Ilmanvaihtoremontti: säästöt uudelle tasolle

Kiinteistön omistajalla ja isännöitsijällä on vaativa rooli, mutta samalla mahdollisuus olla ilmastotaistelussa sankareiden puolella. Ilmanvaihtoremontti ja modernisointi tuo säästöt uudelle tasolle ja samalla parantaa energiatehokkuutta. Ilmanvaihtoremontti on samalla energiaremontti.

Vastuullisena toimijana Cervi tarjoaa uusimmat ja kustannustehokkaimmat energiaa säästävät menetelmät viihtyvyyden lisäämiseksi kiinteistön käyttäjille sekä kotona että työpaikoilla. Yhteinen tavoitteemme on pidentää kiinteistön elinkaarta huomioiden samalla kestävän kehityksen vaatimukset. Ilmanvaihdon remontointi on teko oman sekä ympäristön hyvinvoinnin puolesta!

Cervin asentaja vaihtaa uutta puhallinta kerrostalon katolla.

Ilmanvaihtoremontti tuo säästöä

Ilmanvaihtoremontti nostaa talotekniikan nykypäivään, mikä tuo myös säästöä. Muun muassa linjasaneeraukset ovat talonyhtiöille merkittävä investointi ja mahdollisuus ilmanvaihdon modernisointiin. Jo pelkästään ilmanvaihtokoneen vaihto pidentää kiinteistön elinkaarta ja kannattavuutta. 

Ilmanvaihdon remontti kannattaa toteuttaa aina luotettavan ja ammattimaisen toimijan kanssa. Yhteistyössä taloyhtiöiden, isännöitsijöiden, toimitilajohdon edustajien, rakennusliikkeiden ja suunnittelutoimistojen teemme jo tuhansiin suomalaisiin kiinteistöihin ilmanvaihdon modernisointia.

Vastuullisuus kiinteistön ilmanvaihdossa kannattaa! Muutama hyvä syy panostaa ilmanvaihdon modernisointiin

 • Asumisviihtyvyys paranee
 • Isännöitsijän turhat työt vähenevät
 • Asukkaat kiittävät
 • Luonto kiittää
 • Rahaa säästyy
 • Energiaa säästyy
 • Vähemmän sisäilmasta johtuvia sairastumisia

Pyydä tarjous ja tilaa meiltä laadukas ja moderni ilmanvaihtoremontti!

Referenssikohteitamme

Ilmanvaihdon modernisointi ja parantaminen aina osaksi taloyhtiön muuta remonttia

Erillisenä remonttina ilmanvaihtohormien avaaminen on kallista. Parasta olisi, jos koko remontti tehtäisiin kerralla kunnolla. Taloyhtiön kannalta linjasaneerauksen yhteydessä tehty ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on usein järkevin vaihtoehto.

Ilmanvaihto voidaan korjata kuntoon myös myöhemmin omana urakkanaan. Eikä hormeja tarvitse välttämättä avata, mikäli käytetään uudenaikaisia menetelmiä. Tällöin ilmanvaihtohormien saneerauksesta aiheutuva haitta on asukkaille vain muutama päivä viikkojen sijaan.

Cerviltä saat kiinteistöön sopivan korjaustapaehdotuksen ja budjetin, jonka jälkeen asiaa päästään edistämään taloyhtiössä. Kartoitus- ja tiiveyskokeiden tulokset ja korjaustapaehdotukset budjetteineen käsitellään taloyhtiön hallituksessa tai tulokset voidaan viedä isännöitsijän toimesta yhtiökokoukseen hyväksyttäväksi. Taloyhtiön IV-järjestelmä voidaan myös liittää Cervin seurantapalveluun, jolloin mahdolliset ongelmat voidaan havaita ja korjata välittömästi, ennen kuin asia muodostuu ongelmaksi asukkaille.

Samalla ilmanvaihdon energiaremontti kannattaa tehdä koko taloon, jolloin paineet saadaan kauttaaltaan hyväksi ja sisäilmaolosuhteet tasapainoon.

