Kylmälaitteiden asennus ja huolto

Tiedämme, että kylmälaitteiden asennus ja huolto ovat elintärkeitä liiketoiminnallesi. Oli kyseessä sitten ruokakauppa, ravintola, lääketieteellinen laitos tai teollisuus, oikein toimivat kylmälaitteet ovat perusedellytys toiminnan sujuvuudelle ja asiakastyytyväisyydelle.

Me ymmärrämme kylmälaitteiden merkityksen liiketoiminnallesi. Siksi tarjoamme kattavia palveluita, jotka kattavat kaiken asennuksesta ja huollosta aina korjauksiin ja ennaltaehkäisevään ylläpitoon. Säännölliseen kylmälaitteiden huoltoon kuuluvat esimerkiksi kylmäaineiden vuototarkistukset 3 kk, 6 kk tai 12 kk välein, kylmäaineen täyttömäärästä riippuen.

Asennamme ja huollamme kaikki jäähdytyslaitteet ja kylmäkoneet merkkiriippumattomasti. Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua, jotta voit keskittyä omaan liiketoimintaasi luottavaisena siitä, että kylmälaitteesi olosuhteet ovat parhaissa käsissä.

Tiimimme koostuu kylmälaitteiden asennuksen ja huollon ammattilaisista, joilla on vuosien kokemus alalta. Olemme työskennelleet monien eri toimialojen parissa, mikä antaa meille ainutlaatuisen näkökulman ja ymmärryksen erilaisten tarpeiden täyttämiseen. Jokainen tiimimme jäsen on kylmäalan ammattilainen ja omistautunut tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua.

Kattavat kylmälaitteiden huolto ja asennuspalvelut

Tarjoamme laajan valikoiman palveluita, jotka vastaavat kaikkiin kylmälaitteidesi tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten uuden laitteen asennus, vanhan laitteen korjaus tai säännöllinen huolto-ohjelma, meillä on ratkaisu sinulle. Huolehdimme myös hätätilanteista, tarjoamalla nopeaa ja tehokasta tukea ongelmatilanteissa, jotka saattavat vaikuttaa liiketoimintaasi.

Kylmälaitteiden lisäksi asennamme ja huollamme erilaiset lämpöpumppuratkaisut kuten

 • iIlmalämpöpumput
 • vesi-ilmalämpöpumput tai
 • maalämpöpumput.

Ennaltaehkäisevä ylläpito

Ymmärrämme, että paras tapa välttää kalliita korjauksia ja liiketoiminnan keskeytyksiä on ennaltaehkäisevä ylläpito. Siksi tarjoamme räätälöityjä huolto-ohjelmia, jotka pitävät kylmälaitteesi olosuhteet optimaalisessa kunnossa ympäri vuoden. Säännöllinen tarkastus ja huolto auttavat pidentämään laitteidesi käyttöikää ja varmistavat niiden luotettavan toiminnan.

Asiakaslähtöinen palvelu

Asiakastyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää. Siksi pyrimme aina ylittämään odotuksesi tarjoamalla henkilökohtaista ja ammattimaista palvelua. Olemme tavoitettavissa vastaamaan kysymyksiisi ja tarjoamassa apua tarpeidesi mukaan. Luotettavuutemme ja asiantuntemuksemme ovat perusarvojamme, ja haluamme ansaita paikkamme kumppanina liiketoiminnassasi.

Kun tarvitset luotettavaa kylmälaitteiden asennusta ja huoltoa, valitse meidät kumppaniksesi. Olemme täällä auttaaksemme sinua pitämään liiketoimintasi pyörimässä sujuvasti ja tehokkaasti. Ota yhteyttä meihin tänään, niin keskustellaan siitä, miten voimme auttaa juuri sinun tarpeitasi parhaiten.

Olemme Tukesin hyväksymä kylmälaiteliike ja Suomen Kylmäliikkeiden Liiton jäsen.

Ilman vaihdon lauhduttimia toimistotalon katolla.

Älä hikoile! Jäähdytys ja kylmälaitehuolto toimii 24/7 

Huollamme, korjaamme ja valvomme luotettavasti ja ammattitaidolla kylmä- ja jäähdytyslaitteet. Asiakkaamme elintarviketeollisuudessa, asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöissä sekä jäähalleissa ja ulkojääradoilla voivat olla huoletta. Varmistamme kylmälaitteittesi toimintavarmuuden, jäähdytys toimii ja vältät ikävät yllätykset. Kylmälaitteiden lakisääteiset vuototarkistukset ja mahdolliset korjaukset hoituvat samalla kertaa. Voimme toimia myös painelaitteiden käytönvalvojana.

Kanssamme on helppo asioida ja meillä on valmius reagoida nopeasti hankaliinkin tilanteisiin: Sopimusasiakkaiden kylmäpäivystyksemme on valmiina 24/7.

Toimintamme on luotettavaa ja ympäristöturvallisuuden huomioivaa. Huoltojen yhteydessä keräämme esimerkiksi otsonikerrokselle haitalliset kylmäaineet turvallisesti talteen.

Referenssikohteitamme

Tunnista viallinen jäähdytysjärjestelmä – Ole tarkkana seuraavien merkkien suhteen

Haluttuja sisäolosuhteita ei saavuteta: Kun jäähdytysjärjestelmä ei pysty ylläpitämään tarvittavaa lämpötilaa, se voi olla merkki ongelmista. Tilojen tulisi pysyä viileinä, mutta jos näin ei tapahdu, tarkista laite.

Toistuvat hälytykset ja päivystyskäynnit: Jos järjestelmä antaa jatkuvia hälytyksiä ja vaatii usein huoltotoimenpiteitä, se voi viitata vakavampiin ongelmiin.

Jäähdytyslaitteen epänormaalit äänet: Kuuntele tarkkaan – jos jäähdytyslaitteesta kuuluu epätavallisia ääniä, kuten kolinaa, kitinää tai vinkunaa, se voi olla huollon tarpeessa.

Jäähdytyskone käy jatkuvasti tai liian lyhyitä jaksoja toistuvasti: Optimaalinen käyntisykli on tasainen. Jos kone toimii jatkuvasti tai pätkii liian usein, tarkista laitteen suorituskyky.

Kompressori(t) kuumenee liikaa: Kuumeneva kompressori voi olla merkki jäähdytysjärjestelmän ylikuumenemisesta. Tämä vaatii kiireellistä huomiota.

Kompressorin imuputki tai höyrystin jäätyy: Jäätyminen voi estää jäähdytysjärjestelmän toiminnan. Tarkista, onko järjestelmässä jäämuodostumaa.

Jäähdytyslaitteessa näkyy vuotojälkiä, esim. öljyä lattialla: Öljyvuodot voivat olla merkki jäähdytysjärjestelmän vuodoista tai vaurioista. Tarkista laitteen ympäristö huolellisesti.

Lauhduttimet ovat likaiset tai puhaltimet eivät pyöri: Lauhduttimien likaantuminen tai puhaltimien pysähtyminen voi vaikuttaa järjestelmän tehokkuuteen. Puhdista tai korjaa tarvittaessa.

Käyntipaineet ovat epänormaalit: Tarkkaile järjestelmän käyntipaineita. Poikkeavat painearvot voivat viitata ongelmiin.

Vesivuodot tilakohtaisissa jäähdyttimissä: Jos huomaat vuotoja tai kosteutta jäähdyttimissä tai niitä ympäröivissä pinnossa, ota tilanne vakavasti ja tilaa huolto.

Mikäli havaitset näitä merkkejä, suosittelemme ottamaan välittömästi meihin yhteyttä. Tarkka huolto ja korjaukset voivat auttaa välttämään suurempia ongelmia ja pitämään liiketoimintasi sujuvana.

Asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöjen jäähdytys

Jotta ilmanvaihto olisi hallittua tarkoittaa se myös oikean tai halutun tasoista lämpötilaa. Moderneimpien kiinteistöjen ilmanvaihtoon kuuluu automaattisesti jo jäähdytysmahdollisuus. Cervin palvelut kattavat esimerkiksi teollisuus- ja toimitilojen jäähdytyksen ja niiden ilmastointilaitteiden huollon. Ilmastointilaite voi olla täysin erillinenkin, ilmanvaihdosta riippumaton laite, esimerkiksi ilmalämpöpumppu.

Ilmastointi vai ilmanvaihto?

Usein puhutaan ilmastoinnista, kun tosiasiassa tarkoitetaan koneellista ilmanvaihtoa. Koneellisessa ilmanvaihdossa rakennuksen ilmanvaihto hoidetaan kokonaan tai osittain koneellisesti. Näihin on mahdollista liittää ilmastointi, jolloin sisäilma saadaan myös jäähdytettyä.

Eikö ilmastointi toimi? Meidän mielestämme sisällä on turha hikoilla.  

Tarjoamme ilmanvaihdon jäähdytystä ja kylmälaitehuoltoa asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöille monipuolisesti. Esimerkiksi:

 • Ilmastoinnin jäähdytyssaneeraukset esimerkiksi toimistoihin ja kauppakeskuksiin
 • Vedenjäähdyttimien asennus
 • Poistoilmalämpöpumppujen asennus ja huolto
 • Huoneistokohtainen ilmastointi esim. ilmalämpöpumppujen asennus ja huolto
 • Kylmäaineiden talteenotto esimerkiksi purkutöiden tai remonttien yhteydessä
 • Kylmälaitteiden lakisääteiset vuototarkastukset 
 • 24h kylmäpäivystys sopimusasiakkaille
 • Etävalvonta ja etäohjaus

Asiakkaamme kertovat

Asiakaspalvelu

Elintarvike­teollisuuden ja logistiikka­kiinteistöjen kylmälaitehuolto

Saat laadukkaan huollon kaikenlaisiin teollisuuden kylmälaitteisiin. Sinun ei tarvitse tietää mikä laite tai tekniikka kohteessasi on kyseessä. Meillä on laaja osaaminen eri kylmälaitteista ja kyky tehdä koko projekti alusta loppuun.

Teemme kylmälaitehuoltoa ja korjauksia elintarviketeollisuudelle ja vaativiin logistiikkakiinteistöihin. Kohteitamme ovat erityisesti elintarviketeollisuuden pakastamot, vihannes- ja hedelmätukut, banaanikypsyttämöt sekä elintarvike- ja virvoitusjuomatehtaat.

Painelaitoksen jäässä oleva säiliö.

Voit tilata meiltä esimerkiksi kylmälaitteiden

 • Etävalvonnan ja etäohjauksen
 • 24h kylmäpäivystyksen
 • Kylmälaitteiden lakisääteiset vuototarkastukset
 • Ammoniakkiputkistojen (NH3) korjaukset
 • Kylmälaitteiden ja –koneistojen sekä lämpöpumppujen huollot (myös ammoniakki, NH3)
 • Painelaitteiden käytönvalvonnan
 • Kompressorien- ja sähkömoottorien huollot ja korjaukset
 • Automaation säädöt ja huollot
 • Kylmäaineiden talteenoton esimerkiksi purkutöiden tai remonttien yhteydessä

Jäähallien ja ulkojääratojen kylmälaitehuolto

Cervin vahva osaaminen ilmanvaihtotöistä ja ilmanvaihdon merkityksestä jäähän liittyen, takaa optimaalisen ilmanvaihdon koko jäähallin toiminnan kannalta. Huollamme kylmälaitteet ja –koneistot sekä lämpöpumput, myös ammoniakkilaitoksissa. Meillä on laaja kokemus kylmätöistä jääradoilla ja urheilupuistoissa esimerkiksi Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungeissa.

