Cervin pyrkimyksenä on aina tuottaa parempaa sisäilmanlaatua sekä asumisviihtyisyyttä.

Markkinoilla on paljon mututietoa siitä, miten ilmanvaihto pitäisi ajastaa tai paremminkin tarpeenmukaistaa ja mikä toimisi parhaiten. Meillä on keinot selvittää asia.

Poikkeustilanne on antanut mahdollisuuden tarkkailla ilmanvaihdon toimivuutta tai toimimattomuutta. Ei varmaan ole yllätys, kun ihmiset ovat olleet pakotettuja viettämään porukalla kodeissaan enemmän aikaa, ilma sisätiloissa saattaa useinkin tuntua tunkkaiselta. Syynä on tilanteeseen riittämätön ilmanvaihto.

Valitettavasti useimmissa kiinteistössä on vielä käytössä vanhanaikainen kellotettu ilmanvaihtojärjestelmä. Tämän kaltaiset laitteet eivät kykene itsenäisesti sopeutumaan huoneiden hiilidioksidipitoisuuden kasvuun, vaan laitteet toimivat tehostettuna vain tiettyinä aikoina – tyhmästi ja joskus jopa tarpeettomasti. Esimerkiksi pari tuntia aamuisin, iltapäivällä ja taas illansuussa. Muina aikoina ilmanvaihto puhisee ns. perusteholla, mikä ei riitä tuottamaan tarvittavaa määrää raikasta ilmaa asukkaille koko päiväksi.  

Tähän mennessä jokaisen huoltoyhtiön olisi pitänyt käydä vähintään muuttamassa ilmanvaihdon ajastuksia pidemmiksi. Ilmanvaihdon tehostaminen tuo kuitenkin mukanaan mahdollista vedon tunnetta ja lisää energiahukkaa, joten miksi tyytyä tällaiseen?

Tarpeenmukainen ilmanvaihto tuo viihtyvyyttä ja parantaa energiatehokkuutta

  • Sisäilman laatu paranee
  • Energiatehokkuus paranee
  • Kiinteistön käyttömukavuus paranee, sillä vetoisuus ja kylmän tunne vähenevät
  • Poistoilmapuhaltimen aiheuttama äänihaitta pienenee asunnoissa

Parhaimmillaan ilmanvaihtokoneissa on älykkyyttä tai ne voidaan päivittää sellaisiksi. Modernit ilmanvaihtolaitteet huomaavat kiinteistöissä lämpötilan, kosteuden ja hiilidioksiditason nousun ja tätä kautta ilmanvaihdon tarpeen kasvun. Älykkyys niissä saa ilmanvaihtokoneita sopeuttamaan toimintaansa huoneiden hiilidioksidipitoisuuden muutoksen mukaiseksi, jolloin sisäilman laatu paranee. Vanhakin puhallin voidaan varustaa sensoreilla, jolloin laitteesta tulee riittävän älykäs kertomaan poikkeamista, jotka vaativat reagointia.

Esimerkki poikkeamaraportista

Kun iv-järjestelmät on varustettu sensoreilla, voimme ottaa niiltä vastaan tietoa ja tarjota asiakkaalle palveluna koko ilmanvaihtojärjestelmän teknisen hallinnan, ylläpidon ja huollon.

Tällöin me pidämme silmällä ja vastaamme että ilmanvaihto on varmasti kunnossa. Tiedämme mahdolliset poikkeamat jo ennen kuin edes asukkaat havaitsevat ongelmaa. Ja mikäli kiinteistössä huomataan poikkeamia, palvelusopimuksen mukaan soitamme asiakkaalle tai tulemme korjaamaan tai korjaamme tilanteen verkon kautta jo ennen kuin tilanne haittaa kiinteistön käyttäjiä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Huolenpitosopimus Puhdas sisäilma

Uutisvirta

22.11.2024

Mikä on korvausilma ja miksi se on tärkeää?

Puutteellinen korvausilma aiheuttaa vedon tunnetta, alipainetta ja ilmanlaadun heikkenemistä. Lue mitkä ovat merkkejä puutteellisesta korvausilmasta ja lataa käytännön vinkit sen lisäämiseksi.

23.8.2024

Koneellisen poistoilmanvaihdon huolto taloyhtiöissä

Koneellisen poistoilmanvaihdon perusteet taloyhtiössä Koneellinen poistoilmanvaihto on tuttu näky 1970-luvun jälkeen rakennetuissa kerrostaloissa ja taloyhtiöissä. Tämän tyyppiset järjestelmät ovat pitäneet vuosikymmeniä huolen siitä, että käryt ja käytetty ilma poistuu tehokkaasti huoneistoista. Järjestelmän toimivuuden kannalta on kuitenkin syytä kiinnittää erityishuomiota riittävän korvausilman saantiin. Jotta asukkailla on mahdollisuus hengittää raikasta ilmaa tulee riittävä määrä korvausilmaa virrata sisään […]

2.8.2024

Hormikartoitus ja puhdistus on tehokas huoltotoimenpide historiallisessa rakennuksessa

Case: Bostads Ab Norra Kajen 10, Pohjoisranta 10:ssä tilasi Cerviltä kattavan hormikartoituksen ja puhdistuksen vanhalle rakennukselleen, jossa oli haasteita hormien ja ilmanvaihdon suhteen.