Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi, jonka keskiössä on ihminen

Cervin uusi Ilmatilavalvomo mahdollistaa tarpeenmukaisen huollon ja vikojen ennakoinnin. Sen avulla parannamme sisäilmaolosuhteita ja pienennämme kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Talotekniikka muuttuu näin olosuhdetekniikaksi, josta hyötyvät kaikki.

Me Cervissä seuraamme tarkasti talotekniikka-alan murrosta ja olemme osaltamme myös muutamassa alaa. Hyödynnämme tutkimuksia, teemme omia tutkimuksia ja paljon yhteistyötä edelläkävijäkumppaneiden kanssa selvittääksemme mahdollisuuksia parantaa toimintatapoja asiakkaittemme eduksi. Viimeisimpänä yhteistyö Aalto-yliopiston ja Uumajan yliopiston kanssa tekoälytutkimuksessa sisäilman laadun kehittämiseksi.

Olimme mukana tuomassa markkinoille älykkään, tarpeenmukaisen ilmanvaihdon. Tällä hetkellä kehitämme tarpeenmukaista huoltoa, joka on seuraava kehitysaskel parantaa sisäilmaolosuhteita ja asiakkaittemme palvelukokemusta.

Cervin Ilmatilavalvomo on vaivatonta olosuhdetekniikkaa

Cervin Ilmatilavalvomo on uusin palvelumme, jolla varmistetaan kiinteistön ilmanvaihdon toiminta ja mahdollistetaan kiinteistöjen ilmanvaihtolaitekannan hallinta laiteriippumattomasti ja reaaliaikaisena. Sen avulla näemme puhaltimien tilan ja voimme tarvittaessa tulla tekemään säätöä tai korjausta jo ennen kuin kiinteistön käyttäjät vielä edes havaitsevat ongelmaa.

Kun kiinteistön ilmanvaihtolaitteisiin on kytketty antureita, saamme tietoa

  • ilmanvaihdon toiminnasta ja vikatilanteista
  • kiinteistön ilmanvaihdon olosuhteista

Näin kiinteistön omistaja, käyttäjät sekä isännöitsijä voivat olla huoletta mahdollisten poikkeaminen tai vikojen osalta. Huoltotiimimme hoitaa sellaiset kuntoon ennakoiden, ennen kuin niistä aiheutuu ongelmia.

Cervin Ilmatilavalvomolla parannetaan sisäilmaolosuhteita, lisätään asumisviihtyvyyttä sekä pienennetään energiahukkaa, hiilijalanjälkeä ja säästetään

Cervin Ilmatilavalvomo seuraa ilmanvaihdon olosuhteita ja kertoo koneellisen ilmanvaihdon toimintakyvyn. Anturityypin mukaan voimme seurata esim. ilmamäärää, lämpötilaa, paine-eroa, ilmankosteutta, hiilidioksidia ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC-päästöt). Näiden avulla näemme ilmanvaihdon ajantasaisen tilan ja kiinteistön osakkaat ja omistajat voivat varmistua ilmanvaihdon olosuhteista. Esimerkiksi:

  • Ylipaineinen huoneisto työntää ilmaa vääristä paikoista ulos, jolloin lämmin ja kostea sisäilma tiivistyy rakenteisiin ja kiinteistö altistuu mikrobien kehittymiselle. Alipaineinen tila taas saattaa ottaa korvausilman väärien, epäterveellisten reittien kautta, mikä heikentää sisäilmanlaatua.
  • Liiat hiilidioksidi ja VOC-päästöt taas osoittavat, vaihtuuko ilma riittävästi suhteessa kiinteistön käyttäjämääriin. Korkea hiilidioksiditaso kertoo ilmanvaihdon ja korvausilman riittämättömyydestä, josta aiheutuu erilaista oireilua esim. väsymystä käyttäjille.
  • Lämpötilan osalta mittaamme huoneistoista poistuvan ilman lämpötilaa ja näemme, puhalletaanko talossa turhaan lämmintä ilmaa harakoille. Mikäli ilmanvaihto toimii liian suurella teholla, hukataan energiaa.

Cervin Ilmatilavalvomo on vaivatonta olosuhdetekniikkaa, jolla parannetaan sisäilmaolosuhteita ja lisätään asumisviihtyvyyttä sekä pienennetään energiahukkaa, hiilijalanjälkeä ja säästetään. Siitä saadut tiedot toimivat paitsi tarpeenmukaisen huollon apuna, niin myös päätöksenteon perusteena ilmanvaihdon huollon tai korjaustarpeen osalta.

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi, jonka keskiössä on ihminen.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Modernisointi

Uutisvirta

12.5.2021

Tutkimus: Asunnon energialuokka kiinnostaa, mutta ilmanvaihtoratkaisun päivittäminen koetaan kalliiksi

Kodin energialuokan vaikutus kulutukseen kiinnostaa suomalaisia. Cervin suuren sisäilmatutkimuksen mukaan jopa 53 % suomalaisista kertoo kiinnittävänsä huomiota asunnon energialuokkaan uutta kotia etsiessä. Vaikka modernit ilmanvaihtoratkaisut säästävät pitkässä juoksussa merkittävästi energiaa, moni kokee silti ilmanvaihtoratkaisun päivittämisen uuteen kalliiksi.

11.2.2021

Pakkaset ajavat ilmanvaihdon äärimmilleen – Cervin asiantuntija: ”Huonoin idea on sulkea ilmanvaihtoventtiilit”

Hyvinvointi ja terveys ovat jatkuvasti kasvava trendi, joihin panostamisesta on tullut merkittävä osa monen elämää. Puhdasta ilmaa on Suomessa totuttu pitämään itsestäänselvyytenä puhtaan luonnoon ja raikkaan ulkoilman siivittäminä. Sisätiloissa vietetyn ajan kasvaessa, myös sisäilman laatuun ja hyvinvointiin liittyvät kysymykset ovat nousseet vahvasti esille, Cervin toimitusjohtaja Petri Valve kertoo.

9.2.2021

Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.
Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille.

Bureau veritas

bureau veritas