Näillä palveluillamme pidät kenttäsi aina pelivalmiina:

 • 24h kylmäpäivystys sopimusasiakkaille
 • Kylmälaitteiden ja –koneistojen sekä lämpöpumppujen huolto (myös ammoniakkilaitokset)
 • Kylmälaitteiden lakisääteiset vuototarkastukset
 • Painelaitteiden käytönvalvonta
 • Ilmastoinnin kuivauksen säätö ja saneeraus
 • Rataputkistojen korjaus (suolaliuos, ammoniakkivesi, glykoli, freezium)
 • Kylmäaineiden vaihto
 • Tekonurmien sulanapitojärjestelmien huolto- ja kunnossapito
 • Kompressorien- ja sähkömoottorien korjaus
 • Automaation säätö ja huolto
 • Kylmäkonttien putkistomuutokset/saneeraukset
Jäähallin jää.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on ilmastoinnilla ja ilmanvaihdolla?

Usein puhutaan ilmastoinnista, kun tosiasiassa tarkoitetaan koneellista ilmanvaihtoa. Koneellisessa ilmanvaihdossa rakennuksen ilmanvaihto hoidetaan kokonaan tai osittain koneellisesti. Näihin on mahdollista liittää ilmastointi, jolloin sisäilma saadaan myös viilennettyä.

Millaiset kiinteistöt tarvitsevat viilennystä?

Nykyaikaiset talot on rakennettu energiatehokkaiksi ja niiden lämmöneristys on huippuluokkaa. Kylmä ilma pysyy tehokkaasti ulkona ja pienentää asunnon lämmitysenergian tarpeita. Sama pätee myös toiseen suuntaan – se pitää lämmön sisällä – jolloin kaikki uudet kiinteistöt tarvitsevat aina myös riittävän viilennyksen.

Lisäksi on kohteita tai tiloja, joissa liiallinen sisälämpö aiheuttaisi merkittäviä ongelmia ja joiden ilmastointi on välttämätöntä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sairaalat, laboratoriot, hoivatalot ja elintarvikkeiden tuotantotilat.

Tarvitsemme jäähdytystä, millainen jäähdytysjärjestelmä kiinteistöön tulisi valita?

Jäähdytyslaitteiston valintaan vaikuttavat budjetin lisäksi tilojen käyttötarkoitus sekä jäähdytettävän tilan koko ja muoto. Estetiikkaakaan ei voi sivuttaa. Laitteiden tulee sopia kiinteistön julkisivuun (tai katolle) sekä sisätiloihin. Ota yhteyttä, niin ratkotaan haaste yhdessä!

Milloin jäähdytyskone pitää huoltaa?

Laitteistosta riippuen vuototarkastukset tulee tehdä 1 – 4 kertaa vuodessa. Laitteet olisi hyvä huollattaa vuosittain, mieluiten talven aikana, jolloin ne ovat valmiina tulevaa kesää varten.

Miten valmistaudun jäähdytyskauteen?

Ammattilaisen tekemä huolto ennen jäähdytyskautta varmistaa laitteiston asianmukaisen toiminnan. Laitteistoon huollon yhteydessä teemme vuototarkistusten lisäksi esimerkiksi koekäytön ja varmistamme kylmäaineiden määrän ja käyttökelpoisuuden.

Miten kylmäaineet vaikuttavat ilmastointilaitteen käyttöikään?

Ilmastointilaitteen kylmäaineet saattavat olla vanhentuneita ja käyttökiellossa, jolloin joissain tapauksissa kylmäaineiden vaihtaminen saattaa riittää. Vanhan ja etenkin pienemmän laitteen ollessa kyseessä suosittelemme uusimaan koko laitteen. Lainsäädäntö kylmäaineiden osalta on murroksessa. Seuraamme tiiviisti alaa ja pyrimme aina käyttämään luonnollisia kylmäaineita (ammoniakki ja hiilidioksidi).

