Huippuluokan jäähallien ja tekojääratojen ylläpito
Tervetuloa maailmaan, missä kylmyys ja huippusuoritukset kohtaavat – jäähallit ja tekojääradat! Jäähallien ja tekojääratojen ylläpito on elintärkeää niiden toiminnan ja käyttäjien turvallisuuden kannalta. Tarjoamme sinulle kattavia huoltopalveluita, jotka pitävät jäähallisi tai tekojääratasi loistavassa kunnossa. Jätä jäähallien ja tekojääratojen kylmälaitteet ja ilmanvaihto Cervin huoleksi. Ammattitaitoinen tiimimme tarkastaa, huoltaa ja korjaa laitteistot säännöllisesti varmistaakseen niiden tehokkaan ja häiriöttömän toiminnan. Luota meihin varmistaaksesi, että jäähallisi tai tekojääratasi tarjoavat aina parasta mahdollista jäälaatua. Olemme Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike ja Suomen Kylmäliikkeiden Liiton jäsen.
Kylmäaineet – Varmista jäähallisi viileys
Kylmäaineet ovat avainasemassa jäähallien ja tekojääratojen toiminnassa. Ne vastaavat jään luomisesta ja ylläpidosta, pitäen jään sitkeänä ja liukkaana. Yleisimmin käytetyt kylmäaineet jääratalaitteistoissa ovat ammoniakki (NH3), CO2 ja F-kaasut esim. R452, R404 ja R449. Ammoniakki on erittäin hyvä ja ympäristöystävällinen kylmäaine, jota käytetään usein suurissa jäähalleissa ja tekojääradoilla. F-kaasut puolestaan ovat käytössä pienemmissä jäähalleissa.
Ilmanvaihdon merkitys jäähalleissa
Jäähallien ilmanvaihdolla on suuri merkitys niiden toiminnan kannalta. Alla on joitain tärkeitä huomioitavia seikkoja jäähallien ilmanvaihdossa sekä merkkejä, jotka voivat viitata jäässä mahdollisesti esiintyviin ongelmiin:
Kosteuden hallinta: Jäähallin sisäilman kosteuden hallinta on olennainen osa hyvän jäälaadun ylläpitoa. Oikea ilmanvaihto auttaa poistamaan ylimääräistä kosteutta ja estää jään pinnan liiallista sulamista tai jäätymistä.
Lämpötilan säätö: Ilmanvaihtojärjestelmä vaikuttaa myös jäähallin lämpötilan säätöön. Se auttaa ylläpitämään optimaalisen lämpötilan jäädytykselle ja pelaajien sekä katsojien mukavuudelle.
Ilmanlaadun ylläpito: Jäähalleissa ilmanvaihtojärjestelmä on välttämätön, jotta ilma pysyy raikkaana ja puhtaana. Se auttaa poistamaan hengitysilmasta hiilidioksidia, kosteutta ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat muodostua suuren ihmismäärän ja aktiivisen liikunnan seurauksena.
Merkit jäässä mahdollisesti esiintyvistä ongelmista: Epätasainen jääpinta, veden tai lumen muodostuminen sekä huono haju tai hengitysvaikeudet voivat viitata ilmanvaihtoon liittyviin ongelmiin.
Valitse ammattilaiset huolehtimaan jäähallien ja ulkojääratojen kylmälaitehuollosta
Jäähallien ja tekojääratojen huolto ja ylläpito ovat alansa erityisosaamista vaativia tehtäviä. Tarvitset luotettavan ja pätevän tiimin huolehtimaan laitteistostasi, jotta varmistat jään laadun ja turvallisen ympäristön. Meidän ammattilaistemme intohimo on pitää jäähallisi tai tekojääratasi huippukunnossa, jotta voit tarjota jäälle astuville unohtumattomia hetkiä. Cervin vahva osaaminen ilmanvaihtotöistä ja ilmanvaihdon merkityksestä jäähän liittyen, takaa optimaalisen ilmanvaihdon koko jäähallin toiminnan kannalta. Huollamme kylmälaitteet ja –koneistot sekä lämpöpumput, myös ammoniakkilaitoksissa. Meillä on laaja kokemus kylmätöistä jääradoilla ja urheilupuistoissa esimerkiksi Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungeissa. Näillä palveluillamme pidät kenttäsi aina pelivalmiina.
Cervi – Ilmanvaihdon vastuullisin ja ennakoivin edelläkävijä
Parannamme elämänlaatua parantamalla sisäilmanlaatua. Cervi on ilmanvaihdon vastuullisin ja ennakoivin edelläkävijä. Asiakkaille olemme kokonaisvaltaista palvelua ja jatkuvuutta tarjoava kumppani. Ilmanvaihdon kunto tulee tarkastaa säännöllisin väliajoin. Cervillä teemme kuntotutkimuksia ilmanvaihdon puhdistustöiden ja muiden käyntien yhteydessä sekä tietysti tarpeen mukaan myös erikseen. Kuntotutkimus antaa tärkeää tietoa ilmanvaihtojärjestelmän nykytilasta ja mahdollisista korjaus- tai uusimistarpeista. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä kanavat ja järjestelmät käydään erilaisten harjalaitteiden ja puhaltimien kanssa läpi hyvin tarkasti.
Pääsääntöisesti ilmanvaihdon kuntotutkimus onkin hyvä suorittaa juuri puhdistuksen ja säätötyön yhteydessä. Myös erilliset tarkastuskäynnit, joissa selvitetään ilmanlaatua ja ilmanvaihtojärjestelmän kuntoa, ovat mahdollisia. Jos kiinteistössä havaittu tai epäillään ilmanvaihdon poikkeamia, suoritetaan huoltokäynnillä ensimmäisenä toimenpiteenä ilmanvaihdon mittaus eli ammattitermein ilmamäärien mittaus. Käytännössä tällöin tehdään mittauksia ja tutkitaan kanava kerrallaan laitteistojen kuntoa, mittaroidaan, kuvataan ja käydään järjestelmää läpi. Ilmamäärien mittauksen avulla selvitetään, kuinka ilmanvaihtojärjestelmä toimii – toimiiko se suunnitellusti, vain puolittain tai ei ollenkaan. Ilmanvaihdon mittaus on verrattavissa sydänkäyrä- tai verenpainemittaukseen: ensin tarvitaan lukemat, joista saadaan osviittaa oireiden syistä ja sen jälkeen voidaan ryhtyä etsimään itse ongelmaa, joka voidaan korjata.