Hormin tiivistys kivikomposiittisukalla

Perinteisessä sukituksessa hormin seinämille turvotetaan kuuman vesihöyryn avulla palamaton, esikyllästetty kivikomposiittisukka, joka mukailee vanhan hormin pintaa ja muotoa. Tällöin putken dimensio eli poikkipinta-ala ei juuri pienene. Vahva komposiittisukka on hyvin tiivis ja sileä, mikä vaikuttaa positiivisesti hormin veto-ominaisuuksiin ja vahvistaa rakennetta sisältä päin.

Sukitus on hyvä tapa tiivistää ilmanvaihtohormit ja parantaa niiden vetoa ja vahvuutta.

Teemme sukituksia mm. FuranFlex ja VentiFlex- tuotteilla.

sukitus.

Hormin tiivistys nopeasti ja hajuttomasti elastisella kevlarsukalla

Uusi, nopea ja hajuton menetelmä on hormistoon paineilmalla puhallettava sukitus. Kevlaria sisältävä sukka käsitellään sisältä päin sideaineella, jonka jälkeen se puhalletaan ilmanvaihtohormiin paineistettavalla syöttölaitteella.

Uudessa menetelmässä sukka kääntyy hormin sisällä nurinpäin, jolloin massalla täytetty sukka liimautuu paineilman voimasta hormin reunoihin ja pinnoittaa sen sisältä päin. Elastinen sukka mukautuu hormin seinämässä oleviin epätasaisuuksiin ja jopa pieniin esteisiin.

Positiivisinta on, etteivät mutkat, jyrkät jopa 90 kulmat tai vaakahormit estä hormin tiivistämistä sukittamalla. Mahdollisten esteiden lisäksi sukka mukautuu myös hormin koon (halkaisijan) ja muodon (pyöreästä kantikkaaseen ja päinvastoin) muutoksiin. Hormi on kuitenkin syytä putsata aina ennen saneerausta.

Kevlarsukka on mutkaton vaihtoehto asukkaalle

Etukäteisvalmistelut puhallettavassa sukitusmenetelmässä ovat vähäiset. Huoneistoissa riittää, että venttiiliaukot suojataan. Lisäksi ilmanvaihtohormit puhdistetaan ja kuvataan, jotta saadaan etukäteen käsitys hormin muodosta sekä mahdollisista esteistä hormin sisällä. Tavallisesti alkuvalmisteluihin on varattava noin puoli päivää. Varsinainen sukan pinnoitus ja asetus yhteen hormiin sujuu jopa tunnissa eli päivän aikana kyetään tekemään kohteesta riippuen 3- 6 hormin sukitukset.

Ilmanvaihtohormiin puhallettava sukitus on hajuton ja nopea menetelmä, joka ei edellytä hormin rakenteellisia avauksia. Se voidaankin tehdä omana urakkana asuttuihin rakennuksiin, koska työ on siistiä ja mukavan mutkatonta myös kiinteistön asukkaille. Kun sukka on paikallaan riittää, että huoneistoissa avataan venttiilien kohtiin mattopuukolla reiät ja asetetaan venttiilit paikalleen. Menetelmä edellyttää harvoin muita toimenpiteitä, kuten erillisiä tiivistyksiä.

Paineilmalla puhallettava sukitus soveltuu sekä rakenneaineisten että peltihormien pinnoitukseen, joten potentiaalisia kohteita on huomattavan paljon. Menetelmä sopii etenkin koneellisen ilmanvaihdon kohteisiin, joita saneerataan ja rakennetaan tällä hetkellä paljon.

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous