Ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa säännöllisesti

Toteutamme ammattitaidolla kaikki ilmastoinnin ja ilmanvaihdon ylläpitoon liittyvät työt, oli kyseessä sitten kertakäynti tai suurempi urakka.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa hoitaa säännöllisesti, sillä niihin kerääntyy pölyä ja muita epäpuhtauksia ilmasta. Tästä seuraa sisäilman huonontumista ja paloturvallisuus- ja terveysriskejä.

Ilmanvaihdon puhdistus ja huolto tuleekin lain mukaan suorittaa säännöllisesti. Asumisterveysohjeen mukaan asuinrakennuksen tulo- ja poistoilman kanavat tulee puhdistaa vähintään kymmenen vuoden välein, jotta ne toimivat asianmukaisesti. (STM 2003, Asumisterveysohje).

ilmanvaihdon_puhdistus_mittaus_ja_saato.

Huolenpitosopimus Cervin kanssa kattaa  säännölliset ilmastointilaitteistojen ja kanavien tarkastukset. Näin huomaamme ongelmat ja ennaltaehkäisemme vikatilanteet ajoissa.

Ammattikeittiöiden ilmanvaihtokanavien puhdistus

Teemme joustavasti ammattikeittiöiden rasvakanavien puhdistukset. Kyseisten ilmanvaihtokanavien puhdistus pitää tehdä vähintään vuosittain. Puhdistamattomina rasvakanavat muodostavat palovaaran sekä palon sattuessa levittävät tulen ilmanvaihtokanaviin.

Sairaalat, hotellit, koulut, päiväkodit ja muut haastavat kohteet

Cervi huoltaa vaativatkin ilmanvaihdon kohteet siten, että asiakkaiden toimintaa työaikana häiritään mahdollisimman vähän. Häiriöitä ei synny, kun työ suunnitellaan hyvin. Haitat minimoidaan ennakoimalla.

Näin homma hoitui WTC-talossa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

ilmanvaihdon_mittaus_ja_saato.

Jos kiinteistön ilmanvaihdossa havaitaan poikkeamia, on syytä tilata ilmanvaihdon huolto. Huollossa tehdään ilmanvaihdon eli ilmamäärien mittaus. Mittauksen tuloksista havaitaan, toimiiko ilmanvaihtojärjestelmä suunnitellusti vai onko sen teho heikentynyt.

Ilmanvaihdon mittausta voisi verrata sydänkäyrään tai verenpainemittaukseen; ensin tarvitaan lukemat, joista lähdetään liikkeelle ja jotka voidaan analysoida. Jos huoltokäynnillä ilmenee raja-arvoista poikkeavia ilmamääriä, suoritetaan samalla ilmanvaihdon säätö.

Oikein säädetyt ja huolletut ilmanvaihtojärjestelmät jakavat ilman tasaisesti koko kiinteistöön energiatehokkaasti ja turvallisesti.

Miksi ilmanvaihdon säätö on tärkeää?

Ilmanvaihdon säätö on tärkeää, koska väärin säädetty ilmanvaihtojärjestelmä altistaa häiriöille kosteustasapainossa ja sisäilman laadussa.

Uutta ilmaa pitäisi tulla tiloihin hallitusti samaa tahtia kuin sitä poistuu. Jos taas poistoilmaa on liikaa, mutta korvaavaa ilmaa liian vähän, syntyy kiinteistöön alipaine, joka alkaa imeä korvausilmaa epäterveitä reittejä pitkin; muun muassa rakenteista ja viemäreistä. Home, radon, viemäri-ilma sekä naapurin tupakan ja ruoanlaiton hajut voivat tällöin kulkeutua asuntoon, hengitysilmaan ja sitä kautta keuhkoihin. Sanomattakin on selvää, että tämä ei ole hyvä asia.

Epätasapaino ilmanvaihdossa voikin pahimmassa tapauksessa aiheuttaa terveysongelmia, joita pyritään ehkäisemään, kun ilmanvaihtojärjestelmästä huolehditaan hyvin. Säännölliseen huoltoon kuuluu myös ilmanvaihdon puhdistus,

Miten ilmanvaihdon säätö tapahtuu?

Koneellisissa ilmanvaihtojärjestelmissä säädettävää on todella paljon ja tehtävän hoitaminen edellyttää lähtökohtaisesti ammattilaisen osaamista.

Jokainen venttiili on säädettävissä, ja lisäksi  järjestelmässä on esisäätöä varten muun muassa  erilaisia linjasäätöpeltejä.  Myös itse puhallinlaitteen asetuksia ja pyörimisnopeutta voi säätää.

Tarkastus- ja säätökierrosten avulla varmistetaan laadukas lopputulos, jossa rakennus jää tilaan, jossa kosteus poistuu tehokkaasti, ilma kulkee jokaisessa huoneessa ja tuloilmaa tulee tarpeeksi. Ilmastoinnin oikean tasapainon löytäminen edellyttää tarkkoja mittalaitteita ja ammattiosaamista mittaustulosten tulkitsemiseen, joten se kannattaa teettää aina ammattilaisella. Myös ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle.

Mitä jos ilmastointi on rikki?

Ilmastointilaitteet hajoilevat siinä missä muutkin laitteistot ja valmistajat lupaavat puhaltimille noin 7-10 vuoden käyttöikää. Cervi korjaa ja vaihtaa laitteita tarvittaessa, mikäli vikatilanteita ilmenee.

Teho voi myös laskea ajan kanssa ja esim. kondensaattori- tai laakerivika voi hidastaa pyörimisnopeutta. Tarvittaessa vanha puhallin voidaan päivittää nykyaikaiseen EC-puhaltimeen (Electronically Commutated), joka käyttää vähemmän sähköä ja jonka avulla pyörimisnopeutta voidaan säätää entistä tarkemmin.

Matalavirtapuhaltimeen siirtyminen on usein taloudellisestikin järkevää, sillä sen energiankulutus voi olla jopa 50 prosenttia alhaisempi kuin perinteisellä puhaltimella, jolloin sijoitetut eurot tulee nopeasti säästettyä takaisin.

Tilaa ammattilaiselta ilmanvaihtokanavien ja ilmastoinnin puhdistus ja säätö, kaikki samasta osoitteesta!

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuoda juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous

Bureau veritas

bureau veritas