27.9.2023 Muut

Miten parantaa sisäilman laatua ilmanvaihtojärjestelmien korjauksilla?

Ilmanvaihtojärjestelmien korjaukset ja muutostyöt

Cervi on Sisäilman parantamisen alalla toimiva yritys, joka keskittyy parantamaan sisäilman laatua. Tuotamme kokonaisvaltaista palvelua ja tarjoamme jatkuvuutta asiakkaillemme. Ilmanvaihtojärjestelmän kunto on tärkeää tarkistaa säännöllisin väliajoin, ja Cervi tarjoaa kuntotutkimuksia ilmanvaihdon puhdistustöiden ja muiden käyntien yhteydessä sekä erikseen tarpeen mukaan.

Kuntotutkimus antaa arvokasta tietoa ilmanvaihtojärjestelmän nykytilasta ja mahdollisista korjaus- tai uusimistarpeista. Kun suoritetaan ilmanvaihtokanavien puhdistusta, käydään kanavat ja järjestelmät huolellisesti läpi erilaisten harjalaitteiden ja puhaltimien avulla. Yleensä ilmanvaihdon kuntotutkimus on hyvä suorittaa samalla kun puhdistus ja säätötyö tehdään. Tarvittaessa voidaan kuitenkin tehdä erillisiä tarkastuskäyntejä, joiden avulla selvitetään ilmanlaatua ja ilmanvaihtojärjestelmän kuntoa.

Ilmamäärien mittaus ja sen merkitys

Jos kiinteistössä havaitaan tai epäillään ilmanvaihdon poikkeamia, ensimmäisenä toimenpiteenä suoritetaan huoltokäynti, jossa tehdään ilmanvaihdon mittaus eli ammattitermein ilmamäärien mittaus. Tällöin mittauksia tehdään kanava kerrallaan, tutkitaan laitteistojen kuntoa, mittaroidaan, kuvataan ja käydään järjestelmää systemaattisesti läpi.

Ilmamäärien mittauksen avulla selvitetään, miten ilmanvaihtojärjestelmä toimii. Onko se suunnitellussa tilassa, toimiiko se vain osittain vai ei toimi ollenkaan. Ilmanvaihdon mittaus voidaan verrata sydänkäyrä- tai verenpainemittaukseen: aluksi tarvitaan lukemat, joista voidaan saada osviittaa oireiden ja ongelmien syistä. Sen jälkeen ryhdytään etsimään itse ongelmaa, joka voidaan korjata toimenpiteiden avulla.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muut

Bureau veritas

bureau veritas