11.5.2024 Muut

Mikä on suositeltu nuohousväli?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa ja turvallisuutta. Säännöllinen nuohous auttaa ehkäisemään tulipaloja ja varmistamaan lämmityslaitteiden tehokkaan toiminnan. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka usein nuohous tulisi suorittaa ja mitä seikkoja siinä tulee ottaa huomioon.

Miksi nuohous on tärkeää?

Nuohous on ennaltaehkäisevä toimenpide, joka suojaa kiinteistöä tulipaloriskeiltä. Lämmityslaitteiston, kuten takan, uunin tai keskuslämmityskattilan, säännöllinen nuohous poistaa noki- ja tervakertymät, jotka voivat syttyä palamaan korkeissa lämpötiloissa. Lisäksi nuohous parantaa laitteiston tehokkuutta ja vähentää lämmityskustannuksia.

Nuohous on myös lain edellyttämä toimenpide. Suomessa nuohouspalvelut on järjestetty alueellisesti, ja niitä säätelevät paikalliset pelastuslaitokset. Lain mukaan kiinteistön omistajan on huolehdittava, että nuohous suoritetaan määräajoin.

Suositeltu nuohousväli eri tilanteissa

Nuohousväli voi vaihdella riippuen käytössä olevasta lämmityslaitteesta ja sen käyttötiheydestä. Yleisesti ottaen suositukset nuohousvälin suhteen ovat seuraavat:

  • Omakotitalot ja mökit: Jos kiinteistössä on tulisija tai kiinteä lämmityslaite, suositeltu nuohousväli on kerran vuodessa.
  • Kerrostalot ja rivitalot: Lämmityskattilat ja suuret tulisijat tulisi nuohota vähintään kerran vuodessa. Hormien nuohousväli voi olla harvempi, riippuen käytön määrästä ja laitteen tyypistä.
  • Harvemmin käytetyt tulisijat: Jos esimerkiksi mökin takkaa käytetään vain satunnaisesti, nuohousväli voi olla pidempi, mutta ei kuitenkaan yli kolme vuotta.

On tärkeää huomata, että paikalliset pelastuslaitokset voivat antaa tarkempia ohjeita ja määräyksiä, jotka voivat vaikuttaa suositeltuun nuohousväliin.

Meidän roolimme nuohouspalveluiden tarjoajana

Me Cervi:ssä tarjoamme kattavat nuohouspalvelut, jotka täyttävät sekä lainsäädännön vaatimukset että asiakkaidemme yksilölliset tarpeet. Kokeneet nuohoojamme varmistavat, että nuohous suoritetaan huolellisesti ja turvallisesti, käyttäen alan parhaita työkaluja ja tekniikoita.

Palvelumme sisältävät:

  • Tarkastuksen, jossa arvioidaan nuohouksen tarve ja laajuus.
  • Nuohouksen, joka suoritetaan ammattitaidolla ja huolellisuudella.
  • Neuvonnan, jossa annamme vinkkejä tulisijojen ja lämmityslaitteiden turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön.

Ymmärrämme, että jokainen kiinteistö on ainutlaatuinen, ja siksi räätälöimme palvelumme vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.

Yhteenveto

Nuohous on tärkeä toimenpide, joka edistää sekä turvallisuutta että tehokkuutta lämmityslaitteiden käytössä. Suositeltu nuohousväli riippuu monista tekijöistä, kuten laitteen tyypistä ja käyttötiheydestä. Me Cervi:ssä olemme täällä auttamassa sinua pitämään kiinteistösi turvallisena ja lämmityslaitteesi toimivana. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva nuohousaikataulu.

Muista, että säännöllinen nuohous ei ainoastaan lisää turvallisuutta, vaan myös säästää rahaa pitkällä tähtäimellä vähentämällä lämmityskustannuksia ja pidentämällä lämmityslaitteiden käyttöikää.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

23.5.2024

Maalämpöpumpun ympäristöystävällisyys kerrostalossa

Maalämpö – vihreä vaihtoehto lämmitykselle Kun puhutaan kerrostalojen lämmitysratkaisuista, maalämpö nousee esiin yhtenä ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Me Cervillä olemme sitoutuneet tarjoamaan kestäviä energiaratkaisuja, ja maalämpö on yksi niistä. Tämä luonnon oma lämmönlähde hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, joka on uusiutuva ja päästötön energiamuoto. Maalämpöpumppu siirtää maaperästä kerätyn lämmön kerrostalon lämmitysjärjestelmään, mikä vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja […]

21.5.2024

Mitä on taloyhtiön maalämpöjärjestelmä?

Ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu taloyhtiöille Maalämpö on noussut yhdeksi suosituimmista lämmitysmuodoista Suomessa, ja se on erityisen houkutteleva vaihtoehto taloyhtiöille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään. Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan tarjoamaa energiaa, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysmenetelmän. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään kestävämpään energiankäyttöön, ja maalämpö on yksi parhaista keinoista saavuttaa tämä […]

16.5.2024

Kuinka asentaa maalämpö taloyhtiöön?

Maalämmön hyödyt taloyhtiössä Maalämpö on yksi kestävimmistä ja taloudellisimmista lämmitysmuodoista, joka tarjoaa taloyhtiöille merkittäviä säästöjä ja vähentää hiilijalanjälkeä. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään vihreämpään ja energiatehokkaampaan tulevaisuuteen. Maalämmön avulla taloyhtiöt voivat hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, mikä mahdollistaa lämmityskulujen merkittävän alenemisen pitkällä aikavälillä. Maalämpöjärjestelmän asentaminen taloyhtiöön on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa. […]