17.9.2021 Uutinen

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi – keskiössä ihminen.

Sisäilman laatu ja kiinteistöjen käyttämä energia ovat rakentamisen ja asumisen kuumia keskusteluaiheita. Viime kesän poikkeuksellinen hellejakso kuumensi myös tarpeet kiinteistöjen viilennykseen.

Vaihtelevat ilmasto-olosuhteet ja ihmisten hyvinvointi heijastuvat ilmanvaihtoalan palvelutarjonnan kysyntään. Nyt jos milloinkaan on koettu kiinteistöjen jäähdytyksen tarve.  

 ”Laajensimme keväällä ilmanvaihtopalvelujamme kylmätekniikan osaamisella kohti olosuhdetekniikkaa. Ilmanvaihtokanavien säännölliset puhdistukset, ilmamäärien mittaukset ja säädöt sekä ilmanvaihto- ja jäähdytyslaitteiden säännölliset huollot takaavat laadukkaan sisäilman ja energiatehokkuuden”, kertoo Cervin toimitusjohtaja Petri Valve

Cervi on erikoistunut olosuhdetekniikkaan – energiatehokkaaseen ilmanvaihtotekniikkaan, jonka keskiössä on ihminen. Olosuhdetekniikassa tekniikkaa säädellään ajanmukaisesti kiinteistön käytön ja käyttäjien tarpeen mukaan Cervin Ilmatilavalvomosta käsin. Ilmatilavalvomo seuraa kiinteistöjen ilmanvaihtolaitteisiin asennettuja antureita, joista saatu data toimii huolto- ja korjaustarpeiden perusteena. Energiahukka ja hiilijalanjälki pienenevät ja saadaan aikaiseksi merkittäviä säästöjä.

Visiomme on, energiansäästö keskiössä, luoda viihtyvyyttä ja parempia sisäilmaolosuhteita kiinteistön käyttäjille” – Petri Valve, toimitusjohtaja, Cervi.

Cervin toimitusjohtaja Petri Valve uskoo tarpeenmukaiseen olosuhdetekniikkaan.

Järkälemäinen automaatiosysteemi ei takaa säästöjä tai huolettomuutta

Suomessa on paljon vanhaa kiinteistökantaa, jonka ilmanvaihtojärjestelmät, jäähdytyslaitteet ja mahdolliset automaatiojärjestelmät ovat vanhentuneet. Nykyiset jäähdytyslaitteet eivät kykene tuottamaan sitä viilennystä, jota tarvitaan tulevaisuudessa.

”Usein kiinteistöissä lämmitys lämmittää ja jäähdytys jäähdyttää täysillä samassa järjestelmässä. Edullisella anturoinnilla voidaan langattomasti saada tieto jäähdytyksen huoltotarpeesta ja säästää merkittävästi esimerkiksi teollisuuden prosesseissa”, toteaa Cervin kylmätekniikkayksikön vetäjä Miika Salmela.

Säästöt ja sisäilmaolosuhteiden parantumien sekä ylläpidon huolettomuus saavutetaan kevyemmin ja järkevämmin modernisoimalla laitteet ja optimoinnilla ilmanvaihto esimerkiksi antureiden avulla. Anturiteknologia ei vaadi edes kaapelointia, pelkkä 5G riittää. Aina ei tarvitse olla kymmenien tuhansien eurojen automaatiojärjestelmää saavuttaakseen hyötyjä ja säästöjä kiinteistölle.

Miika Salmela tarkastaa pakastintehtaan painelaitteita.

Ilmanvaihto ja viilennys kokonaistoimituksena Cerviltä

Hyvä tapa lähteä selvittämään säästömahdollisuuksia on pyytää asiantuntijoiltamme kartoitus ja arvio laitteiden tilasta. Hyvin toteutetulla ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla saadaan jopa 80–90 prosenttia lämmöstä talteen ja kiinteistön lämmitystarve vähenee merkittävästi.

Huoltotoimintamme yhteydessä teemme automaattisesti arvioinnit ilmanvaihdon ja kylmätekniikan toimivuudesta sekä laitteiden tilasta ja päätämme jatkotoimenpiteistä yhdessä asiakkaan kanssa.

”Olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta kokonaisvaltaisesta ilmanvaihto- ja jäähdytyspalvelustamme”, sanoo myyntijohtaja Petri Sivén.

 

Ota yhteyttä

Cervi on täyden palvelun ilmanvaihtoalan yritys. Siihen kuuluu luonnollisesti myös, että olemme täällä asiakkaitamme varten. Vastaamme siitä, että rakennuksissa on hyvä sisäilman laatu ja korvausilma on puhdasta. Oli tarpeesi tai toiveesi mikä tahansa, me haluamme kuulla sen.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutinen

Uutisvirta

5.4.2024

Cervi laajentaa olosuhdetekniikan tarjontaa -Energiatalo Järvi Oy liittyy Cervi-konserniin.

Cervi ja Varsinais-Suomessa toimiva Energiatalo Järvi Oy ovat solmineet sopimuksen liittymisestä Cervi-konserniin. Yrityskauppa on Cerville jo kolmas tänä vuonna ja osa strategian mukaista kasvua. Samalla Cervi-konserni laajentaa olosuhdetekniikan tarjontaa lämpöpumppuratkaisujen sekä uutena myös aurinkoenergiajärjestelmien osalta.

12.2.2024

Cervi vahvistaa toimintaansa Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä ostamalla Kylmäset Oy:n.

Yrityskauppa on osa Cervi Groupin strategian mukaista kasvua ja laajentaa olosuhdetekniikan tarjontaa kaupan kylmän ja kriittisen kylmän osalta merkittävästi.

19.1.2024

Cervin palvelut laajenivat Etelä-Savoon

Cervi laajensi palveluitaan Etelä-Savoon, kun kaksi alan huippuosaajaa, Juha Kilkki ja Jorma Karvinen, liittyivät lokakuussa Cervin Huippujengiin. Heillä on vankka kokemus ilmanvaihto- ja nuohousalalta, sekä vahvat suhteet Mikkelin ja Etelä-Savon asiakkaisiin.