Ovatko kiinteistöt jo myöhästymässä ilmasto- ja energiatavoitteista? Jääkö säästöt saavuttamatta?

Kiinteistöjen vaikutus ilmastonmuutokseen on merkittävä: arviolta kolmannes globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy rakennusalalla. Nyt alkaa olla viimeisiä aikoja hyvittää kiinteistöistä aiheutuvia ilmastosyntejä ja samalla säästää energiaa.

Ilmaston lämpeneminen ja sen vaikutus sään ääri-ilmiöiden yleistymiseen aiheuttavat suurta rasitusta kiinteistöjen rakenteille ja sisäolosuhteille. Yksi tuntuvimmista muutoksista ovat Suomessakin lisääntyvät hellejaksot, jotka vaikeuttavat rakennusten sisälämpötilojen hallintaa. Rakenteiden lisäksi ilmanvaihto ja viilennys ovat kovilla ja valitettavan usein vanhanaikaisia ja energiatehottomia.

Jos kiinteistössäsi on käytössä viilennys, tiedätkö koska se on viimeksi huollettu ja päivitetty käyttäjiä ja energiatarpeita vastaavaksi?

Asuintalojen riittävä jäähdytys tuo tuo tulevaisuudessa haasteita.

Talotekniikan päivitys kannattaa

Jäähdytys ja energiatehokkuus huomioidaan todennäköisimmin uusimmissa kiinteistöissä, mutta jos pian ei aleta päivittämän myös olemassa olevia kiinteistöjärjestelmiä uudenaikaisiksi, ollaan sekä ilmasto- että energiatavoitteista myöhässä. Tämä tulee vain korostumaan energiahintojen kohotessa ja sään ääriolosuhteiden toteutuessa.

Vähäisetkin toimenpiteet voivat tuottaa isoja säästöjä pienellä rahalla. Samalla myös sisäilmasto-olosuhteet muuttuvat kiinteistön käyttäjille miellyttävämmäksi.

Konkreettisia esimerkkejä ilmanvaihdon osalta ovat muun muassa

  • puhaltimien uusiminen vähemmän sähköä kuluttaviksi
  • puhallintehon anturointi ja ohjaus kiinteistön käyttöön mukautuva automatiikalla
  • ilmanvaihdon säätäminen tiloihin suunnitelluksi
  • jäähdytyksen ja ilmanvaihdon yhdistäminen kiinteistön lämmitysautomatiikkaan

Jäähdytys on merkittävä kokonaisuus, joka pitää miettiä ajoissa

Eniten tehtävää kiinteistöillämme lienee jäähdytyksessä. Viekö ilmanvaihto ja viilennys vain energiaa vai saadaanko sitä talteen ja hyötykäyttöön? Vanhat jäähdytyslaitteet ovat poikkeuksetta energiatehottomia. Ennen kaikkia kylmäaineet ovat muuttuneet ja uudet aineet ovat tehokkaampia kuljettamaan kylmää. Jäähdytys on merkittävä kokonaisuus, joka kannattaa miettiä huolella ja riittävän ajoissa.

Ennakoivaa data palvelee myös jäähdytysjärjestelmien huoltoa

Koko kiinteistöalan murros, missä anturointi ja automatiikan ohjaus ovat yhä vahvemmin esillä, vaatii uudenlaista osaamista. Käytämme ennakoivaa dataa paitsi ilmanvaihdon niin jatkossa myös jäähdytysjärjestelmien tarkkailuun. Asiakkaamme voivat liittyä Cervin Ilmatilavalvomoon, missä tarkastelemme dataa huollon tarpeesta ja hyödynnämme sitä ennakoivasti. Meillä on myös kyvykkyydet liittyä asiakkaan omiin tai muihin huoltojärjestelmiin.

Eikö ilmastointi toimi? Meidän mielestämme sisällä on turha hikoilla.  

Tarjoamme jäähdytystä ja kylmälaitehuoltoa asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöille monipuolisesti.

Uutta Cervillä: Kylmätekninen asiantuntijamme varmistaa asiakkaillemme parhaat ja energiatehokkaimmat viilennysratkaisut

Vahvistimme Cervin kylmäpuolen liiketoimintaa vuoden alussa, kun Teemu Kähkönen tuli myyntitiimimme tekniseksi asiantuntijaksi varmistamaan asiakkaillemme parhaat ja energiatehokkaimmat ratkaisut kiinteistöjen viilennykseen. Ensisijaisesti Teemu vastaa teknisestä myynnistä kylmäpalveluiden osalta ja toimii tukena asiakkuuksissa, missä tarvitaan apua kylmäteknisten ratkaisujen suunnittelussa ja tarjonnassa. Yhtenä tavoitteena on myös etähallinnan kehittäminen kylmälaitteiden osalta.

Teemulla on yli 20 vuoden kokemus kylmätekniikka-alalta ja sen ympärillä olevista tehtävistä kuten koulutuksesta. Samalla hän tuo koko organisaatioon lisää osaamista kylmätekniikasta ja siihen liittyvistä asioista.

Cervissä minua kiinnostaa huikea kasvutarina ja ilmanvaihtoon liittyvä jäähdytyskokonaisuus sekä sen tuomat mahdollisuudet. Haluan omalta osaltani lähteä kehittämään Cerviin kasvavaa kylmäpuolen liiketoimintaa ja luoda asiakkaillemme modernit, energiaa säästävät jäähdytyspalvelut.

– Teemu Kähkönen
Teemu Kähkönen Cervi.

Jos kiinteistössäsi on jäähdytys, tiedätkö koska se on viimeksi huollettu ja päivitetty käyttäjiä ja energiatarpeita vastaavaksi? Ota yhteyttä myyntitiimiimme, niin tutkimme asian yhdessä Teemun kanssa!

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiansäästö Jäähdytys

Uutisvirta

4.1.2024

Pakkassään ilmanvaihto: Säästä energiaa oikeilla käytännöillä

Ilmanvaihto on yksi kiinteistöjen merkittävimpiä energian kuluttajia, ja kovilla talvipakkasilla lämmitykseen kuluvan sähkön määrä nousee huomattavasti. Tällöin erilaiset kotikonstit sähkön säästöön ovat monelle tervetulleita. Tässä alkuvuoden pakkasiin muutama tärkeän vinkki, jotka on hyvä pitää mielessä myös hyisevillä keleillä. 1. Ilmanvaihtoventtiileitä ei saa koskaan tukkia tai sulkea, tällä on kiinteistölle vakavia ja kauaskantoisia seurannaisvaikutuksia. On hyvä […]

23.11.2023

Taitava kiinteistösijoittaja panostaa sijaintiin, kuntoon ja kestävään ylläpitoon

Kiinteistösijoittaminen vaatii harkittuja päätöksiä, joissa keskeistä ovat sijainti, kunto, ennakoiva huolto ja energiatehokkuus. Kestävät ratkaisut kuten Energiatehokkuus ja asiakastyytyväisyys käsi kädessä

26.9.2023

Säännöllinen vuosihuolto pitää oppilaitoksen kylmälaitteet kunnossa

Case: Mercuria Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva Mercuria on laaja oppilaitos monipuolisine tiloineen ja tuhansine opiskelijoineen. Koulun arki on vilkasta, ja sen tilojen kylmälaitteet ovat olennainen osa päivittäistä toimintaa. Kuinka Mercuria pitää kylmälaitteensa kunnossa ja varmistaa, että ne toimivat moitteettomasti? Tutustu tarinaan säännöllisestä vuosihuollosta, yhteistyöstä Cervin kanssa ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Mercuriassa on neliöitä […]