Huolettomuutta isännöintiin Cervin ilmanvaihdon huolenpitosopimuksilla

As Oy Pääskyllä on Cervin huolenpitosopimus.

Jopa 90 % Helsingin KH-Isännöinnin isännöimistä kiinteistöistä on 80 – 100 vuotiaita taloja, joissa on painovoimainen ilmanvaihto ja osassa niistä on myös takkoja tai kaakeliuuneja. Ilmanvaihdon varmistamiseksi kiinteistöihin on uusittu korvausilmaventtiilejä sekä vaihdettu suodattimia. Säännöllinen suodattimien vaihto vähintään kahdesti vuodessa on tärkeää etenkin kaupunkialueella. Suodattimien vaihtoväli saattaa helposti kuitenkin pitkittyä. Asiasta keskustellaan kevään hallitusten kokouksissa ja pohditaan, pitäisikö ne vaihtaa ja milloin? Sitten tuleekin jo kesä ja asian hoitaminen venyy.

Pia Koro on vastaa mm. As Oy Pääskyn isännöinnistä

Valmiiksi kilpailutettu huolenpitosopimus säästää aikaa ja vaivaa

Kun isännöitsijä Pia Koro esitteli operoimalleen taloyhtiölle Cervin ilmanvaihdon huolenpitomallin, meni asia heti hallituksessa läpi. Hallitusten jäsenet ymmärsivät, että tärkeä asia, joka ei ollut missään vuosikellossa saadaan näin hoidettua vaivattomasti. Cervi käy sopimuksen piirissä olevissa kiinteistöissä kahdesti vuodessa, tiedottaa asukkaat ennalta ja vaihtaa korvausilmaventtiilien suodattimet. Muistamisen lisäksi valmiiksi kilpailutettu huolenpitosopimus säästää isännöitsijän ja hallituksen tarjouspyyntöihin ja asukastiedottamiseen käytettävää aikaa ja vaivaa. Asukkaatkin ymmärtävät, että ilmanvaihto on tärkeää ja huolenpitosopimus helpottaa kaikkien elämää.

Useimmat Koron isännöimistä kohteista ovat pitkäaikaisia ja ovat olleet hänellä jo lähes 10 vuotta hoidettavanaan. Suodatinten vaihtoon liittyviä huolenpitosopimuksia on tällä hetkellä kolmessa kohteessa ja lisäksi yhteen niistä sisältyy myös takkojen savuhormien nuohoukset. Suunnitteilla on muitakin. Huolenpitosopimukset ovat olleet näissä kohteissa käytössä 2-3 vuotta.

Palvelu on selkeästi helpottanut omaa työtä ja näin tulee toimenpide, jota huoltoyhtiöiltä harvemmin löytyy, varmasti hoidettua.” Koro kiittelee muutenkin Cervin nopeaa toimintaa. ”Kun tulee jotain kysyttävää, saa vastaukset aina nopeasti.”

Yhteistyökumppanien valinta erikoistöihin, joihin ilmanvaihtokin kuuluu, on Korolla selkeää: ”Hommat pitää toimia kumppanin kanssa. Kun homma ei pelitä se loppuu. Cervin valinta on ollut helppoa. Raportit kuvineen antaa erinomaisen kuvan tilanteista.  Erityisen hyvää on raporttien lopussa oleva yhteenveto puutteista ja suositeltavista toimenpiteistä. Listaus on myös hyvä pohja tarjouspyynnölle. Näin ollen saadaan tarkasti hinta jatkotoimenpiteille ja mikä parasta viat ja puutteet tulee varmasti tehtyä. Kattavat raportit ovat olleet myös kilpailuetu, jonka perusteella olen Cerviä suositellut taloyhtiöiden hallituksille.”

Myös Cervin toimitusjohtaja Petri Valve kiittelee Koroa ja häneltä saatuja hyviä ideoita palvelujen kehittämiseksi: ”Meillä on yhteinen loppuasiakas, jonka vuoksi avoin toiminnan kehittäminen palvelee kaikkia.”

Helsingin KH-Isännöinti Oy toimii nimensä mukaisesti Helsingissä ja palvelee pääasiallisesti Kanta- ja Pohjois-Helsingin alueen asunto-osakeyhtiöitä. Pia Koro on toiminut isännöitsijänä yrityksessä 9,5 vuotta ja kokemusta hänellä on alalta 90-luvulta asti.

 

 

Cervin huolenpitosopimus on helppo tapa pitää ilmanvaihto kunnossa.

Lue lisää huolenpitosopimuksesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huolenpitosopimus Referenssi

Uutisvirta

7.10.2022

Arvotalon asukkaille raikkaampaa sisäilmaa ilmanvaihtoremontilla

Vanhat painovoimaiset talot ovat aina erilaisia ja ne vaativat asiantuntevaa huomiota. Kun korjausurakkan suunnittelu ja toteutus saadaan toimimaan saumattomasti, painovoimainenkin rakennus saadaan täyttämään tämän päivän vaatimukset.

5.4.2022

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin – Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä

Cervi uusi ilmanvaihtolaitteet kymmeniin Asuntosäätiön kohteisiin. Pilottikohteessa saavutettiin lähes 30 % säästöt lämmityskustannuksissa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja älykkään lämmönsäädön yhdistämisellä.

14.1.2022

Jumbossa hyödynnetään kierrätysenergiaa – lämmön talteentotto keskeisessä roolissa

Vihreät arvot ja kierrätysenergiaa – siitä se ajatus lähti. Kauppakeskus Jumbossa hyödynnetään nyt lämmöntalteenotolla kierrätysenergiaa.

Bureau veritas

bureau veritas