Suomessa on maailman puhtain ulkoilma, mutta miksi se ei pysy puhtaana sisällä?

Kun ulkoilma tuodaan kiinteistöön uuden, langattoman älypuhallinteknologian avulla, sisäilman laatu paranee ja kiinteistöt säästävät energiaa.

Nenä ei ole paras mittari. Ihmisen nenä tottuu ajan kuluessa huonoon sisäilman laatuun ja alkaa pitää sitä hyvänä.

”Tästä syystä ei kannata luottaa pelkästään nenään, kun halutaan selvittää, millainen rakennuksen sisäilman laatu on”, sanoo Cervin toimitusjohtaja Petri Valve.

Vuosikausia Suomessa uskottiin, että kiinteistöissä on tärkeintä keskittyä poistamaan huonoa sisäilmaa. Haluttiin eroon silakankäryistä ja suihkun ja ruuanlaiton aiheuttamasta kosteudesta ja hiilidioksidista. Ei muistettu pitää huolta ilmanvaihdon tärkeämmästä puolesta, korvausilmasta, eli siitä, mistä raitis ulkoilma tulee sisään.

Suomessa on laadukas ulkoilma, mutta sen pitäminen ja tuominen puhtaana sisätiloihin on ollut haastavaa.

”Korvaavan ilman annettiin tunkeutua kiinteistöihin rakenteiden ja viemäreidenkin kautta ja vielä vannottiin alipaineisen kiinteistön nimeen – aina viime vuosiin asti”, Valve sanoo.

Nyt tiedetään jo, että ulkoilmaa ei kannata päästää rakennuksiin hallitsemattomasti.

Langaton älypuhallintekniikka apuun

Viime vuosina sisäilman laatua on alettu arvioida älypuhallintekniikan avulla. Aivan uusin teknologia on langatonta. Cervin käyttämä uusi teknologia perustuu anturointiin ja digitalisoimiseen. Sen avulla korvaava ilma saadaan tuotua kiinteistöihin hallitummin.

Uuden älypuhallintekniikan ansiosta kiinteistöt säästävät energiaa, ja asumisen mukavuus paranee. Vedon tunne asunnoissa vähenee ja ilmanvaihdosta johtuva melu vaimenee.

Uusi teknologia säästää energiaa, koska lämmityskustannukset vähenevät merkittävästi”, Valve sanoo.

Järjestelmää voidaan valvoa ja ohjata verkon kautta, mobiilisti. Anturit seuraavat reaaliajassa muun muassa lämpötilaa, kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta ja painetta. Jos järjestelmän toimintaan tulisi ongelma, se käynnistää hälytyksen, eikä ilmanvaihto kärsi edes poikkeustilanteessa. Hallitussa ilmanvaihdossa ei synny myöskään kulutuspiikkejä.

”Näin laadukas suomalainen ulkoilma pysyy laadukkaana myös sisätiloissa”, Petri Valve sanoo.

Mikäli vastuullinen, energiatehokas ja käyttäjäystävällinen ilmanvaihto kiinnostaa, lue lisää täältä.

 

Kiinnostaako puhdas sisäilma?

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Puhdas sisäilma

Uutisvirta

17.4.2024

Rahoitusmahdollisuus Cervi Groupin asiakkaille: Helppo tie energiatehokkuuteen

Energiaremontin tai muun projektin rahoittaminen voi olla haasteellinen askel monelle yritykselle, erityisesti taloyhtiöille. Mutta älä huoli, meillä on ratkaisu tähän pulmaan. Cervi Group on solminut yhteistyösopimuksen rahoituskumppani Funder Financen kanssa, tarjoten asiakkaillemme helpon pääsyn rahoitukseen tarpeidensa mukaan.

29.2.2024

Espoon Nupurin päiväkotiin mittava energiaremontti – “Ekoteko, mikä mahdollistaa myös jäähdytyksen kesähelteillä”

Cervi Group käynnistää Espoon Nupurin päiväkotiin mittavan energiaremontin ja ilmanvaihdon modernisoinnin. Päiväkodin lämmitysmuoto vaihtuu ympäristöystävällisempään maalämpöön, mikä mahdollistaa myös viilennyksen kesähelteillä. Uudistustyö ei aiheuta käyttöhaittaa, ja päiväkoti toimii remontin ajan normaalisti. Hanke on osa Espoon kaupungin tavoitetta korvata kiinteistöjensä hiilipohjaisia lämmitysmuotoja maalämmöllä.

4.1.2024

Pakkassään ilmanvaihto: Säästä energiaa oikeilla käytännöillä

Ilmanvaihto on yksi kiinteistöjen merkittävimpiä energian kuluttajia, ja kovilla talvipakkasilla lämmitykseen kuluvan sähkön määrä nousee huomattavasti. Tällöin erilaiset kotikonstit sähkön säästöön ovat monelle tervetulleita. Tässä alkuvuoden pakkasiin muutama tärkeän vinkki, jotka on hyvä pitää mielessä myös hyisevillä keleillä. 1. Ilmanvaihtoventtiileitä ei saa koskaan tukkia tai sulkea, tällä on kiinteistölle vakavia ja kauaskantoisia seurannaisvaikutuksia. On hyvä […]