Jäähdytyksen merkitys sisäolosuhteisiin

Miellyttävät sisäolosuhteet ovat tärkeitä sekä kodissa, työpaikalla että julkisissa tiloissa. Sopiva lämpötila ja ilman laatu vaikuttavat suoraan mukavuuteen, tuottavuuteen ja hyvinvointiin. Laadukas ilmastointijärjestelmä ja ilmastoinnin säännöllinen huolto takaavat, että ihmiset voivat nauttia puhtaasta ja viileästä ilmasta, joka vastaa kiinteistön käyttötarpeita. Tämä auttaa kiinteistön käyttäjiä pysymään keskittyneenä ja virkeänä mukavasti ympäri vuoden.

Ilmanvaihdon jäähdytys – Nauti viileydestä

Kun ulkona vallitsevat kuumat ja tukahduttavat lämpötilat, ilmanvaihdon jäähdytys tarjoaa odotetun helpotuksen. Laadukas ilmastointijärjestelmä pystyy jäähdyttämään tilat miellyttävään lämpötilaan, jolloin voit nauttia viileyden tuomasta raikkaudesta ja keskittyä täysillä päivän askareisiin tai rentoutumiseen. Olipa kyseessä koti, toimisto tai liiketila, tehokas jäähdytysjärjestelmä auttaa luomaan optimaaliset olosuhteet ja parantamaan viihtyvyyttä.

Haluatko kokea miellyttävät sisäolosuhteet ja hyötyä ilmanvaihdon jäähdytyksestä ja vaivattomasta huollosta?

Autamme sinua valitsemaan sopivan ilmastointijärjestelmän, asennamme sen ammattitaidolla ja tarjoamme säännöllisen huollon, joka pitää laitteesi parhaassa ja energiatehokkaimmassa kunnossa. Pääset nauttimaan viileyden ja raikkauden tarjoamista eduista ympäri vuoden sekä 24/7 huoltopäivystyksestämme.

Cervi on Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike ja Suomen Kylmäliikkeiden Liiton jäsen.

Ilmastoinnin huolto – Pidä ilmastointilaitteet parhaassa kunnossa 

Kiinteistöjen ilmastoinnin huolto on välttämätöntä sen optimaalisen toiminnan ja kestävyyden varmistamiseksi. Säännöllinen huolto pitää ilmastointijärjestelmäsi toimintakunnossa ja energiatehokkaana.

Cervin ammattitaitoiset huoltotiimit tarkastavat ja huoltavat kiinteistösi ilmastointilaitteiden komponentit, suorittavat tarvittavat mittaukset ja säädöt sekä varmistavat, että kaikki toimii moitteettomasti. Samalla voimme tarkastaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden ja suodattimien kunnon, jotta varmistetaan puhtaan ja terveellisen sisäilman saanti. Ilmastointi ja ilmanvaihdon huolto ovat erikoisosaamistamme.

Erilaiset ilmastointijärjestelmät soveltuvat eri käyttötarkoituksiin

Erilaiset ilmastointijärjestelmät soveltuvat eri kiinteistötyypeille ja käyttötarkoituksiin. Tässä on lyhyt yhteenveto joistakin yleisimmistä ilmastointijärjestelmistä:

Keskitetty ilmastointijärjestelmä: Tämä järjestelmä sopii suuriin rakennuksiin, kuten toimistoihin, hotelleihin ja kauppakeskuksiin. Se koostuu keskusyksiköstä, joka jäähdyttää ja jakaa ilmaa kanavaverkoston kautta eri tiloihin. Keskitetty ilmastointi tarjoaa tasaisen lämpötilan ja ilmanjakelun useisiin huoneisiin samanaikaisesti.

Vedenjäähdytysjärjestelmä (VJK): Nämä järjestelmät ovat suosittuja liiketiloissa, hotellihuoneissa ja pienissä toimistoissa. Ne tarjoavat huomiota herättämättömän jäähdytyksen jakelun ja voidaan asentaa kasettikokoonpanona kattoon tai kanavattomana vaihtoehtona, jolloin laitteet voivat olla piilossa rakenteissa ja joista jäähdytys ohjataan tiloihin. Tämän avulla toteutetaan useimmiten myös keskitetyt ilmastointijärjestelmät.

