Kiinteistön omistajalla ja isännöitsijällä on vaativa rooli, mutta samalla mahdollisuus olla ilmastotaistelussa sankareiden puolella. Ilmanvaihtoremontti ja modernisointi tuo säästöt uudelle tasolle ja samalla parantaa energiatehokkuutta. Ilmanvaihtoremontti on samalla energiaremontti.

Vastuullisena toimijana Cervi tarjoaa uusimmat ja kustannustehokkaimmat energiaa säästävät menetelmät viihtyvyyden lisäämiseksi kiinteistön käyttäjille sekä kotona että työpaikoilla. Yhteinen tavoitteemme on pidentää kiinteistön elinkaarta huomioiden samalla kestävän kehityksen vaatimukset. Ilmanvaihdon remontointi on teko oman sekä ympäristön hyvinvoinnin puolesta!

Ilmanvaihtoremontti tuo säästöä

Ilmanvaihtoremontti nostaa talotekniikan nykypäivään, mikä tuo myös säästöä. Muun muassa linjasaneeraukset ovat talonyhtiöille merkittävä investointi ja mahdollisuus ilmanvaihdon modernisointiin. Jo pelkästään ilmanvaihtokoneen vaihto pidentää kiinteistön elinkaarta ja kannattavuutta. 

Ilmanvaihdon remontti kannattaa toteuttaa aina luotettavan ja ammattimaisen toimijan kanssa. Yhteistyössä taloyhtiöiden, isännöitsijöiden, toimitilajohdon edustajien, rakennusliikkeiden ja suunnittelutoimistojen teemme jo tuhansiin suomalaisiin kiinteistöihin ilmanvaihdon modernisointia.

Vastuullisuus kiinteistön ilmanvaihdossa kannattaa! Muutama hyvä syy panostaa ilmanvaihdon modernisointiin

 • Asumisviihtyvyys paranee
 • Isännöitsijän turhat työt vähenevät
 • Asukkaat kiittävät
 • Luonto kiittää
 • Rahaa säästyy
 • Energiaa säästyy
 • Vähemmän sisäilmasta johtuvia sairastumisia

Pyydä tarjous ja tilaa meiltä laadukas ja moderni ilmanvaihtoremontti!

Ilmanvaihdon modernisointi ja parantaminen aina osaksi taloyhtiön muuta remonttia

Erillisenä remonttina ilmanvaihtohormien avaaminen on kallista. Parasta olisi, jos koko remontti tehtäisiin kerralla kunnolla. Taloyhtiön kannalta linjasaneerauksen yhteydessä tehty ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on usein järkevin vaihtoehto.

Ilmanvaihto voidaan korjata kuntoon myös myöhemmin omana urakkanaan. Eikä hormeja tarvitse välttämättä avata, mikäli käytetään uudenaikaisia menetelmiä. Tällöin ilmanvaihtohormien saneerauksesta aiheutuva haitta on asukkaille vain muutama päivä viikkojen sijaan.

Cerviltä saat kiinteistöön sopivan korjaustapaehdotuksen ja budjetin, jonka jälkeen asiaa päästään edistämään taloyhtiössä. Kartoitus- ja tiiveyskokeiden tulokset ja korjaustapaehdotukset budjetteineen käsitellään taloyhtiön hallituksessa tai tulokset voidaan viedä isännöitsijän toimesta yhtiökokoukseen hyväksyttäväksi. Taloyhtiön IV-järjestelmä voidaan myös liittää Cervin seurantapalveluun, jolloin mahdolliset ongelmat voidaan havaita ja korjata välittömästi, ennen kuin asia muodostuu ongelmaksi asukkaille.

Samalla ilmanvaihdon energiaremontti kannattaa tehdä koko taloon, jolloin paineet saadaan kauttaaltaan hyväksi ja sisäilmaolosuhteet tasapainoon.

Ilmanvaihdon parantaminen on aiheellista kun

 • ilma tuntuu seisovalta
 • ilma on tunkkaista ja kuumaa
 • kodissa on vetoisaa tai viileää
 • ilma vinkuu ulko-ovella ja postiluukusta tuulee kovaa
 • kosteiden tilojen kattoon ilmestyy homepilkkuja
 • ilmanvaihtolaitteista kuuluva ääni on kovaa

Energiatehokas ilmanvaihto edellyttää tervettä taloa

Energian säästö ja tehokas ilmanvaihto saattavat kuulostaa hankalalta yhtälöltä, mutta näin ei ole. Modernit ilmanvaihtojärjestelmät kuluttavat itsessään niukemmin energiaa ja huolehtivat kiinteistön ilmanvaihdon tasapainosta tehokkaammin. Energiatehokas ilmanvaihto edellyttää kuitenkin tervettä taloa. Ongelmia saattaa löytyä etenkin 60-, 70- ja 80-luvun kiinteistöistä, joiden ilmanvaihtohormien kuntoon ja riittävään korvausilman saantiin kannattaa kiinnittää erityistä huomioita. 

Lue myös: Lymyileekö talosi hormeissa merkittävä energiahukka?

Ilmanvaihtoremontti eli ilmanvaihdon remontointi ja modernisointi

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuoda juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan ilmanvaihtoremontti kunnialla maaliin!

Pyydä tarjous

Aiheeseen liittyvät artikkelit

1.10.2021

Ilmanvaihtokanavien sukitus on vastuullisuusteko

Ilmanvaihtokanavien sukitus on vastuullisuusteko, jota taloyhtiöiden ja kiinteistönomistajien kannattaa harkita jo lähitulevaisuudessa. Ilmanvaihtokanavien tiivistys maksaa itsensä takaisin energiansäästöillä ja pienentyneillä lämmityskustannuksilla lisäten samalla asuinviihtyvyyttä. 

12.5.2021

Talotekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi, jonka keskiössä on ihminen

Cervin uusi Ilmatilavalvomo mahdollistaa tarpeenmukaisen huollon ja vikojen ennakoinnin. Sen avulla parannamme sisäilmaolosuhteita ja pienennämme kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Talotekniikka muuttuu näin olosuhdetekniikaksi, josta hyötyvät kaikki.

9.2.2021

Kiinteistön energiansäästö voi olla tuhansia euroja vuodessa pelkästään modernisoimalla taloyhtiön ilmanvaihtopuhaltimet– lataa käyttöösi esimerkkilaskelmat

Cervin energiaa säästävien ilmanvaihtopalveluiden avulla lisäät hallinnoimissasi kiinteistössä asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea voit tarjota selkeää säästöä taloyhtiölle.
Teimme käyttöösi esimerkkilaskelmat, joilla havainnollistat ilmanvaihtopuhaltimien vaihdosta kertyvät säästöt taloyhtiöiden hallituksille ja asukkaille.

Bureau veritas

bureau veritas