Ilmanvaihdon parantaminen on aiheellista kun

 • ilma tuntuu seisovalta
 • ilma on tunkkaista ja kuumaa
 • kodissa on vetoisaa tai viileää
 • ilma vinkuu ulko-ovella ja postiluukusta tuulee kovaa
 • kosteiden tilojen kattoon ilmestyy homepilkkuja
 • ilmanvaihtolaitteista kuuluva ääni on kovaa

Asiakkaamme kertovat

Asiakaspalvelu

Energiatehokas ilmanvaihto edellyttää tervettä taloa

Energian säästö ja tehokas ilmanvaihto saattavat kuulostaa hankalalta yhtälöltä, mutta näin ei ole. Modernit ilmanvaihtojärjestelmät kuluttavat itsessään niukemmin energiaa ja huolehtivat kiinteistön ilmanvaihdon tasapainosta tehokkaammin. Energiatehokas ilmanvaihto edellyttää kuitenkin tervettä taloa. Ongelmia saattaa löytyä etenkin 60-, 70- ja 80-luvun kiinteistöistä, joiden ilmanvaihtohormien kuntoon ja riittävään korvausilman saantiin kannattaa kiinnittää erityistä huomioita. 

Lue myös: Lymyileekö talosi hormeissa merkittävä energiahukka?

Usein kysytyt kysymykset

Milloin ilmanvaihtokone kannattaa uusia?

Ei kannata odottaa, että ilmanvaihtokone hajoaa lopullisesti vaan reagoida ajoissa. Kun vanha kone pitää meteliä tai vie runsaasti sähköä voi päätellä sen olevan elinkaarensa päässä. Lisäksi, jos laitetta tarvitsee huollattaa usein, on se jo selkeä merkki uusimistarpeesta.

Mikä on paras tapa korjata ilmanvaihtohormit?

Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi putkitus tai sukitus. Rakenneaineisille savuhormeille käy myös massaus. Jokainen kiinteistö on erilainen, eli eri menetelmien soveltuvuus pitää tutkia. Usein myös yhdistellään eri menetelmiä.

Linjasaneeraus tulossa. Kannattaako uusia myös ilmanvaihto?

Kyllä! Käyttöveden ja viemäreiden linjasaneerauksen yhteydessä tehty ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on usein järkevin vaihtoehto ilmanvaihdon parantamiseksi. Toki ilmanvaihtoremontti voidaan tehdä myös erillisenä urakkana, mutta pienemmin kustannuksin ja vaivoin pääsee, jos urakointi hoidetaan kerralla kuntoon myös ilmanvaihtohormien ja – laitteiston osalta.

Mitä tarkoittaa LTO?

Lämmöntalteenotolla eli LTO:lla saadaan otettua talteen jopa 80 – 90 % poistoilman lämmöstä ja käytettyä sitä muuhun, esimerkiksi tuloilman lämmitykseen. Varsinainen energiansäästövinkki onkin tutkia sen lisäämismahdollisuus nykyiseen ilmanvaihtokoneiseen tai vaihdattaa uusi LTO:lla varustettu järjestelmä nykyisen tilalle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

23.11.2023

Taitava kiinteistösijoittaja panostaa sijaintiin, kuntoon ja kestävään ylläpitoon

Kiinteistösijoittaminen vaatii harkittuja päätöksiä, joissa keskeistä ovat sijainti, kunto, ennakoiva huolto ja energiatehokkuus. Kestävät ratkaisut kuten Energiatehokkuus ja asiakastyytyväisyys käsi kädessä

7.10.2022

Arvotalon asukkaille raikkaampaa sisäilmaa ilmanvaihtoremontilla

Vanhat painovoimaiset talot ovat aina erilaisia ja ne vaativat asiantuntevaa huomiota. Kun korjausurakkan suunnittelu ja toteutus saadaan toimimaan saumattomasti, painovoimainenkin rakennus saadaan täyttämään tämän päivän vaatimukset.

5.4.2022

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin – Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin. Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä.

Ota yhteyttä

Cervi on energiatehokkaan olosuhdetekniikan erikoisasiantuntijayritys. Siihen kuuluu luonnollisesti myös, että olemme täällä asiakkaitamme varten. Vastaamme siitä, että rakennuksissa on hyvä sisäilman laatu ja korvausilma on puhdasta. Oli tarpeesi tai toiveesi mikä tahansa, me haluamme kuulla sen.

Ota yhteyttä