1.7.2024 Muut

Miten huono sisäilma työpaikalla vaikuttaa terveyteen?

Työpaikan sisäilman laatu on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa paitsi työntekijöiden terveyteen myös heidän suorituskykyynsä ja hyvinvointiinsa. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, jotka ilmenevät sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten huono sisäilma vaikuttaa terveyteen ja mitä me Cervissä teemme parantaaksemme työympäristöjä.

Yleisimmät sisäilmaongelmat

Huonon sisäilman aiheuttajia työpaikoilla voi olla monia, kuten riittämätön ilmanvaihto, home- ja kosteusvauriot sekä erilaiset kemikaalipäästöt. Nämä tekijät voivat johtaa ilman epäpuhtauksiin, jotka puolestaan aiheuttavat terveysriskejä. Tyypillisiä oireita ovat muun muassa:

– Päänsärky ja väsymys
– Iho-ongelmat, kuten ihottuma
– Pitkäaikaisessa altistuksessa jopa astman paheneminen tai uuden astman kehittyminen

Lyhyen ja pitkän aikavälin terveysvaikutukset

Huonon sisäilman vaikutukset terveyteen voivat ilmetä sekä välittömästi että viiveellä. Lyhytaikaiset vaikutukset ovat usein ohimeneviä ja helpottuvat, kun henkilö poistuu altistumisympäristöstä. Pitkäaikainen altistuminen huonolle sisäilmalle voi kuitenkin johtaa vakavampiin terveysongelmiin, kuten:

– Krooniset hengitystiesairaudet
– Hermoston toimintahäiriöt
– Rakennusmateriaalien ja kalusteiden päästöjen seuranta
– Työntekijöiden koulutus sisäilman merkityksestä ja itsehavainnoinnista

Me Cervissä autamme luomaan terveellisempiä työympäristöjä

Me Cervissä olemme sitoutuneet parantamaan työpaikkojen sisäilman laatua. Tarjoamme asiantuntevia palveluita, jotka auttavat tunnistamaan ja ratkaisemaan sisäilmaongelmat tehokkaasti. Näitä ovat mm.

  • ilmanvaihtokanaviston puhdistus
  • korvausilmasuodattimet ja niiden vaihto
  • korvausilman lisääminen
  • hormien korjaukset
  • ilmanvaihtolaitteiden huollot ja korjaukset
  • ilmanvaihdonsaneeraukset

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme, miten voimme auttaa juuri teidän työympäristönne parantamisessa.

Hyvä sisäilma ei ole vain mukavuuskysymys – se on terveysinvestointi, joka maksaa itsensä takaisin parempana työhyvinvointina ja tehokkuutena.

Terveellinen työympäristö on kaikkien etu. Huolehtimalla sisäilmasta voimme vähentää sairauspoissaoloja, parantaa työntekijöiden terveyttä ja lisätä työtehoa. Me Cervissä olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan nämä tavoitteet.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

25.7.2024

Miksi huono sisäilma työpaikalla aiheuttaa oireita?

Työpaikan sisäilman laatu on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa sekä työntekijöiden terveyteen että heidän suorituskykyynsä. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, jotka voivat vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja työtehoon. Tässä artikkelissa käsittelemme syitä, miksi huono sisäilma työpaikalla voi aiheuttaa oireita, ja miten me Cervissä voimme auttaa ehkäisemään näitä ongelmia. Yleisimmät sisäilman ongelmat Huonon sisäilman aiheuttajia voi olla […]

23.7.2024

Miten vähentää huonoa sisäilmaa työpaikalla?

Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden terveyteen, viihtyvyyteen ja tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten päänsärkyä, väsymystä ja hengitysvaikeuksia, jotka voivat vaikuttaa työtehoon negatiivisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme tehokkaita keinoja, joilla voimme parantaa työpaikan sisäilman laatua. Ilmanvaihdon parantaminen Yksi tärkeimmistä keinoista parantaa sisäilman laatua on varmistaa riittävä ja tehokas ilmanvaihto. Vanhentunut tai riittämätön ilmanvaihtojärjestelmä ei […]

18.7.2024

Miten tunnistaa huono sisäilma työpaikalla?

Työpaikan sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi sekä työntekijöiden terveyteen että tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita ja sairauksia, minkä vuoksi on tärkeää osata tunnistaa sen merkit ajoissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit tunnistaa huonon sisäilman työpaikallasi ja mitä asialle voi tehdä. Yleiset oireet huonosta sisäilmasta Huonon sisäilman tunnistaminen voi olla haastavaa, sillä oireet voivat […]