Sisäilman laatu on terveys- ja viihtyvyysasia
Nuohous
Ilmanvaihdon puhdistus, mittaus ja säätö
Ilmanvaihdon ylläpito ja huolto
Ilmanvaihtolaitteiden korjaus- ja muutostyöt
Sisäilman puhdistus
Huolenpito- ja puitesopimus
Vietämme noin 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa. Hyvä sisäilman laatu on jokaisen oikeus, ja siitä huolehtiminen aina jonkun vastuulla. Cervillä on ilmanvaihtoalan laajin kokemus ja kiistattomin ammattitaito. Tavoitteemme on tuoda puhdas ja vedoton sisäilma ja korvausilma jokaiseen kotiin ja kiinteistöön.
Ilmanlaatu vaikuttaa terveyteen
Sisäilman laatu vaikuttaa ratkaisevasti kiinteistön käyttäjien terveyteen. Esimerkiksi liikenteen pakokaasupäästöille altistuminen tapahtuu pääosin sisätiloissa, kun ulkoilman epäpuhtaudet kulkeutuvat ilmanvaihtokanavien mukana sisälle ja pienhiukkaset tunkeutuvat syvälle ihmisten hengitysteihin.
Sisäilman laatu vaikuttaa paljon myös viihtyvyyteen. Jos ilmanvaihto ei ole kunnossa, kiinteistön käyttäjät kärsivät tunkkaisuudesta ja rappukäytävästä, naapurista tai pahimmillaan viemäristä kulkeutuvista tuoksuista.
Korvausilma on tärkeä osa hyvää sisäilmaa
Sisäilman laatu ei parane pelkästään tuulettamalla, vaan on tärkeää, että myös korvausilma tulee puhtaana, suodatettuna ja mahdollisimman hallitusti sisätiloihin. Ilmanvaihtokanavien huolto ja säännöllinen puhdistus sekä hallitusti ja puhtaana sisäänjohdettu korvausilma parantavat merkittävästi sisäilman laatua ja ehkäisevät terveyshaittoja.
Kiinteistösijoittajat ja -omistajat, rakennusliikkeet, kiinteistöjohdon yritykset, kiinteistöhallinto ja isännöitsijät ympäri Suomen luottavat Cerviin kun kyseessä on sisäilman laatu, korvausilma tai kiinteistön käyttäjien terveys ja viihtyvyys.
Sisäilman parantaminen on ilmastoteko
Rakennusten energiankulutus on yksi suurimmista yksittäisistä ilmastonmuutoksen aiheuttajista. Kun tehdään ilmanvaihtoon parannuksia, säästetään energiakustannusten lisäksi myös hukkaan heitetyn energian ilmastovaikutuksia.
Älykkäällä ilmanvaihdolla saavutettava tarpeenmukainen ilmanvaihto tarkoittaa muuttuvien tilanteiden ja tarpeiden huomioimista ilmanvaihdon tehossa kodeissa, toimistoissa ja julkisissa tiloissa.
Cervi tekee ilmanvaihdon mittauksia ja ilmanvaihtohormien kartoituksia, jossa tehdään tarvittavat tiiveyskokeet ja etsitään epätasapainon aiheuttajat esimerkiksi mahdolliset vuodot hormeissa.
Tarkastusten ja kartoituksen perusteella teemme asiakkaalle korjaustapaehdotukset budjetteineen, jolloin eteneminen ilmavaihdon parantamiseksi on jouhevaa.
Suodattamalla parempaa sisäilmaa
Laadukkaat suodattimet suodattavat ulkoilmasta epäpuhtauksia, kuten katu- ja siitepölyä sekä pienhiukkasia. Pienhiukkasten kulkeutumista asuntoihin voidaan estää tehokkaalla ilmansuodatuksella ja suodattimien säännöllisellä vaihtamisella.
Painovoimaisissa kiinteistöissä tai koneellisen poistoilmanvaihdon omaavissa kiinteistöissä korvausilma ohjataan tehokkaimmin sisään seinään asennettavilla venttiileillä. Tällöin etenkin venttiilien määrään on syytä kiinnittää erityistä huomiota, samoin laadukkaisiin suodattimiin. Parhaiten ja hallituimmin ilmaa saadaan johdettua sisään koneellisella tulo-poistoimanvaihdolla.
Paras sisäilma saadaan koneellisella tulo-poistoilmanvaihdolla, johon on liitetty automatiikkaa
Tulo-poistoilmanvaihdossa saadaan tuloilma ohjattua hallitusti ja suodatettuna haluttuja reittejä pitkin sisään ja poistoilmasta otettua talteen muuten taivaan tuuliin katoava hukkalämpö. Talteen otettu lämpö lämmittää korvausilmaa mikä vähentää sen lämmittämiseen muutoin tarvittavaa energiaa. Automatiikka hoitaa ilmanvaihdon säätämisen kullakin hetkellä tarpeenmukaiseksi, jolloin ilmanvaihto mukautuu käyttäjämäärän ja ilmaan vapautuvien epäpuhtauksien mukaan. Samalla säästetään energiakuluissa.
Mitä haittaa on ilmanvaihdon epätasapainosta?
Toisinaan ilmanvaihto voi joutua epätasapainoon. Tyypillisesti näin on tapahtunut kun kiinteistöissä tehdään tilamuutoksia eikä ilmanvaihtoa huomioida samassa yhteydessä. Koko kiinteistön ilmanvaihdon eptäasapaino voi johtua myös asukkaiden virheellisestä toiminnasta, esimerkiksi jos jossain tilassa on tukittu kanavia tai muutettu venttilien säätöruuvien asetuksia. Tällöin
- Ilmanvaihtokoneet joutuvat käymään yliteholla mikä aiheuttaa melua, heikentää laitteiden kuntoa, tihentää huoltovälejä ja laitteistojen elinikä lyhenee
- Ilmanvaihdon ylläpitokustannukset nousevat
- Lämmitysenergiaa menee hukkaan
- Korvausilma voi kulkeutua ei-toivottuja reittejä ja epäpuhtaana pitkin sisälle
- Asumisolosuhteet eivät ole miellyttävät
- Mikäli vika on hormeissa, on se aina myös paloturvallisuusriski!
Kuiva sisäilma? Hyvän sisäilman peruspilari on riittävä ja hyvä ilmanvaihto. Katso vinkit parempaan sisäilmaan!