Kesätyö palkitsee ja opettaa

kesätöissä cervillä

Nuorin Cervin kesätyöntekijä oli tänä kesänä Matias Laurola 15v. Klaukkalasta.

”Vastuullisena työnantajana haluamme Cervissä tukea innokkaita nuoria ja järjestää heille mahdollisuuksia työelämään erilaisten väylien kautta”, kannustaa Petri Valve, Cervin toimitusjohtaja.

Ysiluokkalaisena Matiaksella oli jo talvella ollut ensikosketus iv-alaan Cervillä TET-harjoittelussa. Silloin hän oli mukana ilmanvaihdon puhdistustöissä Konalassa varastotyyppisessä tilassa. Kesätöihin tuloa auttoi, että iskä on samalla alalla ja oli kertonut hommista etukäteen.

Kesän kohteet olivat hienoja. Töitä tehtiin Arabianrannassa kerrostalossa sekä oopperatalolla. Työpäivät alkoivat aikaisin. Ensin otettiin kahvit matkaan ja suunniteltiin samalla työpäivän kulku etukäteen. ”Jani sanoi, että ota tästä ja tee noin ja siitä se työ sitten äkkiä lähti luistamaan. Tekemisen kautta oppi tekemään hommat oikein”, tuumaa Matias.

Osa päivistä oli välillä fyysisesti raskaita mutta ilmapiiri oli kiva.

Mut otettiin hyvin vastaan ja autettiin. Oli hyvä työympäristö ja jees kamut.”

Kun kotiin pääsi lähtemään jo kolmelta, ehti hyvin nauttia vielä kesäilloista.

Sinnikkyys palkitaan

Reippaana kaverina Matias ehti ilmanvaihtoalan hommien lisäksi työskennellä muuallakin. Pari viikkoa hän auttoi kaverin raksalla ja pesi rekkoja. Onneksi koko kesä ei mennyt työn merkeissä, vaan myös lomailla ehti hyvin – ja suorittaa mopokortin!

Matiaksen terveiset kesätyöntekijöiden etsijöille onkin, että yritä vaan etsiä töitä, niin jotain aina löytyy. ”Itsellä oli kova hinku mopoon, mikä kannusti työntekoon ja tuossa toi vihdoin on, naaman edessä Suzuki PV.”

Vaikka Matiaksen kesätyö Cervillä kesti vain kuukauden, hän on sitä mieltä että ”Nyt ainakin tietää, että jos alalle eksyy, niin tietää mitä pitää tehdä.” Nuorelle tärkeimmät ensimmäiset työkokemukset on siis hankittu.

Cervi palkkasi täksi kesäksi 5 nuorta kesätöihin. Lisäksi Cervin Mestariopistossa työskentelee lähes 20 ilmanvaihtoalalle aikovaa nuorta tai alanvaihtajaa. Työssä oppien ja mestarin kanssa eteneminen tekee heistä ilmanvaihtoalan ammattilaisia Huippujengiimme. Teemme yhteistyötä monen eri oppilaitoksen kanssa (mm. Keuda, Amiedu, Stadin ammattipoisto, Careeria, Omnia, Luksia) tarjoten sekä oppisopimuspaikkoja että työharjoittelupaikkoja.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Cervillä

Uutisvirta

28.6.2024

Cervin IV-huoltohenkilö auttaa asiakkaita konkreettisesti energiansäästössä

Juuso on työskennellyt Cervin korjauspalveluissa reilut kaksi vuotta ja tuo mukanaan laajan osaamisen ja kokemuksen alalta. Taustalla on merkonomi-tutkinto ja parisen vuotta talotekniikan insinöörikoulutusta, ennen kuin työelämä imaisi mukaansa. Nyt hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus talotekniikan alalta, sisältäen kolmen vuoden työskentelyn Australiassa ja Uudessa-Seelannissa rakennuksilla. Näin Juuso kertoo arjestaan Cervin Korjauspalvelut-yksikössä. Parasta on osaava […]

2.1.2024

Cervin uusi myyntijohtaja, Kari Ämmälä, tarjoaa asiakkaille vastaleivottua palvelua ilman kermakakkukuorrutuksia.

Cervin uutena myyntijohtajana on vuoden alussa aloittanut Kari Ämmälä. Kari siirtyi tehtäväänsä Greenstep Oy:n palveluksesta. Kari on kokenut myynnin konkari ja on yli 30-vuotisen uransa aikana ehtinyt myymään niin tuotteita, kiloja, kappaleita, palveluita kuin myös huolto- ja palvelusopimuksiakin. Cervin palvelut koostuvat olosuhdetekniikan kokonaisuudesta, eli ilmanvaihdosta, jäähdytyksestä ja lämmityksestä. Nämä ovat energiatehokkuusvaatimusten ja vastuullisen kiinteistönpidon kannalta […]

19.6.2023

Nimitysuutinen: Cervin uusi henkilöstöjohtaja on Sari Hagelberg

Cervin henkilöstöjohtajana on aloittanut 12.6.2023 Sari Hagelberg. Sari on pitkän linjan HR-konkari ja rakennusalan toimintakenttä on hänelle perin pohjin tuttu. Hän on toimi aiemmin YIT:ssä 19 vuoden ajan monipuolisissa HR- tehtävissä. Cervin tulevaisuuden näkymät ja yrityksen sopivan kompakti koko herättivät kiinnostuksen siirtymään Cerviin. – Jo tämän lyhyen ajankin jälkeen on selvää, että Cervissä on paljon […]