Saneeraus tuo säästöjä

Aina pelkkä ilmanvahtolaitteiden huolto ja puhdistus ei riitä ja silloin on mietittävä ilmanvaihtoratkaisujen korjausta tai uudistamista. Hormisaneeraus tuo energiankulutukseen säästöjä, parantaa niiden vetoa.

Hormisaneeraus eli ilmanvaihtokanavien tai savuhormien uudistaminen luo merkittäviä säästöjä taloyhtiön energiankulutukseen. Oli kyse sitten asuinrakennuksista, toimitiloista tai teollisuuskiinteistöistä, Cervillä räätälöimme aina kiinteistökohtaisesti toimivuudeltaan ja hinnaltaan parhaan mahdollisen ratkaisun.

Cervin hormisaneerauskohde sukittamalla.

Cervin ilmanvaihdon urakointi

Olemme erikoistuneet linjasaneerausten yhteydessä tehtäviin hormi- ja ilmanvaihtosaneerauksiin.

Teemme ilmanvaihtosaneerauksia myös esimerkiksi tilamuutosten yhteydessä tai uudistamme tarvittaessa kiinteistön koko ilmanvaihdon.

Tarjoamme palveluitamme tilaajan tarpeiden mukaan toimien pääurakoitsijana, aliurakoitsijana tai KVR-urakoitsijana, ja huolehdimme myös suunnittelun ohjauksesta.

Palvelumme kattavat kaikki ilmanvaihdon parantamiseen ja uudistamiseen liittyvät työt, esimerkiksi

  • Ilmanvaihto- ja hormisaneerausurakointi
  • Urakan aikainen hormien kartoitus ja hormien uudelleen järjestelyt
  • Hormien tiivistykset ja saneeraus massauksella, putkittamalla tai sukittamalla

Hormin massaus, putkitus vai sukitus?

Ennen hormin korjaamista on hyvä tarkistaa ammattilaiselta, kannattaako hormisaneeraus tehdä massausmenetelmällä vai kenties jotenkin muuten.

Kussakin menetelmässä on omat vahvuutensa ja ne sopivat eri tyyppisiin tilanteisiin. Cervillä kaikki menetelmät ovat tasa-arvoisia ja tarjoamme aina sitä vaihtoehtoa, joka palvelee parhaiten rakennusta.

Hormisaneeraus ja sen yleisimmät menetelmät

Hormin massaus eli keraaminen liukuvalu

Keraaminen liukuvalu on yleinen ja helppo tapa korjata hieman vaurioituneita ilma- ja savuhormeja. Tämä on yleisin hormisaneerausmenetelmä, ja siitä käytetään myös nimitystä slammaus.

Hormin pinta ensin puhdistetaan, jonka jälkeen hormin sisälle lasketaan paloturvallisuusluokituksen saaneella keraamisella massalla täytetty, paisutettava säkkimäinen slammauspallo. Palloa vedetään hormia pitkin ylöspäin, jolloin hormin pinnalle muodostuu uusi ja kestävä pinnoite. Pinnoite sitoo mahdollisen irtoavan kiviaineksen ja halkeamat täyttäen samalla hormissa olevat aukot.

Hormin massaus pyöristää hieman neliön mallisen hormin kulmia ja tasoittaa hormin sisäpintoja, jolloin sen veto-ominaisuudet paranevat.

Slammamalla uudistamme myös rapistumaan päässeet tulipesät.

Tiilihormi ennen ja jälkeen massauksen.

Hormin korjaus putkittamalla

Hormisaneeraus putkittamalla sopii ratkaisuksi silloin kun hormin poikkipinta-alan pienenemisestä ei ole haittaa. Putkituksessa käytetään haponkestävää terästä, joka on materiaalina lähes ikuinen.

Mikäli hormi liittyy keskus-/öljylämmitykseen on putkitus käytännössä ainoa oikea vaihtoehto, koska lämpötilavaihtelut ja rikkipitoisuudet ovat tällöin liian suuria keraamiselle hormille.

Putkitus sopii korjausmenetelmäksi myös silloin kun hormi on niin huonossa kunnossa, ettei hormin massaus enää ole mahdollista. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi hormisortumissa, jolloin seinää ei massalle ole. Putkituksella päästään näissäkin tilanteissa usein erittäin hyvään lopputulokseen ja uusi ratkaisu kestää käyttöä ja aikaa entistä paremmin.

Hormisaneeraus putkitusmenetelmällä toimii hyvin sekä savuhormissa että painovoimaisessa ilmanvaihtohormissa.

Hormin tiivistys sukittamalla

Silloin kun hormissa on isoja vuotoja, mutta halutaan että hormin poikkipinta-ala säilyy, voi vaihtoehtona olla hormin korjaus sukittamalla.

Teemme hormisaneerauksia mm. FuranFlex® ja Ventilflex® -sukituksella.

Lue lisää ilmanvaihtohormien sukituksesta

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aidosti asiakkaamme tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan yhdessä tarpeesi ja toteutetaan tarvittaessa hormisaneeraus!

Pyydä tarjous