6.5.2020 Uutinen

Tiedote: Huippukasvun tehnyt Cervi käänsi koronakriisin mahdollisuudeksi: “Siirryimme suoraan strategian seuraavaan vaiheeseen”

Cervi jatkoi kasvun tiellä vuonna 2019 ja ylsi 72 prosentin liikevaihdolliseen nousuun. Koronapandemia käänsi ilmanvaihtoalan vahvan kasvajan suunnitelmat kuitenkin päälaelleen. Avain vaikean vaiheen yli löytyi liiketoimintastrategiasta, minkä johdosta yritys uskoo tulevansa kriisistä ulos entistäkin vahvempana.

Vahvasti kasvava sisäilman asiantuntijayritys Cervi on toiminnassaan keskittynyt erityisesti liike- ja asuinhuoneistojen ilmanvaihdon uudistamiseen, ylläpitoon ja huoltoon. Yritys on työskennellyt viikoittain tuhansien asuinhuoneistojen ilmanvaihdon parissa.

Cervin strategian mukaisena tavoitteena oli tänä vuonna asteittain laajentaa toimintaa entistä vahvemmin liike- ja toimitilapuolelle. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat koronapandemian myötä.

– Yhdessä yössä lähes koko asuintalopuolen tilauskanta lykkääntyi ja meidän oli mietittävä uudestaan, kuinka jatkamme eteenpäin. Totesimme, että käytämme hyödyksi tilanteen, missä hotellit, virastot ja koulut seisovat tyhjillään, Cervin toimitusjohtaja Petri Valve sanoo.

Alkoi kova työ, missä kutistuneen liiketoiminnan rinnalle lähdettiin rakentamaan uudenlaista tilauskantaa.

– Korona ikään kuin pakotti meidät aikaistamaan suunniteltua laajentumista liike- ja toimitilapuolelle. Teemme hartiavoimin töitä koko yrityksessä ja olemme saaneet rakennettua hyvän tilauskannan. Joillain toimialueilla tilanne on tällä hetkellä jopa parempi kuin aikaisemmin, Valve jatkaa.

– Tekemisen meininki on säilynyt yrityksessä koko ajan, mitä on ollut hienoa katsoa. Meille on ollut tärkeää säilyttää 110-prosenttinen toimintakyky vaikeasta tilanteesta huolimatta. Halusimme antaa entistä enemmän vastuuta myös työntekijöille ja nyt näemme, miten ihmiset ovat rohkeasti tarttuneet uuteen ja kasvaneet osaamisessaan, Valve kiittelee.

Liikevaihdossa 72 prosentin kasvu – yksi kilpailutekijöistä on digitaalinen edelläkävijyys alalla

Cervin kasvuvauhti on ollut viime vuosina huimaa, ja kasvu on ollut lähinnä orgaanista. Yritys on noussut muutamassa vuodessa kahdeksan henkilön pienyrityksestä 150 osaajaa työllistäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Ja vauhti jatkuu; huhtikuussa julkaistu vuoden 2019 tuloslaskelma näytti 72 prosentin liikevaihdon kasvua liikevaihdon ollessa 10,8 miljoonaa euroa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä vuoden 2019 tulokseen, mikä oli jopa budjetoitua positiivisempi. Kasvu on ollut strateginen painopisteemme ja vuonna 2020 jatkamme samalla tiellä kehittäen etenkin digitaalisia toimintojamme, Valve sanoo.

Cervin pyrkimyksenä on tuottaa parempaa sisäilmanlaatua ja lisätä asumisviihtyvyyttä. Juuri digitaalisuus on yksi syy yrityksen vahvan kasvun taustalla, ja sen eteenpäin vieminen jatkuu edelleen vahvistaen Cervin etumatkaa alan suunnannäyttäjänä.

– Asiakkaamme pysyy jatkuvasti ajan tasalla projektien tilasta ja parhaimmillaan pystymme järjestelmiemme ansiosta ennakoimaan huoltotarvetta; tarkan seurannan ansiosta mahdollinen vika on usein jo korjattu ennen kuin kukaan ehtii sitä edes huomata, Valve kertoo.