Tilakohtainen jäähdytys (VRF): Tämä järjestelmä on yleinen asuinrakennuksissa ja toimistotiloissa. Se koostuu useammasta sisäyksiköstä, jotka asennetaan huoneisiin tai alueille. Sisäyksiköt viilentävät tai lämmittävät ilmaa ja jakavat sen suoraan tilaan. Ilmastointijärjestelmä VRF (Variable Refigerant Flow) toimii samoin kuin tavallinen ilmalämpöpumppu, mutta se on huomattavasti tehokkaampi ja suunniteltu suurten tilojen tarpeisiin.

Hajautettu ilmastointi (Split -järjestelmä tai ilmalämpöppu): Nämä järjestelmät soveltuvat yleensä yksittäisten huoneiden tai rajatumpien tilojen jäähdytykseen. Ne sisältävät seinä- tai ikkuna-asennettavia yksiköitä, jotka tarjoavat paikallista viilennystä. Ilmalämpöpumput ovat yleisiä asuinhuoneissa, pienissä toimistoissa ja hotellihuoneissa ja tarjoavat joustavuutta eri huoneiden hallintaan. 

Eikö ilmastointi toimi? Meidän mielestämme sisällä on turha hikoilla.  

On tärkeää valita oikea ilmastointijärjestelmä kiinteistön tarpeiden mukaan. Cervin ammattitaitoiset ilmastointialan asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan sopivan järjestelmän ja tarjoamaan asennuksen ja ilmastoinnin huollon tarvittaessa.

Teemme myös ilmanvaihtojärjestelmien kuntotutkimukset sekä korjaus- ja muutostyöt.

Jäähdytys - Ilmanvaihdon lauhduttimia toimistotalon katolla.

Ota yhteyttä

Tee päätös mukavuuden ja hyvinvoinnin puolesta. Ota yhteyttä ja anna meidän huolehtia kiinteistösi ilmastoinnista ja kylmälaitteista!

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

26.6.2024

Ilmanvaihdon modernisointi on sekä hyvinvointi- että vastuullisuusteko

Kuumenneet hellekesät ovat kouriintuntuva muistutus siitä, että rakennusten viilennyksen tarve on yleistymässä myös Suomessa.

7.6.2024

Haastavat sisäolosuhteet vaativat asiantuntevaa huoltoa ympäri vuoden

Case: Merikeskus Vellamo, Kotka Merikeskus Vellamo, Kotkan Kantasataman ikoninen rakennus, tarjoaa kävijöilleen kiehtovia museonäyttelyitä ja monipuolisia tiloja tapahtumille ja kokouksille. Cervi ja Kylmähuolto Miikkulainen vastaavat keskuksen ilmanvaihdosta ja jäähdytyksestä, varmistaen optimaalisen ilmankosteuden ja lämpötilan herkille museoesineille ympäri vuoden. Rakennuksen ominaisuudet Upea Merikeskus Vellamo sijaitsee meren rannalla Kotkan perinteikkäässä ja uudistuvassa Kantasatamassa. Vuodesta 2008 toimineen rakennuksen […]

26.9.2023

Säännöllinen vuosihuolto pitää oppilaitoksen kylmälaitteet kunnossa

Case: Mercuria Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva Mercuria on laaja oppilaitos monipuolisine tiloineen ja tuhansine opiskelijoineen. Koulun arki on vilkasta, ja sen tilojen kylmälaitteet ovat olennainen osa päivittäistä toimintaa. Kuinka Mercuria pitää kylmälaitteensa kunnossa ja varmistaa, että ne toimivat moitteettomasti? Tutustu tarinaan säännöllisestä vuosihuollosta, yhteistyöstä Cervin kanssa ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Mercuriassa on neliöitä […]