Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulee tehdä säännöllisesti

Toteutamme ammattitaidolla kaikki ilmastoinnin ja ilmanvaihdon ylläpitoon liittyvät työt, kuten ilmanvaihdon säädöt ja ilmanvaihtokanavien puhdistukset, oli kyseessä sitten kertakäynti tai suurempi urakka.

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksessa paineistamme ensin kiinteistön ilmanvaihtokanavat alipaineistajalla, minkä jälkeen irrotamme ja pesemme venttiilit. Tämän jälkeen harjaamme ilmanvaihtokanavat puhtaaksi mekaanisesti harjakoneella ja puhdistamme ilmanvaihtokoneet. Näin saamme ilmanvaihtoon kertyneet epäpuhtaudet tehokkaasti poistettua. Viimeiseksi säädämme ilmanvaihtojärjestelmän.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa hoitaa säännöllisesti, sillä niihin kerääntyy pölyä ja muita epäpuhtauksia ilmasta. Tästä seuraa sisäilman huonontumista ja paloturvallisuus- ja terveysriskejä.

Asumisterveysohjeen mukaan asuinrakennuksen tulo- ja poistoilman kanavat tulee puhdistaa vähintään kymmenen vuoden välein, jotta ne toimivat asianmukaisesti. (STM 2003, Asumisterveysohje). Käytännössä jo viiden vuoden jälkeen hormit ovat hyvin pölyisiä ja sijainnista riippuen sopiva puhdistusväli voi olla 5-7 vuotta.

Suosittelemme kiinteistön huolto-ohjelmaan säännöllistä ilmanvaihtokanavien puhdistusta ja iv-laitteiden huoltoa.

Huolenpitosopimus Cervin kanssa kattaa mm. säännölliset suodatinten vaihdot ja ilmastointilaitteistojen ja kanavien tarkastukset. Näin huomaamme ongelmat ja ennaltaehkäisemme vikatilanteet ajoissa.

Lue artikkeli: Koska taloyhtion ilmanvaihtokanavat tulee tarkistaa ja puhdistaa?

Puhdistamme kokemuksella myös haastavien kohteiden ilmanvaihdon

Sairaalat, hotellit, koulut, päiväkodit ja muut haastavat kohteet

Cervi hoitaa vaativienkin ilmanvaihtojärjestelmien puhdistukset siten, että asiakkaiden toimintaa häiritään mahdollisimman vähän työn aikana. Häiriöitä ei synny, kun työ suunnitellaan hyvin. Haitat minimoidaan ennakoimalla. Esimerkkikohteitamme ovat mm. sairaalat, hotellit, virastotalot, koulut, päiväkodit ja museot.

Ammattitaitoinen ja luotettava henkilökuntamme on tottunut työskentelmään haastavissa kohteissa ja tottunut suorittamaan esimerkisi turvallisuusselvitykset ja turvakoulutukset näiden kohteiden osalta.

Näin homma hoitui WTC-talossa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ammattikeittiöiden rasvakanavien puhdistus

Teemme joustavasti ammattikeittiöiden rasvakanavien puhdistukset. Ravintoloissa, pikaruokaloissa, kouluissa ja hotelleissa keittiöiden ilmanvaihtokanavien puhdistus pitää tehdä vähintään vuosittain. Puhdistamattomina rasvakanavat muodostavat huomattavan palovaaran sekä palon sattuessa levittävät tulen kiinteistön muihin ilmanvaihtokanaviin.

Ammattikeittiön rasvakanavan puhdistus

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Jos kiinteistön ilmanvaihdossa havaitaan poikkeamia, on syytä tilata ilmanvaihdon säätö ja huolto. Huollossa tehdään ilmanvaihdon eli ilmamäärien mittaus. Mittauksen tuloksista havaitaan, toimiiko ilmanvaihtojärjestelmä suunnitellusti vai onko sen teho heikentynyt.

Ilmanvaihdon mittausta voisi verrata sydänkäyrään tai verenpainemittaukseen; ensin tarvitaan lukemat, joista lähdetään liikkeelle ja jotka voidaan analysoida. Jos huoltokäynnillä ilmenee raja-arvoista poikkeavia ilmamääriä, suoritetaan samalla ilmanvaihdon säätö.