Tuorein ja tärkein osa Cervin digitalisoinnin kehittämistä on vahva panostus ilmanvaihtojärjestelmien modernisointiin yhteistyössä edistyksellistä teknologiaa hyödyntävien laitetoimittajien kanssa.

– Koen, että olemme raapaisseet digitaalisuudesta vasta pintaa. Nykyaikaiset järjestelmät tarjoavat huikeita mahdollisuuksia muun muassa energiansäästöön. Puhdas sisäilma kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän, ja täyden palvelun tarve on kasvanut. Viemme parhaillaan eteenpäin IOT-teknologian entistä parempaa hyödyntämistä tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja -huollon tuottamiseksi tekoälyn avustamana. Tavoitteena on aina hyvien sisäilmaolosuhteiden varmistaminen kiinteistöissä sekä energian ja kustannusten säästäminen, Valve selventää.

Pääomasijoittaja Saari Partners on kulkenut Cervin matkassa vuodesta 2018. Yhtiö huomasi  Cervin potentiaalin ja lähti tukemaan heitä kasvussa.

– Saari Partners on meille ikään kuin selkänoja. He ovat olleet taustalla tukena ja tuoneet rohkeutta jatkaa valitulla polulla. Kaksi porukkaa ovat täydentäneet toisiaan ja olemme saavuttaneet hyviä tuloksia. Aiomme selvitä myös tämän korona-ajan yli ja jatkaa eteenpäin entistä vahvempana, Valve toteaa.

Cervi

  • Perustettu vuonna 2014
  • Ilmanvaihtoalan palveluita tarjoava Cervi toimii pääkaupunkiseudun, Uudenmaan lisäksi Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa.
  • Liikevaihto vuonna 2017 4 Meur, vuonna 2018 6,3 Meur ja vuonna 2019 10,8 Meur.

Lisätietoja:
Minna Pyykkö, Cervi Talotekniikka Oy
minna.pyykko@cervi.fi, p. 050 597 5947

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutinen

Uutisvirta

19.11.2024

Nuoremman polven konkari Niilo Mäkinen on nimitetty SKLL:n hallitukseen

Olemme iloisia ilmoittaessamme, että Suomen Kylmäliikkeiden Liitto ry on valinnut Kylmäset Oy toimitusjohtajan Niilo Mäkisen ensi vuonna hallitukseensa. Tämä nimitys vahvistaa Cervi Groupin sitoutumista kylmäalan kehittämiseen ja yhteistyöhön koko toimialan kanssa. Niilon asiantuntemus ja intohimo alaa kohtaan luovat erinomaisen pohjan alan edistämiseen ja kestävien ratkaisujen löytämiseen yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Niilo kommentoi nimitystään seuraavasti: ”Oli […]

3.10.2024

Ekolämpönen Oy liittyy Cervi Groupiin ja täydentää Cervin energiatehokkaan olosuhdetekniikan asiantuntijuutta. 

Ekolämpönen Oy liittyy Cervi Groupiin ja tuo vahvistusta Cervin olosuhdetekniikan asiantuntijuuteen. Etelä-Suomessa toimiva Ekolämpönen on erikoistunut energiatehokkaisiin ratkaisuihin, erityisesti maalämmön ja poistoilman lämmöntalteenoton yhdistämiseen taloyhtiöille ja liike- ja toimitiloille. 

25.9.2024

Opiskelut alkoivat, mutta ne eivät tarjoa ratkaisua ilmanvaihto- ja kylmäalan osaajapulaan – Cervi: “Jatkuvasti kasvavalle kylmäpuolelle ei tahdo löytyä opettajia”

Osaajapula on ilmanvaihto- ja kylmäalalla yleinen ongelma, jota alan nykyiset opintojen aloituspaikat eivät paikkaa. Samalla rakennusalan huonon suhdanteen vuoksi potentiaalisia alanvaihtajia olisi tarjolla, mutta aikuiskoulutustuen lakkauttaminen hankaloittaa uudelleen kouluttautumista. Miten tämä käytännössä näkyy?