Nenä – satu, joka kannattaa lukea

Vähän aikaa sitten julkaisin sadun muodossa tärkeää ilmanvaihtoasiaa ja nyt se tapahtuu taas. Tämäkin satu kannattaa lukea, kuten aina tässäkin sadussa on tärkeä opetus.

Olipa kerran nenä ja itse asiassa on edelleen.

Nenä istuu tukevasti keskellä kantajansa naamaa, jonka kantaja on nimennyt hauskasti ”asiantuntijaksi”. Tämä Asiantuntija-nenä asustaa, ei niin kaukana meistä jokaisesta minkään korkean vuoren päällä tai synkän metsän takana kaukaisessa valtakunnassa, vaan samassa taloyhtiössä, jossa suurin osa meistä suomalaisista asustaa.

Nenä oli hyvin varma osaamisestaan ja ohjasi kantajaansa mitä äärimmäisiin tekoihin taloyhtiön ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa tinkimättömästi vaatien omaa etuaan. Milloin oli liikaa hajua ja ilmanvaihtoa tehostettiin ja milloin taas sitä muutettiin, milloin mistäkin syystä.

Yhtiössä asui muitakin neniä, itse asiassa monta sataa, mutta heitä ei kuunneltu. He kärsivät kylmästä, kuumasta, kosteudesta, huonosta ilmasta ja ennen kaikkea oman tunnon tuskista, kun energiaa tuhlattiin tämän yhden nenän tarpeiden mukaan taivaan tuuliin ja synkkä hiilijalanjälki kasvoi kasvamistaan yhtiön päälle.

Kuten aina saduissa tässäkin on onnellinen loppu, niin ja se opetus.

Kaikkien nenien edustaja, yhtiön isännöitsijä oli kuullut, että naapuriyhtiössä ilmanvaihtoa ohjataan antureilla, ennenkuulumatonta, perustuen lahjomattomaan arvioon siitä mikä on kaikkien nenien edun mukaista.

Ja että, anturoimalla voidaan myös varmistua siitä, ettei ilmanvaihto ikinä, ei ikinä, olisi toimimaton ja kaikilla olisi keskimääräistä parempi hengittää. Parhaillaan tehdään sopimusta tämänkin yhtiön liittämisestä Cervin Ilmatilavalvomoon.

Niin ja mitä kuluu nenälle. Hän asuu edelleen yhtiössä ja on erittäin tyytyväinen ratkaisuun ja on ohjannut vankkumatonta osaamistaan ja asiantuntijuuttaan hyvistä tuoksuista nauttimiseen.

Petri Valve Cervi.
Kirjoittaja on Cervin toimitusjohtaja Petri Valve

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä

Uutisvirta

2.1.2024

Cervin uusi myyntijohtaja, Kari Ämmälä, tarjoaa asiakkaille vastaleivottua palvelua ilman kermakakkukuorrutuksia.

Cervin uutena myyntijohtajana on vuoden alussa aloittanut Kari Ämmälä. Kari siirtyi tehtäväänsä Greenstep Oy:n palveluksesta. Kari on kokenut myynnin konkari ja on yli 30-vuotisen uransa aikana ehtinyt myymään niin tuotteita, kiloja, kappaleita, palveluita kuin myös huolto- ja palvelusopimuksiakin. Cervin palvelut koostuvat olosuhdetekniikan kokonaisuudesta, eli ilmanvaihdosta, jäähdytyksestä ja lämmityksestä. Nämä ovat energiatehokkuusvaatimusten ja vastuullisen kiinteistönpidon kannalta […]

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

18.3.2022

Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.