3.4.2020 Uutinen

Rajoitamme savuhormien nuohousta toistaiseksi.

Olemme perinteisesti tarjonneet savuhormien nuohouspalvelua toiminta-alueillamme keväisin. Sisäministeriö suosittaa kuitenkin kiinteistöjen nuohouksen siirtämistä koronapandemian takia myöhempään ajankohtaan, ellei nuohouksen tekeminen ole välttämätöntä.

Jos kuitenkin koette, että nuohouskäynti olisi tarpeellinen, on käynnin tarve hyvä arvioida puhelimitse nuohoojan kanssa ennen nuohouksen tilaamista.

Nuohouskäynti on välttämätön, jos tulisija tai hormi ei vedä tai toimi muutoin kunnolla. Tämä voi ilmetä esimerkiksi voimakkaana savun hajuna sisällä aiheuttaen häkävaaran. Jos tulisijan tai savuhormin ympärillä olevat rakenteet kuumenevat normaalista poikkeavasti tai käytössä olevaan tulisijaan tai savuhormiin ilmestyy näkyviä vaurioita, on nämä syytä tarkastuttaa ja tulisijan käyttö lopettaa välittömästi. Nokipalosta soitetaan hätäkeskukseen. 

Sovi nuohouksesta puhelimitse arkisin 8 – 15

Nuohous Helsinki: Panu Airila 040 145 6882

Nuohous Kotka: Kimmo Lanki 050 310 0122

Erityisjärjestelyt koronapandemian aikana

Jos nuohouksen tekeminen on välttämätöntä, sovimme kanssasi erityisjärjestelyistä nuohouksen suorittamiseksi turvallisesti. Kerro mikäli kuulut koronapandemian riskiryhmään, taloudessasi on yli 70-vuotias tai karanteenissa olevia. Tällöin emme tule nuohoamaan.

Tunnistat nuohoojamme Cervin työvaatteista ja kuvallisesta henkilökortista (Valttikortti). Nuohoojamme on suojautunut hansikkain ja kasvomaskein. Nuohouksen aikana tulee huolehtia riittävästä turvavälistä pysyttelemällä mieluiten kokonaan toisessa huoneessa tai ulkona.

Näin valmistaudut nuohoojan tuloon

Huolehdithan, että tulisija voidaan nuohota esteettä ja turvallisesti.

Savupiipuille pitää päästä vaivatta ja turvallisesti ja rakennuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä tulee olla palamisjätettä varten kannellinen, palamaton astia paloturvallisessa paikassa.

Katolla sijaitseville savupiipuille on järjestettävä turvallinen ja tarkoituksenmukainen, katkeamaton kulkutie rakennukseen kiinteästi asetettuja, ehjiä talo- ja lapetikkaita ja kattosiltoja käyttäen. Huomioittehan, että kiinteistön omistaja vastaa ensisijaisesti katolle nousemisen turvallisuudesta.

Tietoa nuohouspalvelusta

Nuohouspalveluja saa tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite taas on huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutinen

Uutisvirta

17.6.2020

Palvelumuotoilusta puhtia ilmanvaihtoon

Cervin yhteistyö Haaga-Helian kanssa vahvisti kokemuksen kautta kertynyttä ymmärrystä asiakastarpeista ja antoi ideoita asiakaskokemuksen parantamiseen palvelumuotoilun keinoin. Haaga-Helian opiskelijoille yhteistyö tarjosi konkreettisia työelämätaitoja ja todellisen palvelumuotoiluprojektin.

26.5.2020

Jatkamme taas savuhormien nuohousta

Nuohousalan keskusliitto ja Sisäministeriö ovat 13.5.2020 luopuneet suosituksesta nuohousten siirtämiseksi koronavirusepidemian aikana. Paloturvallisuussyistä on tärkeää, etteivät rakennusten omistajat siirrä nuohouksia perusteettomasti ja että säännöllisessä käytössä olevat tulisijat ja savuhormit nuohotaan säädetyin määrävälein.

6.5.2020

Tiedote: Huippukasvun tehnyt Cervi käänsi koronakriisin mahdollisuudeksi: “Siirryimme suoraan strategian seuraavaan vaiheeseen”

Liikevaihdossa 75 prosentin kasvu – yksi kilpailutekijöistä on digitaalinen edelläkävijyys alalla. Koronapandemia vauhditti suunnitelmia uuteen suuntaan.

Bureau veritas

bureau veritas