Kiinteistö, jossa on huonosti toimiva ilmanvaihto ei voi olla energiatehokas. Lisäksi sisäilmaolosuhteet vaikuttavat merkittävästi asumisviihtyvyyteen ja jopa kiinteistön käyttäjien terveyteen.

Puhdas sisäilma ei tule itsekseen. Uuttakin ilmanvaihtolaitteistoa pitää huoltaa, puhdistaa ja vaihtaa korvausilmasuodattimet säännöllisesti.

Vanhat ilmanvaihtolaitteet ilman lämmöntalteenottoa tai älykkäästi reagoivaa puhallinta hukkaavat valtavasti rakennusten kalliisti lämmitettyä sisäilmaa taivaan tuuliin. Siinä on kyse isosta rahamäärästä, jonka voisi sijoittaa järkevämmin. Fiksummat ja energiatehokkaammat laitteet kykenevät mukautumaan ilmanvaihtotarpeeseen ja hyödyntämään esimerkiksi jäteilman lämpöä tuloilman lämmittämiseen.

Cervi on erikoistunut energiatehokkaisiin ilmanvaihtoratkaisuihin. Olemme kyenneet tuottamaan merkittäviä säästöjä niin taloyhtiöille kuin liike- ja toimitila-asiakkaillemme ilmanvaihtolaitteiden uusimisella, ilmamäärien säätämisellä ja etenkin älykästä IoT-teknologiaa hyödyntämällä. Aina ei vaadita koko järjestelmän uusimista, vaan pienemmätkin toimenpiteet voivat olla riittäviä selkeiden säästöjen saamiseksi. Tällöin takaisinmaksuaika on maltillinen ja säästöä alkaa kertyä nopeammin.

Näin tarpeenmukainen ja älykäs ilmanvaihto säästää energiaa

Rakennusten energiankulutus on suurin yksittäinen ilmastonmuutoksen aiheuttaja, ja myös Suomi on sitoutunut vahvasti rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Älykkäällä ilmanvaihdolla saavutettu energiansäästö on yhä tärkeämmässä roolissa sekä ilmastonmuutoksen että kustannussäästöjen näkökulmasta. Ilmanvaihdon oikea käyttö ja kunnossapito voi vähentää 5–15 % taloyhtiön lämmönkulutusta ja 2,5 % kiinteistösähkön kulutuksesta. Ja euroissa tämä tarkoittaa tuhansien säästöjä.

Jokainen kiinteistö on oma yksilönsä, joka tarvitsee siihen parhaiten sopivan ilmanvaihdon ratkaisun. Cervi tarjoaa innovatiivisimmat ratkaisut, joilla saa selkeää säästöä jo pienillä toimenpiteillä. Toimialan edelläkävijöinä hyödynnämme vahvasti digitaalisuutta ja IoT teknologiaa ilma-anturointiin, lämmön talteenottoon ja energiansäästöön. 

Energiansäästön tähtääviin ratkaisuihimme luottavat kiinteistösijoittajat ja -omistajat, kiinteistöjohdon yritykset, kiinteistöjen omistajat sekä instituutiosijoittajat ympäri Suomen. Yhdessä kiinteistöhallinnon ja isännöinnin kanssa löydämme aina kiinteistökohtaisesti parhaan ratkaisun.

Ilmanvaihdon energiatehokkuus säästää rahaa

Jopa 40 % lämmitykseen käytetystä energiasta poistuu poistoilman mukana. Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä on energiatehokkaampi, joten laitteet kannattaa tarkistuttaa ja huoltaa säännöllisesti. 

Energiatehokkuus kiinteistöissä kannattaa, ja kaikilla teoilla on merkitystä. Esimerkiksi näin:

  •  Ilmanvaihdon huolto ja tarkistus 2,5 %  säästöt = 1000 – 2500 €
  •  Älypuhallin 12-18% säästöt =  12 000 – 18 000 €
  •  LTO säästöt  60000 – 70000 €

Säästöesimerkit on laskettu vuositasolla noin 100 000 euron energian kulutuksella.

Cervin tavoitteena on aina kunnollisten sisäilmaolosuhteiden varmistaminen kiinteistöissä, sekä energian ja rahan säästäminen. Siksi kehitämme ilmanvaihdon digitaalisuutta ja hyödynnämme muun muassa IoT-teknologiaa ja automaatiota tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja -huollon tuottamiseksi. Toimintamme on teknologian avulla asiakkaalle läpinäkyvää, ja raportit ja seurantanäkymä ovat saatavilla myös asiakkaamme käyttöön.

Energiatehokas ilmanvaihto on viihtyvyystekijä ja ilmastoteko

Ihmisten liikkuminen ja tottumukset muuttuvat jatkuvasti, mikä tulisi huomioida myös ilmanvaihtoratkaisuja suunniteltaessa. Älykkäällä, käyttäjien tarpeeseen reagoivalla ilmanvaihdolla luodaan miellyttävät sisäilmaolosuhteet niin koteihin, toimistoihin kuin julkisiinkin tiloihin.

Ilmanvaihdon modernisointi nostaa vanhemmassakin kohteessa ilmanvaihdon nykypäivään ja tuo kiinteistölle merkittävää energiansäästöä, mistä luontokin kiittää. Koska rakennusten energiankulutus on merkittävä ilmastonmuutoksen aiheuttaja Cervi tarjoaa ratkaisuksi tarpeenmukaisen ilmanvaihdon.

Liike- ja toimitilojen ilmanvaihdon energiaparannukset

Lämmöntalteenotto (LTO) osana kiinteistön energiaparannuksia osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi, ilman että koko ilmanvaihtojärjestelmää tarvitsee muuttaa. Olemme vaihtaneet esimerkiksi uudet ajanmukaiset huippuimurit ja tuloilmakoneiden patterit Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuushankkeessa.

Liike- ja toimitiloissa sekä logistiikan tiloissa tarvitaan usein jäähdytystä. Lauhduttimet ovat olennainen osa kiinteistön jäähdytysjärjestelmän toimintaa, ja niiden käyttämä energiamäärä on yleensä huomattava. Niinkin pienellä toimenpiteellä kuin lauhduttimien puhaltimien uusimisella on mahdollista säästää energiaa merkittävästi ja hyvin lyhyellä takaisinmaksuajalla. Uudet energiapihit puhaltimet ovat lisäksi hiljaisempia.

Cervin energiansäästöratkaisut ilmanvaihtoon

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous

Aiheeseen liittyvät artikkelit

14.1.2022

Jumbossa hyödynnetään kierrätysenergiaa – lämmön talteentotto keskeisessä roolissa

Vihreät arvot ja kierrätysenergiaa – siitä se ajatus lähti. Kauppakeskus Jumbossa hyödynnetään nyt lämmöntalteenotolla kierrätysenergiaa.

27.12.2021

Ilmanvaihto on merkittävä osa taloyhtiön energiatehokkuutta

Ilmanvaihdon vaikutus kiinteistön energiankulutukseen ja asuinviihtyvyyteen on merkittävä. Jo keski-ikään tulleissa taloissa on mahdollisuus pihistää energian kulutuksessa ilmanvaihtoa modernisoimalla ja saada ne siltä osin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

10.12.2021

Energiavaroitus – Kiinteistöjen lämmitystarve kasvaa ja lämpöhukka konkretisoituu.

Ilmojen kylmettyä kiinteistöjen lämmitystarve kasvaa ja lämpöhukka konkretisoituu. Samalla energiahintojen nousu kirpaisee. Ilmanvaihdolla on merkitystä energiatehokkuuteen eikä sen parantaminen ole edes kallista.

Bureau veritas

bureau veritas