Miksi valita Cervi kylmälaitteiden käytönvalvontakumppaniksesi?

Voit luottaa meihin huolehtimaan laitteistojesi käytönvalvonnasta pitkäaikaisesti. Tarjoamme jatkuvaa tukea, raportointia ja neuvontaa, jotta voit keskittyä ydintoimintaasi turvallisin mielin.

Huoltotiimimme koostuu kokeneista ja ammattitaitoisista asentajista, joilla on ymmärrys ammoniakkia sisältävien kylmä- ja pakastelaitteistojen käytönvalvonnasta. Heidän osaamisensa ja kokemuksensa takaavat laitteistosi optimaalisen suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Mistä tietää ettei jäähdytsjärjestelmä toimi?

 • Ei saavuteta haluttuja sisäolosuhteita
 • Toistuvat hälytykset ja päivystyskäynnit​
 • Jäähdytyslaitteen epänormaalit äänet​
 • Jäähdytyskone käy jatkuvasti tai liian lyhyitä jaksoja toistuvasti​
 • Kompressori(t) kuumenee liikaa (>100⁰ C)​
 • Kompressorin imuputki tai höyrystin jäätyy​
 • Jäähdytyslaitteessa näkyy vuotojälkiä esim. öljyä lattialla​
 • Lauhduttimet ovat likaiset tai puhaltimet eivät pyöri​
 • Käyntipaineet​ ovat epänormaalit
 • Välillisten verkostojen paineet tippuvat
 • Vesivuodot tilakohtaisissa jäähdyttimissä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

7.6.2024

Haastavat sisäolosuhteet vaativat asiantuntevaa huoltoa ympäri vuoden

Case: Merikeskus Vellamo, Kotka Merikeskus Vellamo, Kotkan Kantasataman ikoninen rakennus, tarjoaa kävijöilleen kiehtovia museonäyttelyitä ja monipuolisia tiloja tapahtumille ja kokouksille. Cervi ja Kylmähuolto Miikkulainen vastaavat keskuksen ilmanvaihdosta ja jäähdytyksestä, varmistaen optimaalisen ilmankosteuden ja lämpötilan herkille museoesineille ympäri vuoden. Rakennuksen ominaisuudet Upea Merikeskus Vellamo sijaitsee meren rannalla Kotkan perinteikkäässä ja uudistuvassa Kantasatamassa. Vuodesta 2008 toimineen rakennuksen […]

26.9.2023

Säännöllinen vuosihuolto pitää oppilaitoksen kylmälaitteet kunnossa

Case: Mercuria Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva Mercuria on laaja oppilaitos monipuolisine tiloineen ja tuhansine opiskelijoineen. Koulun arki on vilkasta, ja sen tilojen kylmälaitteet ovat olennainen osa päivittäistä toimintaa. Kuinka Mercuria pitää kylmälaitteensa kunnossa ja varmistaa, että ne toimivat moitteettomasti? Tutustu tarinaan säännöllisestä vuosihuollosta, yhteistyöstä Cervin kanssa ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Mercuriassa on neliöitä […]

5.6.2023

Cervi ottaa askeleen kohti valtakunnallistumista ja ostaa Kokkolan Kylmäpalvelu Oy:n

Cervi laajentaa toimintaansa Pohjanmaalle ostamalla Kokkolan Kylmäpalvelu Oy:n. Yrityskauppa on osa Cervin strategian mukaista valtakunnallistumista. Samalla Cervi vahvistaa etenkin teollisen palveluiden liiketoimintaansa.

Ota yhteyttä

Cervi on energiatehokkaan olosuhdetekniikan erikoisasiantuntijayritys. Siihen kuuluu luonnollisesti myös, että olemme täällä asiakkaitamme varten. Vastaamme siitä, että rakennuksissa on hyvä sisäilman laatu ja korvausilma on puhdasta. Oli tarpeesi tai toiveesi mikä tahansa, me haluamme kuulla sen.

Ota yhteyttä