Ilmanvaihdon kuntotutkimus puhdistuksen yhteydessä

Ilmanvaihdon kunto tulee  tarkastaa säännöllisin väliajoin. Cervillä teemme kuntotutkimuksia ilmanvaihdon puhdistustöiden ja muiden käyntien yhteydessä sekä tietysti tarpeen mukaan myös erikseen. Kuntotutkimus antaa tärkeää tietoa ilmanvaihtojärjestelmän nykytilasta ja mahdollisista korjaus- tai uusimistarpeista.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä kanavat ja järjestelmät käydään erilaisten harjalaitteiden ja puhaltimien kanssa läpi hyvin tarkasti. Pääsääntöisesti ilmanvaihdon kuntotutkimus onkin hyvä suorittaa juuri puhdistuksen ja säätötyön yhteydessä. Myös erilliset tarkastuskäynnit, joissa selvitetään ilmanlaatua ja ilmanvaihtojärjestelmän kuntoa, ovat mahdollisia.

ilmanvaihtolaitteiden_korjaus_ja_muutostyot.

Milloin tarvitaan erillinen ilmanvaihdon kuntotutkimus?

Jos kiinteistössä havaittu tai epäillään ilmanvaihdon poikkeamia, suoritetaan huoltokäynnillä ensimmäisenä toimenpiteenä ilmanvaihdon mittaus eli ammattitermein ilmamäärien mittaus.

Käytännössä tällöin tehdään mittauksia ja tutkitaan kanava kerrallaan laitteistojen kuntoa, mittaroidaan, kuvataan ja käydään järjestelmää läpi. Ilmamäärien mittauksen avulla selvitetään, kuinka ilmanvaihtojärjestelmä toimii – toimiiko se suunnitellusti, vain puolittain tai ei ollenkaan.

Ilmanvaihdon mittaus on verrattavissa sydänkäyrä- tai verenpainemittaukseen: ensin tarvitaan lukemat, joista saadaan osviittaa oireiden syistä ja sen jälkeen voidaan ryhtyä etsimään itse ongelmaa, joka voidaan korjata.

Millaisia löydöksiä kuntotutkimuksessa voi ilmetä?

Erilaiset vikatilanteet ja virheet ilmastoinnin säädöissä ovat tavallisia. Tällöin ongelmat on helppo korjata pienillä korjaustoimenpiteillä, säädöillä ja huolellisella puhdistuksella.

Vanhojen järjestelmien osalta ongelman syy voi olla yksinkertaisesti järjestelmän vanheneminen. Mikäli vanhat järjestelmät eivät enää vastaa nykypäivän vaatimuksia, on syytä kartoittaa niiden uusimis- ja päivitysmahdollisuuksia.

Kun ilmanvaihtojärjestelmien nykytilan kartoitetaan tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, voidaan kunnostustoimenpiteet tehdä ennakoiden ja hallitusti. Siksi kuntotutkimus on ehdottoman suositeltavaa esimerkiksi ennen suuria tilanmuutoshankkeita.

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous