17.9.2021 Uutinen

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi – keskiössä ihminen.

Sisäilman laatu ja kiinteistöjen käyttämä energia ovat rakentamisen ja asumisen kuumia keskusteluaiheita. Viime kesän poikkeuksellinen hellejakso kuumensi myös tarpeet kiinteistöjen viilennykseen.

Vaihtelevat ilmasto-olosuhteet ja ihmisten hyvinvointi heijastuvat ilmanvaihtoalan palvelutarjonnan kysyntään. Nyt jos milloinkaan on koettu kiinteistöjen jäähdytyksen tarve.  

 ”Laajensimme keväällä ilmanvaihtopalvelujamme kylmätekniikan osaamisella kohti olosuhdetekniikkaa. Ilmanvaihtokanavien säännölliset puhdistukset, ilmamäärien mittaukset ja säädöt sekä ilmanvaihto- ja jäähdytyslaitteiden säännölliset huollot takaavat laadukkaan sisäilman ja energiatehokkuuden”, kertoo Cervin toimitusjohtaja Petri Valve

Cervi on erikoistunut olosuhdetekniikkaan – energiatehokkaaseen ilmanvaihtotekniikkaan, jonka keskiössä on ihminen. Olosuhdetekniikassa tekniikkaa säädellään ajanmukaisesti kiinteistön käytön ja käyttäjien tarpeen mukaan Cervin Ilmatilavalvomosta käsin. Ilmatilavalvomo seuraa kiinteistöjen ilmanvaihtolaitteisiin asennettuja antureita, joista saatu data toimii huolto- ja korjaustarpeiden perusteena. Energiahukka ja hiilijalanjälki pienenevät ja saadaan aikaiseksi merkittäviä säästöjä.

Visiomme on, energiansäästö keskiössä, luoda viihtyvyyttä ja parempia sisäilmaolosuhteita kiinteistön käyttäjille” – Petri Valve, toimitusjohtaja, Cervi.

Cervin toimitusjohtaja Petri Valve uskoo tarpeenmukaiseen olosuhdetekniikkaan.

Järkälemäinen automaatiosysteemi ei takaa säästöjä tai huolettomuutta

Suomessa on paljon vanhaa kiinteistökantaa, jonka ilmanvaihtojärjestelmät, jäähdytyslaitteet ja mahdolliset automaatiojärjestelmät ovat vanhentuneet. Nykyiset jäähdytyslaitteet eivät kykene tuottamaan sitä viilennystä, jota tarvitaan tulevaisuudessa.

”Usein kiinteistöissä lämmitys lämmittää ja jäähdytys jäähdyttää täysillä samassa järjestelmässä. Edullisella anturoinnilla voidaan langattomasti saada tieto jäähdytyksen huoltotarpeesta ja säästää merkittävästi esimerkiksi teollisuuden prosesseissa”, toteaa Cervin kylmätekniikkayksikön vetäjä Miika Salmela.

Säästöt ja sisäilmaolosuhteiden parantumien sekä ylläpidon huolettomuus saavutetaan kevyemmin ja järkevämmin modernisoimalla laitteet ja optimoinnilla ilmanvaihto esimerkiksi antureiden avulla. Anturiteknologia ei vaadi edes kaapelointia, pelkkä 5G riittää. Aina ei tarvitse olla kymmenien tuhansien eurojen automaatiojärjestelmää saavuttaakseen hyötyjä ja säästöjä kiinteistölle.

Miika Salmela tarkastaa pakastintehtaan painelaitteita.

Ilmanvaihto ja viilennys kokonaistoimituksena Cerviltä

Hyvä tapa lähteä selvittämään säästömahdollisuuksia on pyytää asiantuntijoiltamme kartoitus ja arvio laitteiden tilasta. Hyvin toteutetulla ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla saadaan jopa 80–90 prosenttia lämmöstä talteen ja kiinteistön lämmitystarve vähenee merkittävästi.

Huoltotoimintamme yhteydessä teemme automaattisesti arvioinnit ilmanvaihdon ja kylmätekniikan toimivuudesta sekä laitteiden tilasta ja päätämme jatkotoimenpiteistä yhdessä asiakkaan kanssa.

”Olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta kokonaisvaltaisesta ilmanvaihto- ja jäähdytyspalvelustamme”, sanoo myyntijohtaja Petri Sivén.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutinen

Uutisvirta

4.10.2021

Cervi kannattaa joukkuehenkeä

Viikonloppuna Askola Areenalla käytiin tiukkaa taistoa salibandyn tyttöjen T16 kilpasarjassa ja samalla Cerville luovutettiin joukkueen kannatuspaita. Cervin tukema PSS Light Iron T14 joukkue pelaa kolmea sarjaa, ikäistensä haastaja- ja kilpasarjaa sekä T16 kilpasarjaa, jonne he saavat vahvistuksia vanhemmasta ikäluokasta. Joukkue hakee kovuutta myös maajoukkueleireiltä, jossa on ympäri Suomen maan parhaat pelaajat mukana. Nuoresta iästä huolimatta […]

31.5.2021

Cervi laajentaa palvelujaan kylmätekniikkaan ja jäähdytykseen ostamalla RE-tekniikka Oy:n

TIEDOTE 31.5.2021 Cervi laajentaa palvelujaan kylmätekniikkaan ja jäähdytykseen ostamalla RE-tekniikka Oy:n. Vuonna 2014 perustettu Cervi Talotekniikka Oy ostaa yhteistyökumppaninsa RE-tekniikka Oy:n. Cervi ja RE-tekniikka ovat molemmat erikoistuneet energiatehokkaaseen talotekniikkaan ja täydentävät osaamisen ja palveluvalikoiman näkökulmasta oivallisesti toisiaan. Kaupan myötä Cervi vahvistaa asemiaan Etelä-Suomen alueella. Yrityskaupan jälkeen yhtiöiden yhteinen liikevaihtoarvio on vuodelle 2021 reilu 17 miljoonaa […]

12.5.2021

Tutkimus: Asunnon energialuokka kiinnostaa, mutta ilmanvaihtoratkaisun päivittäminen koetaan kalliiksi

Kodin energialuokan vaikutus kulutukseen kiinnostaa suomalaisia. Cervin suuren sisäilmatutkimuksen mukaan jopa 53 % suomalaisista kertoo kiinnittävänsä huomiota asunnon energialuokkaan uutta kotia etsiessä. Vaikka modernit ilmanvaihtoratkaisut säästävät pitkässä juoksussa merkittävästi energiaa, moni kokee silti ilmanvaihtoratkaisun päivittämisen uuteen kalliiksi.

Bureau veritas

bureau veritas