Hiilikaivos – satu, joka kannattaa lukea

Tämä satu kannattaa lukea ja jakaa. Kuten aina, tässäkin sadussa piilee arvokas opetus.

Olipa kerran ja on vieläkin Puolassa kivihiilikaivos, jossa joka aamu kaivosmiehet heräävät louhimaan kivihiiltä.

Kivihiili lastataan junaan, toimitetaan pitkässä letkassa satamaan, laivataan ja kuljetetaan meriteitse Suomeen. Satamassa lasti puretaan ja varastoidaan. Sieltä se kuljetetaan kaukolämpölaitokseen ja poltetaan. Kaukolämpölaitoksesta lämpö toimitetaan putkia pitkin kiinteistöön, kiinteistöä lämmitetään ja lämmin ilma puhalletaan taivaan tuuliin!

Hei haloo! Missä menee vikaan? Onko järkee vai ei?

Yli 80 % ilmanvaihdon hukkaamasta lämmöstä saadaan talteen lämmöntalteenotolla, määrältään neljä viidestä laivasta.

Tekniikka on olemassa, kyse on vain valinnoista.

Petri Valve Cervi.
Kirjoittaja on Cervin toimitusjohtaja Petri Valve.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä

Uutisvirta

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

18.3.2022

Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.

25.1.2022

Nolla tapaturmaa ja lisää työhyvinvointia

Cervi liittyi osaksi Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumia. Meitä yhdistää ajattelu – yksikin tapaturma on liikaa! Haastamme myös kiinteistönomistajat ja taloyhtiöiden hallitukset tarkastamaan ja huoltamaan säännöllisesti kattoturvatuotteensa.

Bureau veritas

bureau veritas