19.12.2023 Muut

Sisäilman parantamisen ratkaisut: Asiantuntijoiden vinkit ja kokemukset

Sisäilman laadun merkitys terveydelle

Sisäilman laadulla on merkittävä vaikutus ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. On arvioitu, että suurin osa ihmisistä viettää noin 90 % ajastaan sisätiloissa, joten on tärkeää, että sisäilma on terveellistä ja puhtauttaan ylläpitävää. Huonolaatuinen sisäilma voi aiheuttaa erilaisia terveysongelmia, kuten hengitysoireita, allergiaoireita, päänsärkyä ja väsymystä.

Hyvä sisäilman laatu edellyttää toimivaa ilmanvaihtojärjestelmää ja riittävää ilmanvaihtoa. Ilmanvaihto toimii suunnitellusti kun likainen ilman poistetaan ja tilalle saadaan riittävästi puhdasta ja ulkoilman pölyistä suodatettua korvausilmaa suunniteltuja reittejä pitkin.

Tehokas ilmanvaihto varmistaa, että sisäilma on riittävän happipitoista ja tarpeeksi raikasta. Siksi onkin tärkeää panostaa sisäilman parantamiseen ja varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii optimaalisesti.

Ilmanpuhdistimilla voidaan sisäilmasta lisäksi poistaa epäpuhtauksia, kuten pölyä, epämiellyttäviä hajuja ja kosteutta ja jopa viruksia.

Ilmanvaihdon tarkistaminen ja puhdistus

Ilmanvaihtojärjestelmän säännöllinen tarkistaminen ja puhdistaminen ovat keskeisiä keinoja parantaa sisäilman laatua. Ilmanvaihtokanavat ja -järjestelmät on hyvä puhdistuttaa ammattilaisella 5-7 vuoden välein, jotta mahdolliset epäpuhtauksien kerääntymät pystytään poistamaan. Puhdistustyön yhteydessä teemme myös ilmanvaihdon tarkistuksen, joka tarjoaa tarkempaa tietoa ilmanvaihtojärjestelmän nykytilasta ja mahdollisista korjaustarpeista.

Laajemma kuntotutkimuksen avulla voidaan selvittää esimerkiksi ilmanvaihtokanavien kuntoa, mahdollisia vuotokohtia hormeissa ja ilmanvaihdon toimivuutta. Tämä on erityisen tärkeää, jos kiinteistössä on havaittu tai epäillään ilmanvaihdon poikkeamia tai kiinteistöön on tehty ilmanvaihtoon vaikuttavia tilamuutoksia. Ilmanvaihdon mittaus eli ilmamäärien mittaus on tärkeä prosessi, jonka avulla voidaan varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii suunnitellusti. Mittauksen avulla voidaan paikantaa ja korjata ilmanvaihtojärjestelmän toimintaan vaikuttavia ongelmia ja varmistaa terveellinen sisäilma.

Sisäilman huollon merkitys pitkäaikaisessa terveydessä

Sisäilman parantaminen on tärkeä panostus pitkäaikaiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Huonolaatuinen sisäilma voi vaikuttaa ihmisten jaksamiseen, työtehoon ja sairastumisriskiin. Sen vuoksi sisäilman laadusta ja ilmanvaihtojärjestelmän kunnosta tulee huolehtia säännöllisesti. Ammattilaisten suorittama korvausilmasuodattimien vaihto on suositeltavaa tehdä vähintään kahdesti vuodessa. Samalla hoituu myös ilmanvaihtojärjestelmään liittyvän laitteiston ja ilmanvaihdon tarkistus.

Tärkeää on myös kiinnittää huomiota ilmanvaihtojärjestelmän tasapainottamiseen ja säätöön. Oikea säätö varmistaa, että ilma kiertää tasaisesti ja tarkoituksenmukaisesti, eikä synny ilmanvaihdon aukkoja tai häiriöitä. Säännöllisellä huollolla, puhdistuksella ja kuntotutkimuksella varmistetaan, että sisäilma on terveellistä ja puhtauttaan ylläpitävää pitkällä aikavälillä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

20.6.2024

Kuinka usein tulisi tehdä nuohous?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa, joka takaa tulisijojen ja savuhormien turvallisen sekä tehokkaan käytön. Säännöllinen nuohous vähentää tulipalon riskiä ja parantaa lämmityslaitteiden toimintaa. Mutta kuinka usein nuohous tulisi oikeastaan tehdä? Tässä artikkelissa käymme läpi suositukset ja parhaat käytännöt, jotka auttavat pitämään kotisi turvallisena. Miksi nuohous on tärkeää? Nuohous ei ole pelkästään lakisääteinen vaatimus, vaan […]

18.6.2024

Mikä on nuohous ja miksi se on tärkeää?

Nuohous on toimenpide, jossa savupiiput ja tulisijat puhdistetaan noesta ja muista palamisjäämistä. Tämä on tärkeää sekä turvallisuuden että energiatehokkuuden kannalta. Nuohous parantaa ilmanlaatua, vähentää palovaaraa ja varmistaa lämmityslaitteiden tehokkaan toiminnan. Tässä artikkelissa käymme läpi nuohouksen merkityksen ja sen, miksi se on kodin ylläpidossa välttämätöntä. Miksi nuohous on tärkeää? Nuohous on ennen kaikkea turvallisuuskysymys. Noki on […]

13.6.2024

Maalämpöpumpun asennus kerrostaloon – mitä tulee ottaa huomioon?

Maalämpöpumpun hyödyt kerrostalossa Taloyhtiöiden energiatehokkuuden parantaminen on ajankohtainen aihe, ja maalämpöpumppu tarjoaa siihen yhden ratkaisun. Maalämpö on uusiutuva energiamuoto, joka vähentää merkittävästi kiinteistön hiilijalanjälkeä ja lämmityskustannuksia. Me Cervi Groupissa olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme löytämään parhaat energiaratkaisut, ja maalämpöpumppu on yksi niistä. Maalämpöpumpun avulla kerrostalon lämmitysenergia tuotetaan hyödyntämällä maaperän tasaisia lämpötiloja. Tämä tarkoittaa, että kesällä maasta […]