Parannamme elämänlaatua parantamalla sisäilmanlaatua.

Cervi on ilmanvaihdon vastuullisin ja ennakoivin edelläkävijä. Asiakkaille olemme kokonaisvaltaista palvelua ja jatkuvuutta tarjoava kumppani. Panostamme ihmisiimme, laitekantaan ja digitaaliseen kehitykseen. Teemme joka tasolla hyvin loppuun vietyjä projekteja, sillä sitä kautta rakentuvat niin luotettavuus kuin ylivoimainen maineemme toimialalla.

Mutta ennenkaikkea Cervi on ihmisistä koostuva yritys. Työyhteisö, jossa jokainen tekee velvollisuutensa ja katsoo, että muut suoriutuvat omistaan. Käytännössä se on sitä, että autetaan toinen toistaan. Ja vaikka cerviläiset ovat kohteissa hajallaan, yhteisö toimii ja apua on aina tarjolla.

Meillä jokainen kantaa ylpeänä firman värejä. Cervi onkin ehkä enemmän joukkue kuin yritys.

Cervin toimialueet

  • Pääkaupunkiseutu ja muu Uusimaa
  • Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Päijät-Häme
  • Kymenlaakso ja Itä-Uusimaa
  • Varsinais-Suomi

Petri Valve ja Karl Jensen kertovat Cervistä

Cervin missio

Missiomme on olla asiakkaille paras ilmanvaihdon kumppani. Haluamme ymmärtää aidosti asiakkaan tarpeet ja tuoda heille ratkaisuja ja palveluja, joilla parannamme sisäilman laatua ja siten elämänlaatua. Taloudellisen säästön lisäksi säästyy energiaa ja luonnonvaroja, ja hiilijalanjälki pienenee.

Cervin arvot

Suoraselkäinen

Cerviläisissä asuu poikkeuksellinen ammattiylpeys, joka näkyy kohtaamisissa kentällä, mutta myös konttorilla. Emme pidä tyhjiä myyntipuheita tai käytä kapulakieltä ja todennamme tekojen kautta kaiken mitä sanomme. Varmistamme, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja toimintamme on kannattavaa kaikilla tasoilla.

Edelläkävijä

Cervillä parhaat osaajat tekevät töitä alan parhailla työvälineillä. Meille digitaalisuus tarkoittaa tehokkaampaa tiedonkulkua ja läpinäkyvyyttä. On myös kunnia-asia, että kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat toimintamme keskiössä.

Inhimillinen

Kaikki haluavat tehdä töitä hyvien tyyppien kanssa. Meihin luotetaan, koska osoitamme jatkuvasti olevamme sen arvoisia. Työn ja ihmisten kunnioittaminen ja huumori kantavat työn arjessa pitkälle.

Cerviläisistä

Cervin Huippujengi edustaa alansa parasta ammattitaitoa. Osaamisemme kumpuaa paitsi vuosien kokemuksesta, mutta myös ”kisällistä mestariksi” -koulutuksesta.

Cervin motto: ”teemme kaiken paremmin kuin kukaan muu”

Jokaisen ammattilaisen työparina työskentelee oppipoika, jota mestari työn ohessa kouluttaa. Tekemällä oppiminen on tutkitusti tehokkaimpia menetelmiä opittavien asioiden sisäistämiseen. Oppipoika saa harjoitella työtä mestarin tukemana ja lopulta ottaa vastuun työn oikeellisuudesta.

Osaamisen kehittäminen – Cervin toiminnan kulmakivi

Cervin Mestariopistossa koulutetaan uusimpien tekniikoiden ja työkalujen taitamisen lisäksi muun muassa työturvallisuutta, ensiapua ja asiakaspalvelua. Myös aktiivinen yhteistyö oppilaitosten kanssa on tärkeä osa toimintaamme.

Cervin Mestariopisto kouluttaa osaajia monella eri tavalla:

  1. Mestari-oppipoika -malli
  2. Oppisopimus
  3. Työharjoittelu
  4. Kurssit ja täydennys-, jatko- ja uudelleenkoulutus

Oppilaitosyhteistyö monen eri oppilaitoksen kanssa tuottaa loistavia tuloksia niin työvoiman kuin tarjottujen työpaikkojen muodossa. Yritys tekee yhteistyötä hyvin varhaisesta vaiheesta lähtien oppilaitosten kanssa (esimerkiksi Keuda, Taitotalo, Stadin ammattiopisto, Careeria, Omnia, Luksia) tarjoten sekä oppisopimuspaikkoja että työharjoittelupaikkoja. Työharjoittelijoille maksetaan ateriakorvaus kulloinkin voimassa olevien verottajan ohjeiden mukaisesti. Tavoitteena on kasvattaa alan osaajia ja työllistää heidät myös valmistumisen jälkeen.

Kurssimuotoinen opiskelu järjestetään henkilöstökyselyn palautteiden perusteella sekä henkilökohtaisissa keskusteluissa esiin tulleiden seikkojen perusteella. Osaamisen kehittämiseen panostetaan esimerkiksi myös mentoroinnin, tutoroinnin, osaamisen jakamisen, työ- ja henkilökierron sekä tiimityön keinoin.

Cervin Huippujengiläiset kertovat Mestariopistosta

Lähdin mukaan Mestariopistoon, sillä Cervi tarjosi mahdollisuuden suorittaa tutkinnon työn ohella, joten tähän oli tartuttava. Työn ja opintojen tekeminen tällä tavalla eli oppisopimuksella on mahtava asia. Koulussa saa tietoja ja ”vinkkejä” mutta sitten itse töissä ne asiat oikeasti oppii niin kuin jokaisessa ammatissa. Tavoitteena oli valmistua ja se toteutui sillä Cervi teki hyvin helpoksi työn ja koulun yhdistämisen. Fiilis on todella hyvä.”Veton (Vetsku), IV-huoltohenkilö

Tais olla mollissa ilmoitus, että Oppisopimusmahdollisuus tarjolla. Alanvaihto oli houkutteleva tarjous.  Aivan loistava ku saa liksaa ja suurin osa oppimisesta on töissä. Koulussa oppi teoriaa yms. säännöksiä ja vastaavaa miten asiat kuuluu tehdä. Töissä sitten oppi itse tekemisen.”Kari, IV-asentaja

Puhdas sisäilma

Asiakkaamme kertovat

Kumppanimme

ENTOS Energiatekniikan Optimisäätö Oy

Ammattitasoista LVIS -rakennusautomaatiota jo vuodesta 1977.

Entos       Topair

Ventia

Hormisaneeraus FuranFlex® ja Ventilflex® -sukituksella.

Ventia

Enervent

Lämpöpumpulla varustetut ilmanvaihtolaitteet ja kiinteistöjen energianhallintatekniikka.

Enervent

Kesair

Ammattilaisten suunnittelemat ja valmistamat ilmanvaihtokoneet.
Kesair

Vastuullisuus

Meille vastuullisuus on kestävän kehityksen ja menestyksellisen liiketoiminnan edistämistä. Samalla vahvistamme luottamusta sidosryhmiimme. Koko Cervin joukkue noudattaa näitä pelisääntöjä, ja edellytämme samaa myös kumppaneiltamme.

Lue lisää

Bureau veritas

bureau veritas