Minna ”Mimmi” Fagerlund, HR- ja hallintojohtaja

Meillä ei ole HR-osastoa vaan meillä kohdataan henkilökohtaisesti. Saamme jatkuvasti palautetta, että tällaista ei ole ennen nähty. Täällä on hyvä meininki.

Mikä on työnkuvasi Cervissä?

Työnkuvastani 90 prosenttia on HR-työtä eli kaikkien henkilöstöön liittyvien asioiden kehittämistä ja parantamista sekä hyvinvoinnin ja kyvykkyyksien tunnistamista. Vaikka työssäni on tärkeää kehittää esimiestyötä, 140 asentajaamme säilyvät avainroolissa.

Ovatko Cervin HR-toiminnot erilaiset kuin muualla?

Yksi arvomme on inhimillisyys, joka on kaiken takana oleva, eteenpäin vievä voima. Teemme töitä ihmislähtöisesti ja ihmisläheisesti. Cervissä on aina ymmärretty henkilöstön tärkeys. Perinteisesti sitä täytyy HR:ssä ajaa ajamalla läpi, mutta Cervissä minua on kannustettu viestimään ja tekemään asioita paremmin juuri henkilöstön kannalta.

Monesti tämän kokoisessa yrityksessä HR on ”ison yrityksen HR:ää”, mutta meillä se on edelleen ”pienen yrityksen HR:ää”. Säilytän prosesseissa henkilökohtaisen otteen, olivat ne sitten perehdytystä tai työharjoittelua.

Meillä ei ole HR-osastoa vaan meillä kohdataan henkilökohtaisesti.

Pyrin HR:n nimissä auttamaan ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Se ei tarkoita pelkästään sitä, että työsopimukset ja työvälineet ovat kunnossa tai sitä, että suunnitelmat ovat selvät ja koulutuksen tarve kiikarissa, vaan myös henkilökohtaista työhyvinvointia.

Millä tavalla haluat tehdä työsi, mitkä arvot ajavat sinua?

Luottamus on minulle tärkeää. Vaikka olen virallisesti työnantajan edustaja, seison aina myös henkilöstön porukoissa, kun mietimme heidän asioitaan. Minulla on molempien puolien luottamus.

Mikä on merkityksellistä Cervin tavassa toimia?

Pelottomuus. Cerviläisillä on rohkeutta tehdä sellaisiakin asioita, joita muut eivät uskalla tehdä. Cervissä uskotaan vahvasti siihen mitä tehdään ja uskalletaan panostaa siihen. En ole yli 20 vuoden työkokemukseni aikana nähnyt toista firmaa, jossa suhtaudutaan yhtä vakaalla uskolla ja luottamuksella omaan tekemiseen ja ihmisten palkkaamiseen. Koko orgaanisen kasvun takana on meidän kaikkien yhteinen luottamus siihen, että tämä homma oikeasti toimii.

Cervi kasvaa voimakkaasti. Toimintaympäristö muuttuu, työkavereita tulee lisää ja kasvu aiheuttaa muutenkin muutoksia tekemisessä. Miten tuet tätä kasvua?

Olen ollut mukana neljä vuotta ja nähnyt kasvun 30 hengen yrityksestä 170 hengen firmaksi. Hyppäystä pienen yrityksen mentaliteetista isoksi firmaksi ei tehdä sormia napauttamalla, vaan siinä kasvaa itsekin.

Kasvaminen tuo kuitenkin mielettömiä mahdollisuuksia. Henkilöstön ja budjetin kasvaessa mahdollisuudet tehdä uudenlaisia asioita ovat huimat. Mietitään esimerkiksi koulutusta: sisäisesti meillä on jo niin paljon osaamista, että mittaus- ja säätökoulutuksia voimme tehdä omassa yksikössä ihan itse.

Millä tavalla ajattelet tai otat huomioon asiakaskokemuksen?

Asiakaskohtaamisia on joka päivä valtavat määrät, meillähän on jo 80 pakettiautoa liikenteessä… Asiakaspalautetta tulee heti, jos homma ei toimi.

Cerviläisyydestä on jo kentällä tietyt odotukset ja siksi teimme esimerkiksi kaikille työntekijöillemme Huippujengi-käsikirjan. Saamme jatkuvasti palautetta, että tällaista ei ole ennen nähty. Täällä on hyvä meininki.

Cervi on digitaalisuuden edelläkävijä alalla. Miten se näkyy työssäsi?

Meillä on järjestelmäpuoli hyvin hallussa. Kehityspäällikkö vetää valtavaa määrää kehitysprojekteja, ja Saara-järjestelmämme pitää huolta prosesseista. Meillä on käytössä jopa oma Cervin Mestariopiston verkko-oppimisalusta, jolla pyörivät muun muassa perehdytykseen liittyvät kurssit ja työturvallisuuskurssit. Järjestelmät ja niiden kehitys ovat meillä vahvasti läsnä kaikissa toiminnoissa, eivät pelkästään tuotannossa, vaikka Saara onkin meidän valttikorttimme. En usko, että näin on monessakaan talotekniikkayrityksessä.

Mitä uutta olet tuonut Cerviin?

Olen ollut itse muokkaamassa HR:ää sellaiseksi kuin se on nyt.

Oletko siirtynyt etätöihin? Mistä olet saanut voimaa ja jaksamista koronavuonna?

Olen vasta viime aikoina siirtynyt etätöihin. Meillä on toimistolla omat työhuoneet ja pidämme hyvää huolta turvallisuudesta, mutta ehkä nyt on siltikin parempi etäillä. Koronavuoden vaikutukset näkyivät kokonaisvaltaisena: maailma supistui niin pieneksi työpaikan ja kodin välille, että välillä on vähän saanut itseään ”psyykata”. Toistaiseksi olemme nähneet perheen ja lähimpien ystävien kanssa, melko normaalisti. Saan voimaa ja jaksamista lähimmistä ihmisistä.

Katso myös video, jossa Mimmi kertoo Cervin HR-toiminnasta

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä

Uutisvirta

18.3.2022

Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.

25.1.2022

Nolla tapaturmaa ja lisää työhyvinvointia

Cervi liittyi osaksi Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumia. Meitä yhdistää ajattelu – yksikin tapaturma on liikaa! Haastamme myös kiinteistönomistajat ja taloyhtiöiden hallitukset tarkastamaan ja huoltamaan säännöllisesti kattoturvatuotteensa.

28.9.2021

Synergiaa asiakkaille ilmanvaihto- ja kylmäpalveluissa

Miika Salmela – Tulevaisuuden Cerviläinen kertoo: Tulin tekemään olosuhdetekniikkaa. Synergiahyödyt ovat merkittäviä ilmanvaihdon ja kylmäpalveluiden kanssa.

Bureau veritas

bureau veritas