Kesätyö palkitsee ja opettaa

kesätöissä cervillä

Nuorin Cervin kesätyöntekijä oli tänä kesänä Matias Laurola 15v. Klaukkalasta.

”Vastuullisena työnantajana haluamme Cervissä tukea innokkaita nuoria ja järjestää heille mahdollisuuksia työelämään erilaisten väylien kautta”, kannustaa Petri Valve, Cervin toimitusjohtaja.

Ysiluokkalaisena Matiaksella oli jo talvella ollut ensikosketus iv-alaan Cervillä TET-harjoittelussa. Silloin hän oli mukana ilmanvaihdon puhdistustöissä Konalassa varastotyyppisessä tilassa. Kesätöihin tuloa auttoi, että iskä on samalla alalla ja oli kertonut hommista etukäteen.

Kesän kohteet olivat hienoja. Töitä tehtiin Arabianrannassa kerrostalossa sekä oopperatalolla. Työpäivät alkoivat aikaisin. Ensin otettiin kahvit matkaan ja suunniteltiin samalla työpäivän kulku etukäteen. ”Jani sanoi, että ota tästä ja tee noin ja siitä se työ sitten äkkiä lähti luistamaan. Tekemisen kautta oppi tekemään hommat oikein”, tuumaa Matias.

Osa päivistä oli välillä fyysisesti raskaita mutta ilmapiiri oli kiva.

Mut otettiin hyvin vastaan ja autettiin. Oli hyvä työympäristö ja jees kamut.”

Kun kotiin pääsi lähtemään jo kolmelta, ehti hyvin nauttia vielä kesäilloista.

Sinnikkyys palkitaan

Reippaana kaverina Matias ehti ilmanvaihtoalan hommien lisäksi työskennellä muuallakin. Pari viikkoa hän auttoi kaverin raksalla ja pesi rekkoja. Onneksi koko kesä ei mennyt työn merkeissä, vaan myös lomailla ehti hyvin – ja suorittaa mopokortin!

Matiaksen terveiset kesätyöntekijöiden etsijöille onkin, että yritä vaan etsiä töitä, niin jotain aina löytyy. ”Itsellä oli kova hinku mopoon, mikä kannusti työntekoon ja tuossa toi vihdoin on, naaman edessä Suzuki PV.”

Vaikka Matiaksen kesätyö Cervillä kesti vain kuukauden, hän on sitä mieltä että ”Nyt ainakin tietää, että jos alalle eksyy, niin tietää mitä pitää tehdä.” Nuorelle tärkeimmät ensimmäiset työkokemukset on siis hankittu.

Cervi palkkasi täksi kesäksi 5 nuorta kesätöihin. Lisäksi Cervin Mestariopistossa työskentelee lähes 20 ilmanvaihtoalalle aikovaa nuorta tai alanvaihtajaa. Työssä oppien ja mestarin kanssa eteneminen tekee heistä ilmanvaihtoalan ammattilaisia Huippujengiimme. Teemme yhteistyötä monen eri oppilaitoksen kanssa (mm. Keuda, Amiedu, Stadin ammattipoisto, Careeria, Omnia, Luksia) tarjoten sekä oppisopimuspaikkoja että työharjoittelupaikkoja.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä

Uutisvirta

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]

18.3.2022

Pidä huolta itsestäsi, pidä huolta kaveristasi

Käynnistimme Cervissä Pidä huolta-hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin tähtäävät toimet näkyväksi konkreettisilla teoilla. Pidämme huolta paitsi itsestämme myös työkaverista positiivisen puuttumisen keinoin, esimerkiksi ohjaamalla turvallisiin työtapoihin. Kyseessä on pitkäaikainen hanke, joka on jatkossa osa Cervin toimintatapaa.

25.1.2022

Nolla tapaturmaa ja lisää työhyvinvointia

Cervi liittyi osaksi Työterveyslaitoksen Nolla tapaturmaa -foorumia. Meitä yhdistää ajattelu – yksikin tapaturma on liikaa! Haastamme myös kiinteistönomistajat ja taloyhtiöiden hallitukset tarkastamaan ja huoltamaan säännöllisesti kattoturvatuotteensa.

Bureau veritas

bureau veritas