Osaamisen kehittäminen – Cervin toiminnan kulmakivi

Cervin Mestariopistossa koulutetaan uusimpien tekniikoiden ja työkalujen taitamisen lisäksi muun muassa työturvallisuutta, ensiapua ja asiakaspalvelua. Digitaalinen oppimisalusta ja aktiivinen yhteistyö oppilaitosten kanssa on tärkeä osa toimintaamme.

Cervin Mestariopisto kouluttaa osaajia monella eri tavalla:

  1. Mestari-oppipoika -malli
  2. Oppisopimus
  3. Koulutussopimus
  4. Työhallinnon koulutukset
  5. Kurssit ja täydennys-, jatko- ja uudelleenkoulutus
  6. Henkilökohtainen sparraaminen ja työnkierto

Cervin motto: ”teemme kaiken paremmin kuin kukaan muu”

Jokaisen ammattilaisen työparina työskentelee oppipoika, jota mestari työn ohessa kouluttaa. Tekemällä oppiminen on tutkitusti tehokkaimpia menetelmiä opittavien asioiden sisäistämiseen. Oppipoika saa harjoitella työtä mestarin tukemana ja lopulta ottaa vastuun työn oikeellisuudesta.

Oppilaitosyhteistyö monen eri oppilaitoksen kanssa tuottaa loistavia tuloksia niin työvoiman kuin tarjottujen työpaikkojen muodossa. Teemme yhteistyötä hyvin varhaisesta vaiheesta lähtien oppilaitosten kanssa (esimerkiksi Keuda, Taitotalo, StadinAO, Omnia ja Tredu) tarjoten sekä oppisopimuspaikkoja että työharjoittelupaikkoja IV-, sähkö-, kylmä- ja merkonomitutkintoihin liittyen. Tavoitteena on kasvattaa alan osaajia ja työllistää heidät myös valmistumisen jälkeen.

Toteutimme työvoimapoliittisena koulutuksena esimerkiksi kokonaan oman ilmanvaihdon koulutusryhmän ”Cervi-luokka 2022” yhdessä Taitotalon ja TE-palvelujen kanssa. Kurssimuotoinen opiskelu järjestettiin henkilöstökyselyn palautteiden perusteella sekä henkilökohtaisissa keskusteluissa esiin tulleiden seikkojen perusteella. Osaamisen kehittämiseen panostetaan myös mentoroinnin, tutoroinnin, osaamisen jakamisen, työ- ja henkilökierron sekä tiimityön keinoin.

Mestariopiston verkko-oppimisalustalta löytyvät Cervin tarpeeseen luodut oppimispolut perehdytykseen, esimiehille ja työharjoittelijoille sekä jatkuvaan oppimiseen liittyvät kurssit. Näin varmistamme esimerkiksi työturvallisuuteen liittyvien asioiden säännöllisen kertaamisen ja perehdyttämisen tasalaatuisuuden. Kaikille cerviläisille avoin verkko-oppimisalusta mahdollistaa kurssien suorittamisen ajasta ja paikasta riippumatta, jolloin kurssimateriaaleihin voi palata myös jälkikäteen. Tutkinnon suorittamisesta saa palkkion ja jokaisesta kurssista todistuksen.

Cervin Huippujengiläiset kertovat Mestariopistosta

Lähdin mukaan Mestariopistoon, sillä Cervi tarjosi mahdollisuuden suorittaa tutkinnon työn ohella, joten tähän oli tartuttava. Työn ja opintojen tekeminen tällä tavalla eli oppisopimuksella on mahtava asia. Koulussa saa tietoja ja ”vinkkejä” mutta sitten itse töissä ne asiat oikeasti oppii niin kuin jokaisessa ammatissa. Tavoitteena oli valmistua ja se toteutui sillä Cervi teki hyvin helpoksi työn ja koulun yhdistämisen. Fiilis on todella hyvä.”

Veton (Vetsku), IV-huoltohenkilö

Tais olla mollissa ilmoitus, että Oppisopimusmahdollisuus tarjolla. Alanvaihto oli houkutteleva tarjous.  Aivan loistava ku saa liksaa ja suurin osa oppimisesta on töissä. Koulussa oppi teoriaa yms. säännöksiä ja vastaavaa miten asiat kuuluu tehdä. Töissä sitten oppi itse tekemisen.”

Kari, IV-asentaja

Uratarinoita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

2.1.2024

Cervin uusi myyntijohtaja, Kari Ämmälä, tarjoaa asiakkaille vastaleivottua palvelua ilman kermakakkukuorrutuksia.

Cervin uutena myyntijohtajana on vuoden alussa aloittanut Kari Ämmälä. Kari siirtyi tehtäväänsä Greenstep Oy:n palveluksesta. Kari on kokenut myynnin konkari ja on yli 30-vuotisen uransa aikana ehtinyt myymään niin tuotteita, kiloja, kappaleita, palveluita kuin myös huolto- ja palvelusopimuksiakin. Cervin palvelut koostuvat olosuhdetekniikan kokonaisuudesta, eli ilmanvaihdosta, jäähdytyksestä ja lämmityksestä. Nämä ovat energiatehokkuusvaatimusten ja vastuullisen kiinteistönpidon kannalta […]

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

18.3.2022

Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.