Ilmanvaihtokanavien ja ilmanvaihdon puhdistus

Säätö

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokanaviin jää vuosien saatossa runsaasti pölyä ja epäpuhtauksia, jotka ajan myötä vaikuttavat sisäilman laatuun ja aiheuttavat paloturvallisuus- ja terveysriskin.

Ilmanvaihdon puhdistus ja huolto tulee lain mukaan suorittaa säännöllisesti. Asumisterveysohjeen mukaan asuinrakennuksen tulo- ja poistoilman kanavien asianmukainen toiminta edellyttää niiden puhdistamista vähintään kerran kymmenessä vuodessa (STM 2003, Asumisterveysohje).

Ilmanvaihdon mittaus

Jos kiinteistössä havaitaan ilmanvaihdon poikkeamia, tehdään usein huoltokäynnillä ensimmäisenä toimenpiteenä ilmanvaihdon eli ammattikielellä ilmamäärien mittaus. Sen avulla selvitetään, kuinka ilmanvaihtojärjestelmä toimii – toimiiko se suunnitellusti vai kenties vain puolittain tai ei ollenkaan.

Ilmanvaihdon mittaus on verrattavissa sydänkäyrään tai verenpainemittaukseen: ensin tarvitaan lukemat, joista lähdetään liikkeelle ja jotka voidaan analysoida.

Jos huoltokäynnillä ilmenee raja-arvoista poikkeavia ilmamääriä, suoritetaan samalla ilmanvaihdon säätö.

Pyydä meiltä ilmanvaihdon mittaus, jos epäilet, että ilmanvaihdossa on ongelmia!

Ammattikeittiöiden ilmanvaihtokanavien puhdistus

Suoritamme joustavasti ammattikeittiöiden rasvakanavien puhdistukset. Puhdistukset suosittelemme tekemään vähintään vuosittain. Puhdistamattomat rasvakanavat muodostavat palovaaran sekä palon sattuessa levittävät tulen ilmavaihtokanaviston kautta.


Cervi huoltaa haastavienkin kohteiden ilmanvaihdon - esittelyssä WTC Helsinki Airport

Ilmanvaihtohuolto WTC-toimitilaanViime elokuussa Cervi suoritti Vantaalla, lähellä lentokenttää, WTC-toimitilarakennuksen ilmanvaihtokanavien puhdistuksen suositellun nuohousvälin mukaisesti. WTC:tä vuokraa asiakkaille LAK Real Estate Oy.

WTC on kohteena erityinen. Lentoasema toimii vuorokauden ympäri, joten töissä on aina joku vuokralaisten työntekijöistä. Tästä syystä ilmanvaihtolaitteiston käyntiajat ovat normaalia pidemmät ja on erityisen tärkeää, että huoltotarve ennakoidaan ja laitteet toimivat varmasti.

”Toimimme lentoasemaympäristössä, joten kiinnitämme erityistä huomiota myös turvallisuusasioihin. Teemme tarvittaessa esimerkiksi turvallisuusselvitykset palveluntuottajiemme työntekijöistä.  Koska vuokralaisillamme on poikkeavia työaikoja, meille on tärkeää, että myös palveluntuottajamme joustavat työajoissa”, sanoo LAK Real Estaten kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii.


Puhdistamme ilmanvaihdon aiheuttamatta turhaa häiriötä

Cervi huoltaa haastavat kohteet luomalla sellaisia ratkaisuja ja palveluita, jotka häiritsevät asiakkaiden toimintaa työaikana mahdollisimman vähän. Se onnistuu, kun työ suunnitellaan hyvin. Haitat minimoidaan ennakoimalla.

Ympäri vuorokauden toimivan WTC:n ilmanvaihtokanavien huolto saatiin hoidettua sujuvasti tiedottamalla vuokralaisia aktiivisesti ennakkoon.
”Silloin tilanne ei tullut heille yllätyksenä. Palveluntuottajan, huoltoliikkeen, tilaajan ja vuokralaisen yhteispelillä ja joustavalla asenteella onnistutaan vaikeistakin yhtälöistä”, Jokipii sanoo.

LAK Real Estatessa työskentelee viisi ihmistä. ”Siksi fyysisesti pienenä toimijajoukkona odotamme palveluntuottajiltamme itseohjautuvaa toimintatapaa ja luotettavuutta, jotta me voimme keskittyä ydinosaamiseemme.”

Cervillä on kymmenien kohteiden kokemus myös hotelleista ja sairaaloista. Työn korkea laatu on Cervin tärkeä kilpailutekijä. ”Haluamme myös haastaa itseämme ja huoltaa vaikeitakin kohteita”, sanoo Cervin toimitusjohtaja Petri Valve. Hän on aiemmin ollut mukana mm. projektissa, jossa tutkittiin ilmanvaihtokanavien puhdistuksen aikaista vaikutusta sairaalan sisäilmaan.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä täyttämällä alla oleva lomake tai katso täältä yhteystiedot »