Oikein säädetyt ja huolletut ilmanvaihtojärjestelmät jakavat ilman tasaisesti koko kiinteistöön energiatehokkaasti ja turvallisesti.

Ilmanvaihdon säätö on tärkeää sisäilman laadun kannalta

Miksi ilmanvaihdon puhdistus ja säätö on tärkeää?

Ilmanvaihdon säätö on tärkeää, koska väärin säädetty ilmanvaihtojärjestelmä altistaa häiriöille kosteustasapainossa ja sisäilman laadussa.

Uutta ilmaa pitäisi tulla tiloihin hallitusti samaa tahtia kuin sitä poistuu. Jos taas poistoilmaa on liikaa, mutta korvaavaa ilmaa liian vähän, syntyy kiinteistöön alipaine, joka alkaa imeä korvausilmaa epäterveitä reittejä pitkin; muun muassa rakenteista ja viemäreistä. Home, radon, viemäri-ilma sekä naapurin tupakan ja ruoanlaiton hajut voivat tällöin kulkeutua asuntoon, hengitysilmaan ja sitä kautta keuhkoihin. Sanomattakin on selvää, että tämä ei ole hyvä asia.

Epätasapaino ilmanvaihdossa voikin pahimmassa tapauksessa aiheuttaa terveysongelmia, joita pyritään ehkäisemään, kun ilmanvaihtojärjestelmästä huolehditaan hyvin. Säännölliseen huoltoon kuuluu myös ilmanvaihdon puhdistus.

Miten koneellisen ilmanvaihdon säätö tapahtuu?

Koneellisissa ilmanvaihtojärjestelmissä säädettävää on todella paljon ja tehtävän hoitaminen edellyttää lähtökohtaisesti ammattilaisen osaamista.

Jokainen venttiili on säädettävissä, ja lisäksi järjestelmässä on esisäätöä varten muun muassa erilaisia linjasäätöpeltejä.  Myös itse puhallinlaitteen asetuksia ja pyörimisnopeutta voi säätää.

Tarkastus- ja säätökierrosten avulla varmistetaan laadukas lopputulos, jossa rakennus jää tilaan, jossa kosteus poistuu tehokkaasti, ilma kulkee jokaisessa huoneessa ja tuloilmaa tulee tarpeeksi. Ilmastoinnin oikean tasapainon löytäminen edellyttää tarkkoja mittalaitteita ja ammattiosaamista mittaustulosten tulkitsemiseen, joten se kannattaa teettää aina ammattilaisella. Myös ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle.

Mitä jos ilmanvaihto on rikki?

Ilmanvaihtolaitteet hajoilevat siinä missä muutkin laitteistot, ja valmistajat lupaavat puhaltimille noin 7-10 vuoden käyttöikää. Cervi korjaa ja vaihtaa laitteita tarvittaessa, mikäli vikatilanteita ilmenee. Ja uutuutemme, verkossa toimiva puhaltimien seurantapalvelu auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat usein jo ennen kuin kiinteistön käyttäjät havaitsevat mitään vikaa ilmanvaihdossa.

Ilmanvaihtolaitteiden teho voi myös laskea ajan kanssa ja esim. kondensaattori- tai laakerivika voi hidastaa pyörimisnopeutta. Tarvittaessa vanha puhallin voidaan päivittää nykyaikaiseen EC-puhaltimeen (Electronically Commutated), joka käyttää vähemmän sähköä ja jonka avulla pyörimisnopeutta voidaan säätää entistä tarkemmin.

Matalavirtapuhaltimeen siirtyminen on usein taloudellisestikin järkevää, sillä sen energiankulutus voi olla jopa 50 prosenttia alhaisempi kuin perinteisellä puhaltimella, jolloin sijoitetut eurot tulee nopeasti säästettyä takaisin.

Tilaa ammattilaiselta ilmanvaihtokanavien ja ilmastoinnin puhdistus ja säätö, kaikki samasta osoitteesta!

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Meiltä laadukas ilmanvaihdon säätö ja puhdistus. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous