11.5.2024 Muut

Milloin nuohous kannattaa tehdä?

Nuohous on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa, joka edistää tulisijojen ja savuhormien turvallisuutta ja tehokkuutta. Säännöllinen nuohous auttaa ehkäisemään tulipaloja ja varmistamaan, että lämmityslaitteet toimivat optimaalisesti. Mutta milloin on paras aika suorittaa nuohous? Tässä artikkelissa käymme läpi suositeltavat ajankohdat ja seikat, jotka vaikuttavat nuohouksen ajoitukseen.

Yleiset suositukset nuohouksen ajoituksesta

Nuohousväli riippuu monista tekijöistä, kuten tulisijan käyttötiheydestä ja paikallisista määräyksistä. Suomessa nuohous on suoritettava säännöllisesti, ja sen tiheys voi vaihdella alueittain. Yleensä suositellaan, että:

  • Vakituisten asuntojen tulisijat ja savuhormit tulee nuohota vähintään kerran vuodessa.
  • Mökkien ja muiden vapaa-ajan asuntojen tulisijat, joita käytetään harvemmin, tulisi nuohota vähintään kerran kolmessa vuodessa.
  • Erityisen paljon käytetyt tulisijat, kuten leivinuunit ja puulämmityskattilat, saattavat vaatia useammin nuohousta.

On tärkeää tarkistaa paikalliset määräykset ja suositukset, sillä ne voivat vaihdella kunnittain. Me Cervissä olemme valmiita auttamaan sinua selvittämään nuohouksen tarpeen ja aikataulun alueellasi.

Paras aika vuodesta nuohoukselle

Nuohouksen ajankohta voi vaikuttaa sen tehokkuuteen ja mukavuuteen. Yleisesti ottaen paras aika nuohoukselle on kevät tai kesä:

  • Kevät: Talven jälkeen tulisijat ovat todennäköisesti käytetyimmillään, ja nokeentuminen on suurimmillaan. Kevätnuohous varmistaa, että tulisijasi ovat valmiita seuraavaan lämmityskauteen.
  • Kesä: Lämpimämmällä säällä nuohous on miellyttävämpää sekä asukkaille että nuohoojalle. Lisäksi mahdolliset korjaukset on helpompi järjestää ennen syksyn ja talven kylmiä kuukausia.

Me Cervissä suosittelemme ajoittamaan nuohouksen näille kuukausille, jotta voit nauttia huolettomasta ja turvallisesta lämmityskaudesta.

Erityistilanteet ja nuohous

Joissakin tilanteissa nuohous kannattaa ajoittaa normaalista poikkeavasti. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi:

  • Remontin jälkeen: Jos kotiisi on tehty suuria remontteja, jotka ovat saattaneet vaikuttaa savuhormien kuntoon, on suositeltavaa tilata nuohous remontin päätyttyä.
  • Ostettaessa tai myytäessä kiinteistö: Uuden kiinteistön ostamisen yhteydessä tai vanhan myynnin yhteydessä on hyvä varmistaa, että kaikki tulisijat ja hormit ovat kunnossa ja turvallisia käyttää.

Näissä tilanteissa nuohous ei ainoastaan lisää turvallisuutta, vaan myös parantaa tulisijojen tehokkuutta ja pidentää niiden käyttöikää. Me Cervissä olemme täällä auttaaksemme sinua kaikissa nuohoukseen liittyvissä erityistilanteissa.

Yhteenveto

Nuohous on tärkeä toimenpide, joka edistää kotisi turvallisuutta ja mukavuutta. Sen oikea-aikainen ja säännöllinen suorittaminen auttaa välttämään monet mahdolliset ongelmat. Olipa kyseessä sitten säännöllinen vuosihuolto tai erityistilanteiden hallinta, me Cervissä olemme valmiita tarjoamaan asiantuntevaa palvelua. Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun nuohouksen tarve tulee ajankohtaiseksi!

Muista, että turvallinen koti on hyvin huollettu koti. Varaa nuohous ajoissa, niin varmistat, että tulisijasi ja savuhormisi toimivat tehokkaasti ja turvallisesti läpi vuoden.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Uutisvirta

23.5.2024

Maalämpöpumpun ympäristöystävällisyys kerrostalossa

Maalämpö – vihreä vaihtoehto lämmitykselle Kun puhutaan kerrostalojen lämmitysratkaisuista, maalämpö nousee esiin yhtenä ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Me Cervillä olemme sitoutuneet tarjoamaan kestäviä energiaratkaisuja, ja maalämpö on yksi niistä. Tämä luonnon oma lämmönlähde hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, joka on uusiutuva ja päästötön energiamuoto. Maalämpöpumppu siirtää maaperästä kerätyn lämmön kerrostalon lämmitysjärjestelmään, mikä vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja […]

21.5.2024

Mitä on taloyhtiön maalämpöjärjestelmä?

Ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu taloyhtiöille Maalämpö on noussut yhdeksi suosituimmista lämmitysmuodoista Suomessa, ja se on erityisen houkutteleva vaihtoehto taloyhtiöille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään. Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan tarjoamaa energiaa, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysmenetelmän. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään kestävämpään energiankäyttöön, ja maalämpö on yksi parhaista keinoista saavuttaa tämä […]

16.5.2024

Kuinka asentaa maalämpö taloyhtiöön?

Maalämmön hyödyt taloyhtiössä Maalämpö on yksi kestävimmistä ja taloudellisimmista lämmitysmuodoista, joka tarjoaa taloyhtiöille merkittäviä säästöjä ja vähentää hiilijalanjälkeä. Me Cervillä olemme sitoutuneet auttamaan taloyhtiöitä siirtymään vihreämpään ja energiatehokkaampaan tulevaisuuteen. Maalämmön avulla taloyhtiöt voivat hyödyntää maaperän tasaisen lämpötilan, mikä mahdollistaa lämmityskulujen merkittävän alenemisen pitkällä aikavälillä. Maalämpöjärjestelmän asentaminen taloyhtiöön on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa. […]