20.6.2024 Muut

Kuinka usein tulisi tehdä nuohous?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa, joka takaa tulisijojen ja savuhormien turvallisen sekä tehokkaan käytön. Säännöllinen nuohous vähentää tulipalon riskiä ja parantaa lämmityslaitteiden toimintaa. Mutta kuinka usein nuohous tulisi oikeastaan tehdä? Tässä artikkelissa käymme läpi suositukset ja parhaat käytännöt, jotka auttavat pitämään kotisi turvallisena.

Miksi nuohous on tärkeää?

Nuohous ei ole pelkästään lakisääteinen vaatimus, vaan se on myös keskeinen toimenpide asumisturvallisuuden kannalta. Nuohouksen aikana poistetaan nokiset ja muut palavat jäämät, jotka voivat kertyä hormiin ja aiheuttaa tulipalon. Lisäksi säännöllinen nuohous varmistaa, että lämmityslaitteet toimivat tehokkaasti, mikä säästää energiaa ja vähentää lämmityskustannuksia.

Nuohous parantaa myös sisäilman laatua poistamalla savuhormeista mahdolliset tukokset, jotka voivat estää savukaasujen normaalin poistumisen. Tämä on erityisen tärkeää, sillä huonosti toimiva hormi voi johtaa häkämyrkytyksiin ja muihin terveysriskeihin.

Kuinka usein nuohous tulisi suorittaa?

Nuohouksen tiheys riippuu useista tekijöistä, kuten tulisijan tyypistä, käyttötiheydestä ja paikallisista määräyksistä. Suomessa yleinen suositus on, että vakituisessa asuinkäytössä olevien kiinteistöjen tulisijat ja savuhormit tulisi nuohota vähintään kerran vuodessa. Mökeillä ja muissa satunnaisessa käytössä olevissa kiinteistöissä nuohousväli voi olla harvempi, esimerkiksi kerran kolmessa vuodessa.

On tärkeää huomata, että tietyissä tilanteissa nuohous on suoritettava useammin. Esimerkiksi jos käytät tulisijaa erittäin aktiivisesti tai poltat paljon puuta, nuohous saattaa olla tarpeen jopa useita kertoja vuodessa. Me Cervissä suosittelemme, että keskustelet nuohoojan kanssa oikeasta nuohousvälistä juuri sinun tarpeisiisi.

Kenelle nuohoustyön tulisi uskoa?

Nuohoustyön suorittaminen vaatii ammattitaitoa ja oikeanlaisia työvälineitä. Suomessa nuohouspalvelut on järjestetty niin, että alueellasi toimivalla nuohousliikkeellä on lakisääteinen oikeus tarjota nuohouspalveluita. On tärkeää valita luotettava ja sertifioitu nuohooja, jolla on tarvittava osaaminen ja kokemus.

Me Cervissä tarjoamme kokeneiden ja ammattitaitoisten nuohoojien palveluita, jotka takaavat, että nuohous suoritetaan asianmukaisesti ja turvallisesti. Varmistamme, että kaikki työntekijämme ovat koulutettuja ja heillä on ajantasainen tieto nuohouksen parhaista käytännöistä.

Mitä nuohouksen yhteydessä tarkastetaan?

Nuohouksen yhteydessä tarkastetaan tulisijat, savuhormit ja muut lämmitysjärjestelmän osat. Tarkastuksen aikana nuohooja varmistaa, että kaikki osat ovat kunnossa ja toimivat oikein. Tämä sisältää muun muassa hormin eheyden tarkastuksen ja mahdollisten halkeamien tai muiden vaurioiden etsimisen.

Lisäksi nuohooja arvioi tulisijan ja hormin liitosten tiiviyden sekä varmistaa, että ilmanvaihto on riittävä. Kaikki havaitut puutteet ja vauriot kirjataan ylös, ja tarvittaessa suositellaan korjaustoimenpiteitä. Tämä ennaltaehkäisevä toiminta auttaa välttämään suurempia korjaustarpeita ja pitämään yllä kiinteistön turvallisuutta ja toimivuutta.

Nuohous on tärkeä toimenpide, joka edistää turvallista ja tehokasta lämmitystä. Säännöllinen nuohous ja ammattitaitoisen nuohoojan valinta ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa kiinteistön turvallisuus ja toimivuus. Me Cervissä olemme täällä auttamassa sinua kaikissa nuohoukseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva nuohousaikataulu.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

25.7.2024

Miksi huono sisäilma työpaikalla aiheuttaa oireita?

Työpaikan sisäilman laatu on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa sekä työntekijöiden terveyteen että heidän suorituskykyynsä. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, jotka voivat vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja työtehoon. Tässä artikkelissa käsittelemme syitä, miksi huono sisäilma työpaikalla voi aiheuttaa oireita, ja miten me Cervissä voimme auttaa ehkäisemään näitä ongelmia. Yleisimmät sisäilman ongelmat Huonon sisäilman aiheuttajia voi olla […]

23.7.2024

Miten vähentää huonoa sisäilmaa työpaikalla?

Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden terveyteen, viihtyvyyteen ja tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten päänsärkyä, väsymystä ja hengitysvaikeuksia, jotka voivat vaikuttaa työtehoon negatiivisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme tehokkaita keinoja, joilla voimme parantaa työpaikan sisäilman laatua. Ilmanvaihdon parantaminen Yksi tärkeimmistä keinoista parantaa sisäilman laatua on varmistaa riittävä ja tehokas ilmanvaihto. Vanhentunut tai riittämätön ilmanvaihtojärjestelmä ei […]

18.7.2024

Miten tunnistaa huono sisäilma työpaikalla?

Työpaikan sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi sekä työntekijöiden terveyteen että tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita ja sairauksia, minkä vuoksi on tärkeää osata tunnistaa sen merkit ajoissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit tunnistaa huonon sisäilman työpaikallasi ja mitä asialle voi tehdä. Yleiset oireet huonosta sisäilmasta Huonon sisäilman tunnistaminen voi olla haastavaa, sillä oireet voivat […]