Ville Aarnio – Cervin ilmanvaihdon energiaremonttien edelläkävijä

Kesällä 2020 Cervissä aloittanut Ville Aarnio on pitkän linjan ilmanvaihtoalan osaaja. Nuoresta iästä huolimatta hänellä on vahvaa kokemusta jo 30-vuoden ajalta.

”Nämä hommat on peritty isältä pojalle. Isälläni oli oma ilmanvaihtoalanyritys ja olin faijan oikeana kätenä vuosikaudet Suomessa ja ulkomailla ennen omaa yrittäjyyttäni. Cerville tulin asiakkuusjohtajaksi, koska olin jo muutenkin tehnyt Petri Valven ja tämän porukan kanssa tiivistä yhteistyötä yli kymmenen vuotta ja seurannut sivusta yrityksen poikkeuksellista kasvutarinaa. Olen luottanut Cervin tiimiin ja hommat ovat aina toimineet hyvin.

Ilmanvaihdon energiaremontit tuovat säästöä ja ennakoitavuutta kiinteistön huoltoon

Energiaremontilla tarkoitamme esimerkiksi ilmanvaihtokoneiden  ja -laitteistojen modernisointia, säätöjen ja käyrien optimointia sekä aikaohjelmien optimointia. Nämä teemme aina kohteen ja asiakkaan ehdoilla, emmekä edes tyrkytä mitään vakiokonseptia.

Näihin kun lisätään Cervin uusi ilmanvaihdon seurantamahdollisuus, joka hyödyntää anturointia ja IOT-ohjaustekniikkaa, saadaan lisäsäästöjä ja huoltovarmuutta sekä vältetään turhia huoltokäyntejä. Seuraamme esimerkiksi ilmanvaihtokoneiden käyntiä, painetasoja, muutoksia hiilidioksiditasoissa ja kosteudessa. Mikäli havaitsemme poikkeamia, voimme säätää laitteet joko verkon yli etänä tai tarvittaessa mennä paikan päälle.

Seurantatiedolla on iso merkitys etenkin teollisuus, logistiikka, liike- ja toimitilakiinteistöissä, joissa käsiteltävät ilmamäärät ovat suuria ja mahdollinen energiahukka tai sen välttäminen vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin. Energiansäästöt voi olla jopa 40 %, riippuen miten vanha laite on suunniteltu.

Ilmanvaihdon säätäminen on erikoisosaamista. Insinöörin koulutuksella pääsee alkuun, mutta säätötyöt vaativat aina vankan kokemuksen asiasta ja vain tekemällä oppii. Cervi on vahvistanut säätöpuolta ja meillä on jo kokonaan oma säätöyksikkö, jota vahvistetaan ennestään. Tuoreemmat asentajat kulkevat aina vanhemman mukana Cervin Mestariopiston mallin mukaisesti – kuten minäkin aikanaan.

Onnistuneita energiaremontteja asiakkaan tarpeen mukaan

Toimimme Cervissä aina kiinteistön ja asiakkaiden ehtojen mukaan. Käymme kohteessa tutkimassa millaiset laitteet ovat kyseessä ja missä käytössä ja kunnossa ne ovat, sekä katsomme tapauskohtaisesti uusimistarpeet.

Pelkästään vaihtamalla energiatehokkaat ilmanvaihtolaitteet kiinteistöissä on saavutettu yli 30 %:n vuosisäästöjä. Eräässäkin kohteessa sähkönkulutukseen energialukemia seurattiin reilun vuoden ajan ja seurantaraporttien mukaan säästöt olivat parhaimpina kuukausina jopa yli 40 %:n luokkaa.

Case-esimerkki Suomen ensimmäisen monipuhallinseinän kehittämisestä:

Perinteisesti iv-koneessa on yksi moottori ja yksi puhallin. Suomen ensimmäisessä monipuhallinseinässä painotalossa ollut iso laite korvattiin kahdeksalla pienemmällä ja energiatehokkaammalla puhaltimella. Näin varmistettiin, ettei ilmanvaihto koskaan mene täysin toimimattomaksi ja asiakas voi jatkaa toimintaansa aina jollain tasolla. Samalla puhaltimien vaihto toi asiakkaalle noin 15 % lisää tehoja ilmanvaihtoon ja noin 25 %:n säästön puhaltimien sähkönkulutukseen.”


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi Töissä Cervillä

Uutisvirta

12.5.2021

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi, jonka keskiössä on ihminen

Cervin uusi Ilmatilavalvomo mahdollistaa tarpeenmukaisen huollon ja vikojen ennakoinnin. Sen avulla parannamme sisäilmaolosuhteita ja pienennämme kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Talotekniikka muuttuu näin olosuhdetekniikaksi, josta hyötyvät kaikki.

12.5.2021

Tutkimus: Asunnon energialuokka kiinnostaa, mutta ilmanvaihtoratkaisun päivittäminen koetaan kalliiksi

Kodin energialuokan vaikutus kulutukseen kiinnostaa suomalaisia. Cervin suuren sisäilmatutkimuksen mukaan jopa 53 % suomalaisista kertoo kiinnittävänsä huomiota asunnon energialuokkaan uutta kotia etsiessä. Vaikka modernit ilmanvaihtoratkaisut säästävät pitkässä juoksussa merkittävästi energiaa, moni kokee silti ilmanvaihtoratkaisun päivittämisen uuteen kalliiksi.

12.4.2021

Nenä – satu, joka kannattaa lukea

Cervin toimitusjohtaja Petri Valve avaa tarina-arkkunsa ja pohtii asiantuntijuutta. Kuten aina, tässäkin sadussa piilee arvokas opetus.

Bureau veritas

bureau veritas