Hormikartoitus suunnittelun pohjaksi

Hormikartoitus voi olla tarpeen, kun tarvitaan tietoa hormiston nykytilasta, esimerkiksi ennen hormistoon kohdistuvia korjaustoimenpiteitä. Hormikartoituksen avulla selvitetään perinpohjaisesti hormiston kulku, muoto, rakenne, kunto ja mahdolliset poikkeamat.

Asiantuntijamme suorittavat hormikartoitukset ja kuntoarviot hormikorjauksien suunnittelun pohjaksi. Kartoituksessa ja arvioissa selvitetään hormien kulku ja riittävyys sekä niiden pituudet, dimensiot ja tiiveys.

Etenkin vanhojen kohteiden osalta on usein tarve selvittää miten hormit fyysisesti kulkevat rakenteissa. Usein tehdään samalla myös kuntokartoitusta ja selvitetään, löytyykö mahdollisia vierasjärjestelmiä tai sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat ilmanvaihdon tai tulisijojen toimintaan. Lisäksi tehdään hormikuvaus, joka dokumentoidaan huolellisesti.

Hormikuvaus tarkemman tiedon saamiseksi

Perusteellinen hormikartoitus edellyttää usein myös hormien kuvaamista. Cervin kamerakaluston avulla hormistosta saadaan tarkkaa sisäkuvaa, joiden pohjalta voidaan tehdä silmämääräisiä arvioita hormiston kunnosta ja muista ominaisuuksista.

Hormiston kuvaamiseksi tarvitaan yleensä sekä robottikameraa että pystyhormikameraa, joilla molemmilla on omat käyttötarkoituksensa.

Pystyhormikamera on taipuisan, mutta kestävän, lasikuitusauvan päässä ja se voidaan työntää hormin alaosasta tai laskea yläosasta sisään.

Robottikamera on kauko-ohjattava kamera, jolla voidaan kuvata ja tutkia myös hormiston vaakakulkuja. Kauko-ohjattavan robottikameran avulla pystytään myös pinnoittamaan kanavaa ja ruiskuttamaan esim. desinfiointiainetta ja harjaamaan kanavaa.

Hormikartoituksessa saatujen tietojen pohjalta kootaan ehdotus kohdetta parhaiten palvelevasta korjausratkaisusta.

Pyydä tarjous

Pyrimme ymmärtämään aina aidosti asiakkaan tarpeet ja tuomaan juuri niihin sopivat ilmanvaihtoratkaisut ja -palvelut. Ota yhteyttä, niin tutkitaan ja hoidetaan homma!

Pyydä tarjous