

Nuohous ei ole pelkästään savuhormien puhdistusta; se on kattava tarkastus, joka varmistaa tulisijan ja hormin turvallisuuden ja toimivuuden. Nuohooja tarkistaa muun muassa hormin kunnon, mahdolliset tukokset ja vuodot sekä tulisijan tiiviyden ja rakenteelliset seikat. Lisäksi nuohooja neuvoo tulisijan oikeaoppisesta käytöstä ja mahdollisista korjaustarpeista.

Me Cervissä korostamme, että nuohous on ammattilaisen työtä. Koulutetut ja sertifioidut nuohoojamme käyttävät ajanmukaisia työvälineitä ja -menetelmiä, jotka takaavat nuohouksen korkean laadun ja turvallisuuden. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että nuohous suoritetaan huolellisesti ja asiantuntevasti.

Milloin erityistä huomiota nuohoukseen?

Tietyissä tilanteissa nuohouksen tarve voi korostua. Esimerkiksi uuden tulisijan asentamisen jälkeen on suositeltavaa tarkistaa ja nuohota savuhormit ennen käyttöönottoa. Samoin, jos havaitset savun tuloa sisätiloihin tulisijaa käytettäessä, se on selkeä merkki siitä, että nuohous on tarpeen. Myös silloin, kun olet ostamassa tai myymässä kiinteistöä, on hyvä varmistaa, että kaikki tulisijat ja hormit ovat asianmukaisesti huollettuja ja nuohottuja.

Me Cervissä tarjoamme myös konsultaatiopalveluita, joissa arvioimme tulisijasi ja savuhormisi kunnon. Tämä palvelu on erityisen hyödyllinen esimerkiksi remontin yhteydessä tai kiinteistökauppojen yhteydessä, jolloin halutaan varmistaa kiinteistön turvallisuus ja välttää mahdolliset ongelmat tulevaisuudessa.

Nuohouksen merkitys kiinteistön arvolle

Säännöllinen nuohous ei ainoastaan lisää kiinteistön turvallisuutta vaan myös sen arvoa. Hyvin huollettu ja säännöllisesti nuohottu kiinteistö on markkinoilla arvostettu, ja se voi vaikuttaa positiivisesti kiinteistön myyntihintaan. Lisäksi, vakuutusyhtiöt arvostavat turvallisuutta ja voivat tarjota parempia ehtoja kiinteistöille, joissa huolto ja nuohous on asianmukaisesti hoidettu.

Me Cervissä ymmärrämme, että kiinteistön ylläpito on jatkuva prosessi. Tarjoamme siksi joustavia nuohouspalveluita, jotka voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeidesi mukaan. Olipa kyseessä sitten säännöllinen vuosihuolto tai kertaluonteinen tarkastus, voit luottaa meidän ammattitaitoomme.

Nuohous on tärkeä, mutta usein unohdettu osa kiinteistön ylläpitoa. Säännöllinen ja ammattimainen nuohous pitää tulisijasi turvallisina ja tehokkaina. Jos sinulla on kysyttävää nuohouksesta tai tarvitset palveluitamme, ota rohkeasti yhteyttä. Me Cervissä olemme täällä auttaaksemme sinua pitämään kotisi turvallisena ja viihtyisänä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

23.5.2024

Maalämpöpumpun ympäristöystävällisyys kerrostalossa

Maalämpö – vihreä vaihtoehto lämmitykselle Kun puhutaan kerrostalojen lämmitysratkaisuista, maalämpö nousee esiin yhtenä ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Me Cervillä olemme sitoutuneet tarjoamaan kestäviä energiaratkaisuja, ja maalämpö on yksi niistä. Tämä luonnon oma lämmönlähde hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, joka on uusiutuva ja päästötön energiamuoto. Maalämpöpumppu siirtää maaperästä kerätyn lämmön kerrostalon lämmitysjärjestelmään, mikä vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja […]

21.5.2024

Mitä on taloyhtiön maalämpöjärjestelmä?

Ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu taloyhtiöille Maalämpö on noussut yhdeksi suosituimmista lämmitysmuodoista Suomessa, ja se on erityisen houkutteleva vaihtoehto taloyhtiöille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään. Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan tarjoamaa energiaa, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysmenetelmän. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään kestävämpään energiankäyttöön, ja maalämpö on yksi parhaista keinoista saavuttaa tämä […]

16.5.2024

Kuinka asentaa maalämpö taloyhtiöön?

Maalämmön hyödyt taloyhtiössä Maalämpö on yksi kestävimmistä ja taloudellisimmista lämmitysmuodoista, joka tarjoaa taloyhtiöille merkittäviä säästöjä ja vähentää hiilijalanjälkeä. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään vihreämpään ja energiatehokkaampaan tulevaisuuteen. Maalämmön avulla taloyhtiöt voivat hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, mikä mahdollistaa lämmityskulujen merkittävän alenemisen pitkällä aikavälillä. Maalämpöjärjestelmän asentaminen taloyhtiöön on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa. […]