11.5.2024 Muut

Kuinka usein tulisi nuohota?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa ja turvallisuutta. Säännöllinen nuohous varmistaa tulisijojen ja hormien turvallisen käytön, ehkäisee tulipaloja ja parantaa lämmityslaitteiden tehokkuutta. Mutta kuinka usein nuohous tulisi oikeasti suorittaa? Tässä artikkelissa käymme läpi suositukset ja parhaat käytännöt, jotka auttavat pitämään kotisi turvallisena ja lämmitysjärjestelmäsi toimivana.

Miksi nuohous on tärkeää?

Nuohous ei ole pelkästään lakisääteinen vaatimus, vaan se on myös keskeinen toimenpide asumisturvallisuuden kannalta. Nuohouksen aikana ammattilainen poistaa nokin, noet ja muut palamisjäämät, jotka voivat kertyä hormiin ja tulisijoihin. Tämä on tärkeää, sillä kertymät voivat syttyä palamaan ja aiheuttaa tulipalon. Lisäksi säännöllinen nuohous parantaa tulisijojen palamistehokkuutta, mikä säästää polttoainetta ja vähentää päästöjä.

Me Cervissä huolehdimme, että nuohouspalvelumme ovat aina ajantasaisia ja noudattavat voimassa olevia määräyksiä ja standardeja. Kokeneet nuohoojamme varmistavat, että jokainen nurkka ja piilo hormistossasi tarkastetaan ja puhdistetaan huolellisesti.

Kuinka usein nuohous tulisi suorittaa?

Nuohouksen tiheys riippuu useista tekijöistä, kuten tulisijan tyypistä, käyttötiheydestä ja paikallisista määräyksistä. Yleisesti ottaen suositukset nuohouksen tiheydelle ovat seuraavat:

  • Omakotitalot ja mökit: Jos käytät tulisijaa tai lämmityslaitetta säännöllisesti, nuohous tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa.
  • Kerrostalot ja rivitalot: Hormien nuohous kerrostaloissa ja rivitaloissa tulisi tehdä vähintään kerran vuodessa, vaikka yksittäisen asunnon tulisijaa ei olisi käytetty.
  • Harvemmin käytetyt tulisijat: Jos käytät tulisijaa vain satunnaisesti, esimerkiksi vain jouluna tai muina juhlapyhinä, nuohous tulisi silti suorittaa säännöllisesti turvallisuuden varmistamiseksi.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että paikalliset pelastuslaitokset voivat asettaa omia määräyksiään, jotka voivat vaikuttaa nuohouksen tarpeellisuuteen ja tiheyteen.

Valitse ammattilainen nuohoukseen

Nuohous on ammattitaitoa vaativa tehtävä, joka tulisi jättää koulutettujen ja sertifioitujen ammattilaisten käsiin. Ammattinuohooja tarkastaa paitsi itse hormin ja tulisijan, myös niiden ympäristön ja ilmanvaihdon toimivuuden. Tämä kattava tarkastus auttaa tunnistamaan mahdolliset riskit ja puutteet, jotka voivat vaikuttaa asumisturvallisuuteen.

Me Cervissä tarjoamme kattavan nuohouspalvelun, joka sisältää hormien ja tulisijojen tarkastuksen, puhdistuksen sekä tarvittaessa korjaussuositukset. Käytämme ajanmukaisia työkaluja ja tekniikoita, jotka takaavat tehokkaan ja turvallisen nuohouksen.

Mitä odottaa nuohouskäynniltä?

Nuohouskäynti alkaa yleensä tulisijojen ja hormien kunnon tarkastuksella. Nuohooja arvioi, onko hormissa halkeamia tai muita vaurioita, jotka voivat vaikuttaa sen toimivuuteen ja turvallisuuteen. Tämän jälkeen itse nuohous suoritetaan käyttäen erikoistyökaluja, jotka poistavat noet ja muut palamisjäämät tehokkaasti.

Käynnin päätteeksi nuohooja antaa raportin tehdyistä toimenpiteistä ja havaituista puutteista. Tarvittaessa hän voi myös suositella jatkotoimenpiteitä, kuten korjauksia tai muutoksia tulisijan käyttöön. Me Cervissä varmistamme, että saat kaiken tarvittavan tiedon ja tuen, jotta voit käyttää tulisijoja turvallisesti ja tehokkaasti.

Nuohous on tärkeä, mutta usein aliarvostettu osa kiinteistön ylläpitoa. Säännöllinen ja ammattimaisesti suoritettu nuohous pitää kotisi turvallisena ja lämmitysjärjestelmäsi toimivana. Älä siis laiminlyö tämän tärkeän toimenpiteen merkitystä!

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

23.5.2024

Maalämpöpumpun ympäristöystävällisyys kerrostalossa

Maalämpö – vihreä vaihtoehto lämmitykselle Kun puhutaan kerrostalojen lämmitysratkaisuista, maalämpö nousee esiin yhtenä ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Me Cervillä olemme sitoutuneet tarjoamaan kestäviä energiaratkaisuja, ja maalämpö on yksi niistä. Tämä luonnon oma lämmönlähde hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, joka on uusiutuva ja päästötön energiamuoto. Maalämpöpumppu siirtää maaperästä kerätyn lämmön kerrostalon lämmitysjärjestelmään, mikä vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja […]

21.5.2024

Mitä on taloyhtiön maalämpöjärjestelmä?

Ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu taloyhtiöille Maalämpö on noussut yhdeksi suosituimmista lämmitysmuodoista Suomessa, ja se on erityisen houkutteleva vaihtoehto taloyhtiöille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään. Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan tarjoamaa energiaa, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysmenetelmän. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään kestävämpään energiankäyttöön, ja maalämpö on yksi parhaista keinoista saavuttaa tämä […]

16.5.2024

Kuinka asentaa maalämpö taloyhtiöön?

Maalämmön hyödyt taloyhtiössä Maalämpö on yksi kestävimmistä ja taloudellisimmista lämmitysmuodoista, joka tarjoaa taloyhtiöille merkittäviä säästöjä ja vähentää hiilijalanjälkeä. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään vihreämpään ja energiatehokkaampaan tulevaisuuteen. Maalämmön avulla taloyhtiöt voivat hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, mikä mahdollistaa lämmityskulujen merkittävän alenemisen pitkällä aikavälillä. Maalämpöjärjestelmän asentaminen taloyhtiöön on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa. […]