1.7.2024 Muut

Nuohous ja savuhormin kunto: Tärkeimmät seikat

Tulisijojen ja savuhormien säännöllinen huolto ja nuohous ovat keskeisiä toimenpiteitä, jotka takaavat kodin turvallisuuden ja energiatehokkuuden. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi nuohous on tärkeää ja mitä seikkoja tulisi ottaa huomioon savuhormin kunnossa.

Miksi nuohous on tärkeää?

Nuohous ei ole pelkästään lakisääteinen vaatimus, vaan se on myös olennainen osa kiinteistön ylläpitoa. Säännöllinen nuohous ehkäisee tulipalojen riskiä poistamalla nokea ja muita palavia aineita, jotka voivat kertyä hormiin. Lisäksi, puhtaassa savuhormissa palaminen on tehokkaampaa, mikä säästää polttoainekustannuksissa ja vähentää ympäristölle haitallisia päästöjä.

Me Cervissä suosittelemme, että nuohous suoritetaan vähintään kerran vuodessa. Nuohousväli voi kuitenkin vaihdella tulisijan käytön määrän ja tyyppi sekä hormin iän mukaan. Ammattilaisen suorittama arviointi auttaa määrittämään oikean nuohousvälin juuri sinun kiinteistöllesi. Vakituisessa käytössä olevat kiinteistöt tulee jo lainkin mukaan nuohota vähintään kerran vuodessa. Loma-asunnot vähintään kolmen vuoden välein.

Savuhormin kunnon tarkastus

Savuhormin kunto on yhtä tärkeä kuin itse nuohous. Vaurioitunut tai puutteellisesti toimiva hormi voi olla suuri turvallisuusriski. Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa halkeamiin, irtoamisiin ja hormin sisäpinnan kuntoon. Nämä voivat olla merkkejä siitä, että hormi tarvitsee korjausta tai jopa uusimista.

Meiltä voi tilata myös hormikuvauksen. Hormikuvauksilla saadaan tarkka kuva hormin sisätilasta. Tämä auttaa meitä tunnistamaan ongelmat, jotka eivät välttämättä näy paljaalla silmällä. Hormikameran käytöstä veloitetaan erikseen.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Ennaltaehkäisy on avainasemassa savuhormin pitkäikäisyyden ja turvallisuuden kannalta. Tämä tarkoittaa säännöllisiä tarkastuksia ja huoltoa sekä oikeanlaisen polttoaineen käyttöä. Esimerkiksi kostean puun polttaminen voi nopeasti johtaa nokeentumiseen ja jopa tervan kertymiseen, mikä lisää tulipalon vaaraa.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että tulisijan ja hormin ympäristö on vapaa helposti syttyvistä materiaaleista. Cervin ammattitaitoiset nuohoojat tarjoavat neuvontaa ja ohjeistusta turvallisen käyttöympäristön ylläpitämiseksi.

Yhteenveto

Nuohous ja savuhormin kunnon ylläpito ovat olennaisia toimenpiteitä, jotka lisäävät asumismukavuutta ja paloturvallisuutta. Säännöllinen huolto ja ammattilaisten suorittamat tarkastukset auttavat varmistamaan, että tulisijasi ja savuhormisi toimivat tehokkaasti ja turvallisesti.

Me Cervissä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiantuntevaa palvelua ja neuvontaa, jotta voit nauttia lämmöstä huoletta. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä tulisijasi ja savuhormisi kunto – turvallisuutesi takaamiseksi.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

25.7.2024

Miksi huono sisäilma työpaikalla aiheuttaa oireita?

Työpaikan sisäilman laatu on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa sekä työntekijöiden terveyteen että heidän suorituskykyynsä. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, jotka voivat vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja työtehoon. Tässä artikkelissa käsittelemme syitä, miksi huono sisäilma työpaikalla voi aiheuttaa oireita, ja miten me Cervissä voimme auttaa ehkäisemään näitä ongelmia. Yleisimmät sisäilman ongelmat Huonon sisäilman aiheuttajia voi olla […]

23.7.2024

Miten vähentää huonoa sisäilmaa työpaikalla?

Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden terveyteen, viihtyvyyteen ja tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten päänsärkyä, väsymystä ja hengitysvaikeuksia, jotka voivat vaikuttaa työtehoon negatiivisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme tehokkaita keinoja, joilla voimme parantaa työpaikan sisäilman laatua. Ilmanvaihdon parantaminen Yksi tärkeimmistä keinoista parantaa sisäilman laatua on varmistaa riittävä ja tehokas ilmanvaihto. Vanhentunut tai riittämätön ilmanvaihtojärjestelmä ei […]

18.7.2024

Miten tunnistaa huono sisäilma työpaikalla?

Työpaikan sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi sekä työntekijöiden terveyteen että tuottavuuteen. Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia oireita ja sairauksia, minkä vuoksi on tärkeää osata tunnistaa sen merkit ajoissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit tunnistaa huonon sisäilman työpaikallasi ja mitä asialle voi tehdä. Yleiset oireet huonosta sisäilmasta Huonon sisäilman tunnistaminen voi olla haastavaa, sillä oireet voivat […]