Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.

Pidä huolta-hanke käynnistettiin Cervin työsuojelutoimikunnan ja johtoryhmän toimesta yhteistyössä Aavan työterveyshuollon, työtapaturmavakuutusyhtiö Fennian ja työeläkevakuutusyhtiön Veritaksen kanssa. Konkreettisina tavoitteina haluamme ennaltaehkäistä pitkiä työkyvyttömyyksiä, vähentää työtapaturmia ja rohkaista jokaista puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin näiden estämiseksi.

”Yrityskulttuurin kehittäminen on hidas prosessi mutta Cervi osoittaa toiminnallaan, että kulttuuri muodostuu pienistä muutoksista arjessa. Jokaisen työntekijän teoilla on siis merkitystä. Työeläkeyhtiön näkökulmasta on ilo nähdä, kun työnantaja rohkeasti kehittää työturvallisuuttaan ja työhyvinvointia työpaikalla. Tässä voittavat kaikki, mutta erityisesti se työnantajan tärkein resurssi – työntekijä ”, sanoo Johan Treuthardt Veritas Eläkevakuutuksen työkykyasiantuntija.

Cervillä on käytössä laaja valikoima työhyvinvointia edistäviä etuja kuten yksityisen työterveyshuollon työfysioterapeutin palvelut ja sähköinen liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietu, millä voi maksaa vaikkapa hierontaa tai hammaslääkärin maksuja. Pidä huolta-hankkeella haluamme rohkaista kaikkia puuttumaan mahdollisiin puutteisiin työturvallisuudessa ja välittämään työkaveristaan. Lisää hyviä käytäntöjä otamme toimintaamme Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa-foorumista

”Työfyssarin käyttö oli hyvä ottaa laajemmin käyttöön, suuri osa tuki- ja liikuntaelinsairauksista on ennaltaehkäistävissä, jos asiaan tartutaan tarpeeksi ajoissa”, kertoo Aavan työfysioterapeutti Karita Tallgren.”Kiitos, että saadaan olla mukana, hanke on myös työterveyshuollon kannalta tärkeä”, kiittelee työterveyslääkäri Ilkka Hirvonen Aavasta.

”Työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin panostaminen vaatii jatkuvaa työstämistä ja arjen tekoja. Cervissä on tehty paljon tämän eteen, mutta tämäkin osoittaa, että aina voidaan yhdessä tehdä vielä paremmin ”, jatkaa Treuthardt.

Yksi Cervin arvoista on suoraselkäisyys ja se jo rohkaisee puuttumaan.

YouTube player

Tärkeimpiä viestejämme on ’Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi’.

Yksi tärkeimpiä keinojamme on varhaisen tuen -malli, missä valjastetaan kaikki mahdolliset keinot ja resurssit työkyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ennen kuin niistä muodostuu pitkiä työkyvyttömyyksiä. Tästä nousi idea nostaa tietoisuutta kaikista muistakin mahdollisuuksista.

Yksi Cervin arvoista on suoraselkäisyys ja se jo rohkaisee puuttumaan.  Tietotaitoa ja osaamista henkilökunnallamme on valtavasti. Varhainen välittäminen ei ole vain työnantajan vastuulla, vaan jokaisen vastuulla.

”Puuttuminen sekä varsinkin vääryyksistä ilmoittaminen on aina vaikeaa. Mutta ei puuttumisen perimmäinen tarkoituskaan ole olla helppoa, vaan sitä, että työpaikalla saa tehdä töitä mielekkäästi ja turvallisesti”, sanoo Treuthardt.

Työturvallisuustehtävät kuuluvat meidän kaikkien rooleihin.  Cervin Huippujengin toiminta perustuu siihen, että toista autetaan ja neuvotaan. Mestari-oppipoika mallia noudatetaan ja uskalletaan puuttua, jos nähdään, että kaverin työssä on vääriä työtapoja tai jotain muuta, joka altistaa tapaturmille.  

Työ turvallisuuden eteen on jatkuvaa ja kaikille yhteistä

Seuraamme työsuojelutoimikunnassa tapaturmia ja tapaturmataajuutta. Jokaisesta tapaturmasta tehdään erillinen selvitys ja raportti, joka jaetaan koko henkilökunnalle. Näin varmistetaan, että tieto kulkee ja opitaan tapahtuneesta. Selvitämme myös, onko työskentelytapoja tai ohjeistuksia syytä muuttaa. Mietimme jo ennakkoon keinoja, miten tapaturmia voitaisiin ehkäistä. Tuntuu tyhmältä sanoa pelkästään -olkaa varovaisia.

”Cervin arvot tuntien tämä osoittaa miten aidosti eletään arvojen mukaan, ei sananhelinää vaan jatkuvaa työstämistä miten kaikki cerviläiset pääsisivät työpäivän jälkeen aina kotiin turvallisesti ”, kiittelee Treuthardt.

Cerviläisten työt tapahtuvat paljon katoilla ja korkeissa paikoissa. Usein vaikeuksia tulee etenkin valjaiden kiinnitysmahdollisuuksissa. Haastammekin kiinteistönomistajat ja taloyhtiöiden hallitukset mukaan hankkeeseen ja tarkastamaan ja huoltamaan säännöllisesti kattoturvallisuustuotteensa.

Lue myös artikkeli: Nolla tapaturmaa ja lisää työnhyvinvointia: Cervi liittyi osaksi Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumia.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä Uutinen

Uutisvirta

11.9.2023

Cervi vahvistaa liiketoimintaansa Varsinais-Suomessa ja ostaa Topi Riivari Oy:n

Cervi vahvistaa liiketoimintaansa Varsinais-Suomessa ostamalla Topi Riivari Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa on osa Cervin strategian mukaista kasvua ja toiminnan laajentamista.

Solmittu yrityskauppa pitkään alalla toimineen Riivarin kanssa tuo vahvaa paikallista asiantuntijuutta etenkin energiahankkeiden osalta.

1.9.2023

Cervi vahvistaa hallintoaan – talousjohtajaksi Sami Karppi.

Cervin talousjohtajaksi on nimitetty 1.9.2023 alkaen KTM, CFA Sami Karppi. Cervi Group on nopeasti kasvava ilmanvaihtoon ja jäähdytykseen keskittyvä toimija, jonka tavoitteena on tuoda asiakkaittensa käyttöön alan uusimmat ilmanvaihdon energiansäästö- ja modernisointiratkaisut. Taloustiimin vahvistamisella pystymme varmistamaan entistä vahvemman tuen nykyiselle liiketoiminnalle ja uusille konserniyhtiöille. – Strategiamme on edelleen kasvaa vahvasti ja laajentua maantieteellisesti. Olemmekin iloisia […]

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

Bureau veritas

bureau veritas