LTO, Lämmöntalteenotto vähentää lämmitystarvetta

Hyvin toteutettu ilmanvaihdon lämmöntalteenotto tuo säästöjä, sillä jopa 80-90% lämmöstä saadaan talteen ja kiinteistön lämmitystarve vähenee sen mukaisesti.

Lämmöntalteenotto, lyhennettynä LTO, tarkoittaa sitä, että rakennuksesta tai asunnosta ulos puhallettavan jäteilman lämpö hyödynnetään. Lämpöenergia voidaan ottaa talteen välittäjäaineeseen, kuten ilmaan, veteen tai glykoliin ja siirtää tarvittavaan käyttökohteeseen, joko heti paikan päällä tai ketterästi pidemmälläkin sijaitsevaan kohteeseen.

Vaihtoehdot lämmöntalteenottoon

  • Poistoilmalämpöpumppu eli PILP, avulla siirretään lämpöä katolla tai ullakolla sijaitsevasta PILPstä välittäjäaineen kautta tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai lattialämmitykseen.
  • Kiinteistökohtainen LTO kerää lämpöä ilmasta ja palauttaa sen ilmaan.
  • Huoneistokohtainen LTO kerää myös lämpöä ilmasta ja palauttaa sen ilmaan, mutta ohjataan yksilöllisesti ja antaa enemmän vapauksia ilmanvaihtoon.

LTO lisää asumiseen viihtyvyyttä

Lämmöntalteenotto säästää lämmityskuluja ja lisää samalla viihtyvyyttä: sisäilma on raikas ja varsinkin tasalämpöinen! LTO voidaan toteuttaa koteihin tai työpaikolle esimerkiksi ilmanvaihdon saneerausten yhteydessä. Myös olemassa olevia järjestelmiä voidaan päivittää ja optimoida.

Kauttamme asiakkaiden käytössä ovat markkinoiden laadukkaimmat laitteet ja teemme myös itse aktiivisesti laitekehitystä valmistajien kanssa.

Me teemme työtä terveellisen asumisen ja elämisen puolesta, ja sisäilman laatu on yksi toimintamme kulmakivistä. Meiltä myös ilmanvaihdon puhdistus ja nuohous.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Cervin asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi oikean lämmöntalteenottoratkaisun! Ota yhteyttä lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin laitetaan lämmöntalteenotto eli LTO kuntoon!

Pyydä tarjous